پس از هیاهوی رسانهای و مشکوک 48 ساعت گذشته رسانههای دولتی انگلیس در امنیتیسازی تردد کشتیها در سواحل امارات و دریای عمان، اداره عملیات نیروی دریایی انگلیس دیروز با تایید ایمنی نفتکش «آسفالت پرنسس» اعلام کرد عملیات ربودن این کشتی پایان یافته است.
اداره عملیات دریایی انگلیس روز چهارشنبه اعلام کرد: ربایندگانی که سوار نفتکش «آسفالت پرنسس» شده بودند آن را در سواحل امارات ترک کرده و نفتکش سالم است و حادثه پایان یافته است. این در حالی است که این نهاد انگلیسی و رسانههای غربی کوچکترین اطلاعی از سرنوشت ربایندگان ادعایی این نفتکش ارائه نکردهاند. همین رسانهها عصر سهشنبه گزارش کردند یک عملیات ربایش در کشتی آسفالت پرنسس -که از سوی شرکت «زودیاک» اداره میشود- در سواحل فجیره امارات انجام شده است و عاملان عملیات خدمه را ربودهاند.
این مضحکه اطلاعرسانی از سوی رسانههای مدعی حرفهایگری و گردش آزاد اطلاعات، مشخص میکند که این رسانهها کوچکترین تعهدی بر عدم انتشار اخبار و گزارشهای غیرموثق نداشته و این وضعیت موقعیت این رسانهها در افکار عمومی را میتواند مورد خدشه قرار دهد. در همین موضوع اخیر هم ثابت شد بحث ربایش کشتی در اتاقهای جنگ روانی لندن و واشنگتن برای القای ناامنسازی در خلیجفارس توسط ایران به نفع رژیم صهیونیستی پختوپز شده است تا بلکه بتواند اجماع جهانی علیه ایران را تشکیل دهد. این هیاهوها برای آن است که آمریکا و انگلیس بخوبی میدانند در میدان عمل نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
از غروب روز سهشنبه اخبار جهتدار و مشکوکی از سوی برخی رسانههای غربی منتشر شد که تلاش میکرد تردد نفتکشها در سواحل خلیجفارس و دریای عمان را غیرعادی و ناامن نشان دهد. در این زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد سکان هدایت دستکم 4 کشتی در سواحل امارات عربی متحده از کنترل خارج شده است. اسکاینیوز عربی نیز در صفحه توئیتر خود اعلام کرد: گروه دریایی «UKMTO» وابسته به نیروی دریایی انگلیس، احتمال ربوده شدن ۴ کشتی تجاری در آبهای عمان را رد نکرد.
همزمان روزنامه تایمز هم ادعا کرد کشتی آسفالت پرنسس با مین در سواحل بندر فجیره در امارات عربی متحده برخورد کرده است. روزنامه دیلیاکسپرس هم به نقل از گروه نظامی انگلیسی عملیاتهای دریای تجاری، مدعی شد یک کشتی نفتکش به نام «آسفالت پرنسس» با مالکیت آمریکا در دهانه دریای عمان، نزدیک آبهای ساحلی امارات متوقف شده است.
به فاصله اندکی پس از انتشار این خبر برخی رسانههای غربی دیگر از احتمال ربایش، حمله پهپادی و پیاده شدن تعدادی کماندو روی این کشتی خبر دادند. عجیب آنکه خبرگزاری رویترز مدعی شد نیروهای رباینده این کشتی وابسته به ایران هستند.
همچنین حساب توئیتری «کانفلیکت نیوز» به نقل از مقامات مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس با تایید خبر وقوع حادثه برای کشتی «گلدن بریلینت» با پرچم سنگاپور اعلام کرد وزارت دفاع انگلیس به کشتیهای در حال تردد هشدار داده است به منطقه مورد نظر نزدیک نشوند. تمام این خبرسازیهای مشکوک در شرایطی اتفاق افتاد که 24 ساعت قبل از آن آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، ایران را به پاسخ جمعی در واکنش به حمله به کشتی «مرسر استریت» وابسته به اسرائیل تهدید کرد! سران آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکنون هیچ مدرکی برای هدف قرار دادن این نفتکش از سوی ایران ارائه نکردهاند.
