شورای شهر اصلاح‌طلب با سیاسی‌کاری حاد اعتماد مردم را به هدر داد

کد خبر: 1083195

یک خبرگزاری دولتی می‌گوید شورای شهر اصلاح‌طلب، با سیاسی‌کاری حاد اعتماد مردم را به هدر داد.

شورای شهر اصلاح‌طلب با سیاسی‌کاری حاد اعتماد مردم را به هدر داد

خبر آن‌لاین در ارزیابی «نکات منفی» شورای شهر پنجم نوشت: اصولاً شورای پنجم از نظر حرفه‌ای و تخصصی بسیار ضعیفتر از شورای چهارم بود. در شورای چهارم، ترکیب قابل قبول و قدرتمند فراکسیون‌های اصولگرایی و اصلاح‌طلبی باعث شده بود توان کارشناسی شورای شهر چندین برابر سایر دوره‌ها شود ولی در شورای پنجم کنار گذاشتن چهره‌های متخصص شهری از لیست امید و آوردن برخی اشخاص که تا ماههای واپسین دوره پنجم نشان دادند توان، جرأت و انگیزه اثرگذاری بر رویدادهای شهری را ندارند، باعث شد بیش از نیمی از ظرفیت بالقوه نهاد مدیریت شهری در پارلمان تهران فعال نشود.

شاید بزرگترین نقطه تاریک در عملکرد شورای پنجم را بتوان در هدر دادن اعتماد اجتماعی جستجو کرد. باید گفت: سرمایه عظیم اعتماد مردم و امید به تغییر در وضعیت مدیریت شهری در انتخابات گذشته شوراها در تهران فعال شد. چند ماهی از آغاز به کار شورای جدید نگذشته بود که همگان فهمیدند این شورای شهر، توان اجرای تغییرات گسترده در مدیریت شهری را به دلایلی مانند مشکلات اقتصادی شهر، یارکشی‌های درون جناحی، بی‌تجربگی و... ندارد.

حالا که 4 سال از آخرین انتخابات شورای شهر می‌گذرد، باید صادقانه به این سؤال جواب داد که آیا با حضور شورای پنجم، تهران شهر بهتری برای زندگی شده است؟ قطعاً پاسخ منفی است. محسن هاشمی با وجودی که آماده بود تا برای انتخابات ریاست جمهوری به میدان بیاید و برخی از اصلاح‌طلبان از او به عنوان خلف آیت‌الله هاشمی یاد می‌کردند، نشان داد در عرصه عمل، آنچنان که باید توان و انگیزه مدیریت، سیاست‌ورزی و قدرت درک پیچیدگی رویدادها و امکان اثرگذاری بر عرصه معادلات را ندارد. آنچنان دست و پای محسن هاشمی در شورای شهر بسته شد که او با وجود چلچراغ سبزی که برای شهردار شدن روشن کرده بود، هرگز نتوانست حتی در بین اصلاح‌طلبان به عنوان کاندیدای جدی شهرداری تهران، مطرح شود.

خبرگزاری دولتی در ادامه می‌نویسد: ایراد نطق‌های تند و آتشین، تذکر به وزیر و وکیل و همه در سیاست‌های داخلی و خارجی و بین‌المللی و نظایر آن باعث شد بارها این مسئله در مدیریت شهری خود را به چشم ناظران بنماید: آیا شورای شهر جای بحث‌های سیاسی حاد و حساسیت‌برانگیز است؟

سیاسی‌نگری حاد در مسایل با ساختار بسته‌ای که برای چینش نیروهای مدیریتی در شورای شهر از سوی اعضای دوره پنجم پارلمان شهری ترسیم شده بود باعث شد تا برخی ناظران اعتقاد بر عملکرد منفی این نهاد در دوره اخیر داشته باشند.

شورای شهر پنجم تهران، بی‌ثبات‌ترین دوره مدیریت شهری است. به کرسی نشستن 5 مدیر ارشد در بالاترین نقطه شهرداری (شامل 3 شهردار و 2 سرپرست) نشان‌دهنده «بدشانسی» شورای شهر نیست، بلکه نشان دهنده ناتوانی شورای پنجم در پیش‌بینی عملکرد سایر اجزای نظام سیاسی در قبال عملکرد نهاد مدیریت شهری است.

انتخاب اشتباه محمدعلی نجفی در شهرداری تهران نشان داد شورای شهر به هیچ عنوان دارای قدرت تشخیص و روشن‌بینی سیاسی در چینش اصلی‌ترین مهره‌های شهری را نداشت.

پس از نجفی، انتخاب یکی از مدیران ارشد دیگر شهری، محمدعلی افشانی، حساسیت‌های زیادی را در بدنه شهرداری و حتی در بین خود اصلاح‌طلبان برانگیخت. حضور افشانی در رأس مدیریت شهری به دو دلیل در بین اصلاح‌طلبان حساسیت برانگیخت. او در اردوگاه حزب اعتماد ملی بود و طبیعتاً رقیب مهم این حزب یعنی اتحاد ملت، نمی‌پذیرفت دست دادن اقلیت اعتماد ملی و کارگزاران، او را از سهم‌های با اهمیت مدیریت شهری دور نگه دارد. برای همین مهمترین واکنش‌ها به انتخاب افشانی در شهرداری، از داخل شورای شهر سرچشمه گرفت.

حضور کوتاه مدت افشانی در شهرداری هم نکته منفی دوم بر بی‌ثباتی مدیریت شهری در دوره شورای پنجم است.

در دوره شهردار سوم، هم باید پذیرفت رأی شکننده حناچی در مقابل آخوندی، هیچ تضمینی برای ادامه راه توسط شهردار سوم نبود و اگر نبود مشکلات بعدی، ای بسا شهرداری تهران تا امروز، اشخاص دیگری را هم در دوره پنجم بر صندلی کلیددار شهر می‌دید.

همچنین باید از رفتارهای خارج از شئون حرفه‌ای برخی اعضا از جمله قهر کردن‌های مکرر و کل انداختن‌های کودکانه در صحن علنی شورای شهر یاد کنیم که فرصت‌های از دست رفته‌ای را برای شهروندان تهرانی رقم زد.

یادآور می‌شود در انتخابات اخیر شورای شهر، سرلیست ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال با عنوان «ائتلاف جمهور» که مورد حمایت رسمی خاتمی و 16 گروه اصلاح‌طلب هم قرار گرفته بود، فقط توانست 32 هزار رأی در تهران کسب کند./کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین