جلال زاده: اولویت اول سیاست خارجی ما تعیین تکلیف مذاکرات است
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: روش مذاکره در دولت روحانی ایراد داشت و باید پلتفرم و روش جدیدی در مذاکرات هستهای دنبال شود.
وحید جلالزاده درباره روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در دولت سیزدهم، اظهار داشت: همانطور که رئیسجمهور در زمان انتخابات و در برنامه خود به مجلس مطرح کرد، دولت به دنبال برقراری یک سیاست خارجی متوازن و متعادل با اولویت ارتباط با کشورهای همسایه و آسیا است.
وی بیان کرد: البته تعیین تکلیف مذاکرات موضوع مهمی بوده که از دولت قبل به دولت رئیسی به ارث رسیده است و مذاکرات وین قطعاً باید به سرانجام برسد. دولت سیزدهم هم همانطور که رئیسجمهور اعلام کرد، مذاکره را نفی نمیکند اما مذاکره بر اساس منافع جمهوری اسلامی ایران دنبال میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ادامه و استمرار مذاکرات به گونهای دنبال شود که لغو کامل تحریمها و راستیآزمایی آن هم به دقت پیگیری شود.
جلالزاده ادامه داد: اعتقاد ما این بود که پلتفرم و چارچوبی که در مذاکرات وین و در دولت قبلی دنبال شد، ایراد داشت و اگر بتوانیم چارچوب جدیدی را در مذاکرات مطرح کنیم، قطعاً میتوانیم منافع بیشتری را عاید ملت ایران کنیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس اولویت اول سیاست خارجی ما در دولت جدید روشن کردن و تعیین تکلیف موضوع مذاکرات است. همچنین ما باید به دوستان خود در منطقه پالس مثبت دهیم و باید با کشورهای همسایه یک رابطه جدی را تعریف کنیم چرا که برخی از این کشورها اعتمادشان را نسبت به ما از دست دادهاند و میگویند که شما به لبخند اروپاییها، کشورهای همسایه و دوستان قدیمی خود را فراموش میکنید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: لذا ما باید یک اطمینانی به کشورهای همسایه دهیم که اولویت اول سیاست خارجی ما افزایش و ارتقای روابط با کشورهای دوست و همسایه خواهد بود.
جلالزاده در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا تیم مذاکره کننده هستهای ایران تغییر میکند، گفت: ما روشهای مختلفی را امتحان کردیم و به اعتقاد بنده قبل از تیم مذاکرهکننده، تعیین جایگاه مذاکرات اهمیت دارد؛ به این معنا که باید ببینیم آیا وزارت امور خارجه مذاکرات را دنبال خواهد کرد یا شورای عالی امنیت ملی و زمانی که این مسئله مشخص شود، در آن زمان هم تیم مذاکرات معین میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا در کمیته تطبیق چارچوبی برای مذاکرات در نظر گرفته شد، ادامه داد: عراقچی و دیگر تیم مذاکره کننده ما در ۶ دوره مذاکرات وین رفتند و به تعبیر خودشان به ۹۰ درصد آنچه میخواستیم رسیدند که به نظر ما مذاکرات وین دستاورد ویژهای برای جمهوری اسلامی ایران نداشته است.
وی بیان کرد: ما در برجام یکسری تعهدات را پذیرفته و یکسری از تعهدات را هم طرف مقابل پذیرفتند اما آنان به تعهدات خود عمل نکردند. اولین حرف ما آن است که آنان باید به تعهدات برجامی خودشان عمل کنند.
جلالزاده اظهار داشت: این در حالی است که آمریکا در همین موضوع هم جرزنی میکند. لغو تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران یکی از این نمونهها است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ باید سال گذشته برداشته میشد اما آمریکا به دلایل واهی از زیر بار انجام این تعهد خود شانه خالی میکند و این مسئله نشان میدهد که آنان میتوانند در مسائل دیگر هم همین کار را انجام دهند و باز هم تحریمها را ادامه دهند.
وی تاکید کرد: بنابراین چارچوب و پلتفرم تیم مذاکره کننده قبلی ما ایراد داشت و اگر یک پلتفرم جدیدی وجود داشته باشد، بنده معتقدم که میتوانیم غربیها را به اجرای کامل تعهداتشان واداریم./ مهر
دیدگاه تان را بنویسید