خبر به روایت «فردا»
فضاسازی علیه یک طرح / هجمه پیش از موعد اصلاح طلبان به شورای ششم/ استقبال از دستورات قاضی القضات
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«آفتاب یزد» صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی را که امروز در دستور کار مجلس قرار میگیرد بهانه کرده تا به قالیباف بتازد. برای همین بدون توجه به توضیحات مکرری که نمایندگان مجلس درباره این طرح دادهاند و درحالی که هنوز این طرح تصویب نشده و از همه مهمتر بدون توجه به اینکه رئیس مجلس نیز مثل سایر نمایندگان فقط یک رای دارد و تنها تصمیم گیرنده نیست؛ با تیتر «آقای قالیباف! مراقب باش» به بازنشر نظرات برخی کاربران در شبکههای اجتماعی پرداخته و به نقل از یکی از آنان خطاب به رئیس مجلس نوشته است: «اگر بپذیریم که گرانی بنزین در اوج فشار اقتصادی، مهمترین اشتباه روحانی بود، محدودسازی اینترنت درپیک نارضایتی عمومی، میتواند مهمترین اشتباه قالیباف باشد. رئیس مجلس به دغدغه مردم توجه کرده واز اختیار خود برای خارج کردن طرح نامناسب صیانت از دستورکار مجلس و اصلاح آن استفاده کند».
«آرمان ملی» اما شورای شهر هنوز شروع به کار نکرده و شهردار هنوز انتخاب نشده را هدف قرار گرفته است. مطهره شفیعی در گزارشی که عکس یک هم شده است با عنوان «تلاش حلقه یاس» برای بازگشت دوباره به بهشت!» به نقل از عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات مینویسد: «انتخاب شهردار تهران از میان افرادی که دارای پرونده در تخلفات هلدینگ یاس هستند، دهنکجی به قانون، اخلاقیات و شهرمداری است. بعید میدانم نهادهای نظارتی اجازه بدهند این تخلفات ادامه پیدا کند. باید از حضور کسانی که در تخلفات دست داشتند، در شهرداری تهران جلوگیری شود.» این گزارش البته پر است از اظهارنظرهای متفاوت درباره موضوع انتخاب شهردار که یکی از آنها از قضا پاسخ مناسبی برای گزارشنویس آرمان ملی و خطی است که دنبال میکند. آنچا که به نقل از پرویز سروری آورده است: «برخی ورشکستگان سیاسی که در انتخابات اخیر از مردم پاسخ نه شنیدهاند، گاهی تلاش دارند از موضوعات عادی بزرگنمایی کنند و به اختلافات جزئی دامن بزنند که ما این رفتار را نشانه عقدهگشایی میدانیم.»
«شرق» امروز سعید حجاریان را به بهانه سخنان اخیرش در گفتوگو با «امتداد» عکس دو کرده و با تیتر «دوگانه اصلاحطلبی صندلیطلبی» مینویسد: «سخنان حجاریان در حالی بیان شده است که افراد حاضر در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات، فقط نگران آن هستند که اندک جایگاه خود را در حاکمیت از دست بدهند و برای همین بهنوعی خود را وامدار جریانهای اقتدارگرا کردهاند. البته شاید نتوان این مسائل را روی کاغذ اثبات کرد، ولی سکوتهای تأملبرانگیز این قشر در برابر اقدامات صورتگرفته در کشور، سندی محکم از مماشات آنها است.» گفتی است حجاریان گفته بود: «برخی اصلاحطلبان صندلیطلب، معتقدند سیاست مقدمه کسبوکار است؛ باید به آن میزان دُز سیاسی فعالیت را بالا ببریم تا حساسیت هیچ فرد و نهادی بالا نرود. از منظر اینان، سیاستورزی اصلاحطلبانه یعنی اعلام نظر درباره مسائل روبنایی و دعواهای اداری-استخدامی تا حد فرماندار و استاندار!»
این روزنامه اصلاحطلب اما در گزارشی که عکس یک شده است به قلم روحالله نخعی، به مهمترین اقدامات وزارت خارجه در دوره محمدجواد ظریف و بزرگترین مشکلات و چالشها و دستاوردهایی که دستگاه دیپلماسی در این هشت سال داشت - البته از نگاه خود – پرداخته است. در گزارش دیگری نیز طرح مجلس برای ساماندهی پیامرسانها را به نقد کشیده است.
«اعتماد» مثل روزهای گذشته کمفروغ است و این عاقبت اخراج یکباره چند خبرنگار حرفهای است. با این وجود کجدار و مریض صفحات سیاسی را اداره میکند. مثلا امروز در گفتوگویی با محسن رهامی، حقوقدار به استقبال از «دستورآزادی دستگیرشدگان آبان و خوزستان» رفته و آن را زمینهساز احیای حقوق عامه دانسته است. در گزارش دیگری نیز با عنوان «گره تحریم در گیرودار انتقال قدرت» به انتقاد از منتقدان دولت پرداخته و نوشته است: «همزمان با گلایه رییسجمهوری از «مصوبه ضدبرجامی مجلس» و «بلاتکلیفی FATF»، مخالفان به دولت تاختند».
این روزنامه اصلاحطلب البته در صفحه نخست خود گزارش دیگری هم دارد با عنوان «اینترنت ملی از آنچه فکر میکنید به شما نزدیکتر است». مسعود یوسفی در این گزارش اظهارات احمدخاتمی درباره فضای مجازی را بهانه کرده و آورده است: «به نظر میرسد با پایان گرفتن دولت روحانی، فصل جدیدی از روابط کاربران اینترنت با قانونگذاران فضای مجازی شکل گرفته و حالا مجلس اصولگرا، در راستای اجرایی شدن سند شبکه ملی اطلاعات گام برمیدارد. هر چند تا زمان نهایی شدن این قوانین، راه درازی باقی مانده و مستلزم امکانات سختافزاری و نرمافزاری متعدد است، اما نشانههای محدودیت در اینترنت و فضای مجازی، در سند ملی شبکه ملی اطلاعات بیش از همیشه به چشم میخورد.»