با این وجود اخبار مشکوک و هدفدار منابع غربی بلافاصله با واکنش تهران روبهرو شد. سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه اخبار منتشرشده درباره بروز حوادث امنیتی پیدرپی برای کشتیها در منطقه خلیجفارس و دریای عمان را کاملا مشکوک دانست و نسبت به هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی در عین حال با تاکید مجدد بر سیاست جمهوری اسلامی ایران در برقراری و حفظ ثبات و امنیت در منطقه خلیجفارس و دریای عمان اظهار داشت: نیروهای دریایی ایران با اعلام کمک و امدادرسانی به کشتیهای عبوری در منطقه، در صورت نیاز آمادگی ارائه خدمات پشتیبانی دریایی را دارند. همچنین در این باره یک منبع ارشد نظامی حاضر در منطقه خلیجفارس به «نورنیوز» گفت: بر اساس گزارش نیروهای دریایی ایران در دریای عمان و خلیجفارس، شرایط عبور و مرور شناورهای تجاری کاملا عادی است و تاکنون هیچ یک از منابع رسمی دریانوردی یا کشورهای حوزه خلیجفارس گزارشی از وقوع رخداد غیرقابل کنترل در منطقه اعلام نکردهاند. این منبع با اشاره به اعلام چند شناور تجاری درباره ایجاد اخلال در سیستمهای ناوبری خود افزود: سازمان بنادر و دریانوردی ایران به کشتیهای ذکر شده اعلام کرده آماده هرگونه کمک برای رفع مشکل ایجاد شده است.
* تلاش لندن برای اجماعسازی ضدایرانی
ساعاتی بعد از رسانهای شدن ارسال نامه انگلیس، رومانی و لیبریا به شورای امنیت سازمان ملل درباره کشتی «مرسر استریت»، وزیر خارجه دولت انگلیس ادعاهای تلآویو و حامیانش درباره دست داشتن ایران در حمله به این کشتی را تکرار کرد. بامداد روز چهارشنبه رویترز خبر داد ۳ کشور انگلیس، رومانی و لیبریا در نامهای به اعضای شورای امنیت سازمان ملل مدعی شدند به احتمال زیاد ایران پشت حمله به کشتی در سواحل دریای عمان بوده است. آنها دلیلی برای این ادعا ارائه نکردند. به گفته خبرگزاری رویترز، در این نامه ادعا شده است: «این حمله باعث اختلال و ایجاد خطر برای کشتیرانی بینالمللی امن و ایمن بوده و نقض آشکار قوانین بینالملل به شمار میآید و این اقدام باید توسط جامعه بینالملل محکوم شود». پس از این، بعد از ظهر روز چهارشنبه «دومینیک راب» وزیر خارجه دولت بوریس جانسون در پیامی توئیتری در این باره نوشت: «پادشاهی متحده (بریتانیا) به همراه رومانی و لیبریا نامهای به تی اس تیرومورتی رئیس (دورهای) شورای امنیت سازمان ملل، درباره حمله ایران به (کشتی) ام.وی مرسر استریت نوشته است». راب با تکرار ادعاهای رژیم صهیونیستی و متحدانش علیه ایران افزود: «شورا (شورای امنیت سازمان ملل) باید به فعالیتهای ثباتزدای ایران و احترام نگذاشتن آن به قوانین و حقوق بینالمللی پاسخ دهد».
«گیلعاد اردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل هم در نامهای به شورای امنیت خواستار نشست فوری درباره حادثه حمله به نفتکش این رژیم در دریای عمان شد.
***
عملیات رسانهای غربیها بسترسازی برای ماجراجویی جدید است
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح دیروز با اشاره به جریانسازیهای رسانهای برخی خبرگزاریهای صهیونیستی، غربی و سعودی مبنی بر ناامنی جریان کشتیرانی در آبهای دریای عمان، اظهار داشت: اخبارضد و نقیض برخی رسانههای غربی، صهیونیستی و سعودی مبنی برهرگونه ناامنی دریایی و ربایش کشتی در آبهای منطقه، نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجوییهای جدید است. به گزارش فارس، سردار ابوالفضل شکارچی افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتیهای تجاری، نسبت به هر نوع تحرکات مشکوک، دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ادامه داد: نیروهای دریایی قدرتمند سپاه و ارتش ایران اسلامی در صورت ضرورت و درخواست شناورهای خارجی، آماده هرگونه کمکرسانی و اعزام واحدهای امدادی هستند./وطن امروز
دیدگاه تان را بنویسید