«ایران» مثل همیشه آیینهای از اخبار دیروز است و چیز بیشتری در چنته ندارد. این روزنامه دولتی دستور رئیس جدی قوه قضاییه برای «بررسی پرونده محکومان آبان 98 و آزادی معترضان خوزستانی» را تیتر یک کرده و دیدار رئیسی با وزیر خارجه قطر را نیز عکس یک کرده است. ایران در گزارشی با عنوان «همسایگان اولویت دولت سیزدهم» به دیدار مذکور و تماس تلفنی رئیس جمهور منتخب با پادشاه عمان پرداخته اما فقط این نیست و در همین گزارش به همه اظهارات اخیر رئیسی در نشست ویژه برای بررسی مسائل «صنعت برق کشور» یا تماس با استاندار خوزستان نیز پرداخته شده است.
«کیهان» اظهارات دیروز روحانی را بهانه تیتر یک کرده و در گزارشی تحلیلی با عنوان «روحانی: کشور را به خوبی اداره کردیم!» آورده است: «اگر چه او خود به خوبی میداند که به عنوان یکی از نامحبوبترین و ناموفقترین سیاستمداران همه ادوار تاریخ ایران، در میان مردم، گوشی برای شنیدن حرف هایش وجود ندارد و ملت به خوبی میفهمند که هدف او از طرح چنین ادعاهایی بهانهتراشی برای توجیه فاجعهای است که آفریده، نه بیان حقیقت و واقعیت.»
«جوان» عکس یک خود را به گزارش خبری از نشست دیروز رئیس قوه قضاییه با مردمی که در مراجع قضایی مشکل داشتند و صدور دستور آزادی دستگیرشدگان اعتراضات خوزستان اختصاص داد. در تیتر یک اما به یکی از مهمترین بحرانهای موجود یعنی کرونا که جان مردم را به بازی گرفته است، پرداخته و با عنوان «تعطیلات به کرونا ساخت» نوشته است: « پس از شش روز تعطیلی هم اکنون برای توصیف وضعیت کرونایی تهران دیگر حتی واژه قرمز هم به کار نمیآید و وضعیت فوق قرمز است. ... لاک داون یا تعطیلات گسترده یکی از راهحلهایی است که تا پیش از این همیشه برای مدیریت وضعیت شیوع کرونا از سوی مدیران سلامت توصیه میشد؛ توصیهای که البته هیچگاه جدی هم گرفتهنشد و در طول ۱۷ ماهی که از پیدا شدن سر و کله ویروس کرونا میگذرد، شش روز گذشته تنها تعطیلات قابلتوجه کرونایی است؛ تعطیلاتی که بدون توجه به سایر اصول همچون بستن جادهها، پاساژها و رستورانها همراه بود و خودش عاملی برای سفر، دورهمی و پاساژگردی شد و حالا اوضاع شیوع کرونا در تهران و البرز با این تعطیلات بیش از پیش به هم ریخته است.»
«وطن امروز» اما سوژههایی را انتخاب کرده که کمتر رسانهای سراغ آن میرود مثلا جو باید رئیس جمهور آمریکا را عکس یک کرده و تیتر زده «میگویند خرفت شده!» این روزنامه اصولگرا با بیان اینکه «موضوع زوال عقل جو بایدن جدیتر شد» به نقل از رانی جکسون، پزشک کاخسفید در دورههای اوباما و ترامپ نوشته است: «بایدن گیج است و گمشده به نظر میرسد؛ او با یک بیماری جدی مواجه است و مجبور خواهد شد استعفا کند».
وطن امروز در تیر یک خود از به ابراز ناخرسندی از برد کیمیا علیزاده ورزشکار ایرانی که اخیرا وطن را ترک کرد و پناهنده شده، میپردازد. این روزنامه با تیتر «کیمیاگری وارونه» نوشته است: «چه کسی بازنده واقعی این بازی است؟ ناهید کیانی تکواندوکار تیم ملی ایران یا کیمیا علیزاده، نماینده تیم پناهندگان المپیک؟ حقیقتش ایجاد دوقطبی در این بین، بازی ۲ سر باخت همه ماست، در این همه، کیمیا هم وجود دارد. او بدون هیچ دلیل روشن و مشخصی، خواست دیگر برای کشورش مسابقه ندهد. با پرچم پناهندگان رو در روی ناهید کیانی قرار گرفت و در ظاهر مسابقه اول را برد اما در ادامه با باخت در بازی نیمهنهایی برابر ورزشکار ترکیهای دستش از رسیدن به مدال کوتاه ماند. همان دختری که 5 سال قبل در ریو سوم شد و نامش برسر زبانها افتاد بنا به مسیر غلطی که رفت عوض ترقی و رسیدن به مدال بهتر، حالا خودش را از رفتن روی سکو محروم میکند. این همه واقعیت است. علیزاده مسیر را اشتباه رفت. هم تکواندوی ایران را از مدال محروم کرد هم خودش را. »
این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری با عنوان «المپیک رسوایی مزدوران» که تیتر یک شده نیز به بررسی این پرداخته که «چرا طراحان پروژه تعلیق ورزش ایران به جواد فروغی قهرمان ملت ایران حمله میکنند؟»
دیدگاه تان را بنویسید