در برنامه تبادل شبکه اینترنتی آرا مطرح شد؛
عدم توجه نامزدهای ریاست جمهوری به زبان بدن در مناظره اول/ تولید محتوا پیرامون رئیسی و همتی افزایش یافت
برنامه تبادل با موضوع نقد و بررسی اولین مناظره ریاست جمهوری ۱۴۰۰ (بررسی زبان بدن نامزدها، کمپینها و دادهها) با حضور چهره ماندگار تشریفات ایران و تحلیلگران سیاسی و شبکههای اجتماعی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
گروه سیاست فردا_ برنامه تبادل با موضوع نقد و بررسی اولین مناظره ریاست جمهوری ۱۴۰۰ (بررسی زبان بدن نامزدها، کمپینها و دادهها) با حضور علیمحمد بیدارمغز، چهره ماندگار تشریفات ایران، رحمان قهرمانپور، تحلیلگر سیاسی و محمد رستمپور، تحلیلگر شبکههای اجتماعی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
بیدارمغز: عدم توجه نامزدهای ریاست جمهوری به زبان بدن در مناظره اول
علیمحمد بیدارمغز، چهره ماندگار تشریفات ایران در این برنامه اظهار کرد: کلمات در دیپلماسی، ارتباط مقامات با کشورها و مناظرهها بسیار مؤثر است و هر سخنی معنای خاصی در ارتباطات دو نفر دارد. همچنین ۵۵ درصد ارتباطات دو نفر در مناظرهها به دلیل زبان بدن است. مثلاً یک نفر بگوید من آماری از جایی دارم اما زبان بدن او مفلوک باشد، مردم آن آمار را از آن فرد قبول نمیکنند.
وی افزود: ۴۰ مدل خنده داریم اما در مناظره اول ریاست جمهوری هیچ کدام از کاندیداها از خنده استفاده نکردند. در واقع کاندیداهای این دوره از ریاست جمهوری زبان بدن را جدی نگرفتند و در صندلی فرورفته بودند.
چهره ماندگار تشریفات ایران بیان کرد: رئیسجمهور، عضو شورای شهر نیست که زبان بدن برای او خیلی اهمیتی نداشته باشد، در واقع نماینده ملت ایران در دنیاست و میخواهد از منافع کشور خود در سراسر جهان دفاع کند، بنابراین باید به زبان بدن توجه بیشتری کند.
بیدارمغز گفت: آدمها، به نکات منفی بیشتر توجه میکنند و در مناظره اول این موضوع را دیدیم. البته نامزدهای ریاست جمهوری به دنبال رقابت با یکدیگر و خیرخواهی مردم هستند و به دنبال درست کردن دعوا نیستند. همچنین اگر کسی میخواهد یک شخص را نقد کند، باید با زبان نرم او را نقد کند و این موارد باید در مناظرههای بعدی رعایت شود. همچنین رنگ لباس در مناظرهها مهم است. اگر کسی کتوشلوار قهوهای میپوشد، نشاندهنده صلح است ولی رنگ مشکی اینجور نیست.
وی ادامه داد: لفظ «جناب» در دنیا قاعدهای دارد و به هرکسی «جناب» گفته نمیشود. مثلاً «جناب» را برای وزیر میگویند اما برای شهردار کاربرد ندارد. همچنین اگر کسی روحانی سطح بالایی است باید لفظ جناب برای او حتماً بهکاربرده شود. مثلاً باید جناب حجتالاسلاموالمسلمین به یک شخص روحانی گفت.
چهره ماندگار تشریفات ایران بیان کرد: آدابدانی رئیسجمهور بسیار مهم است و یک رئیسجمهور بهعنوان نماینده ملت ایران باید آداب معاشرت با سران کشورهای خارجی را بداند. همچنین لباس خوب پوشیدن، معطر بودن و... از مواردی است که رئیسجمهور ایران باید به آن توجه کند و در دنیا چهرهای با آداب و معاشرت بالا داشته باشد. در آخر برنامه کتاب رمزگشایی از زبان بدن را به همه علاقهمندان و نامزدهای ریاست جمهوری توصیه میکنم که بخوانند.
قهرمانپور: تولید محتوا پیرامون رئیسی و همتی افزایش یافت
همچنین رحمان قهرمانپور، تحلیلگر سیاسی در این برنامه گفت: مناظرههای انتخاباتی نیاز است که نقد و بررسی شود و برای بهبود آن تلاش صورت بگیرد. مهرعلیزاده در مناظره اول نشان داد که فقط به دنبال نقد رئیسی است. همچنین همتی به دنبال جمعآوری آرای اصلاحطلبان بود و حرفهایی در این زمینه زد. رئیسی نیز نامزد پیشرو بود و به دنبال جذب آرای مردد بود و در دعوای کاندیداها وارد نشد. چرا که کار درست همین است و به افزایش آرای او کمک میکند.
وی افزود: نامزدهای ریاست جمهوری تحت فشار بسیار زیادی هستند و اجرای زبان بدن توسط آنها راحت نیست. همچنین در مناظره اول به نظرم کمپین منفی برای همتی ایجاد شد و معمولاً کمپین منفی در ذهن مردم میماند. در واقع حالتی در مناظره به وجود آمد که چند نفر به همتی نقد میکردند و این موجب شد که همتی بیشتر دیده شود و میتوان گفت که تولید محتوا پیرامون رئیسی و همتی پس از مناظره اول در فضای مجازی افزایش یافت.
این تحلیلگر سیاسی بیان کرد: در سالهای اخیر وارد فضایی شدهایم که مناظرههای انتخاباتی به سمت تکنیکهای بازاریابی سیاسی رفته است. همچنین وقتی کسی از هوش مصنوعی استفاده میکند، ممکن است یک خبر جعلی انتخاباتی در فضای مجازی، یکمیلیون بازدیدکننده داشته باشد.
قهرمانپور گفت: در ایران ۶۰ تا ۷۰ درصد آرای انتخابات، رأی مردد است؛ یعنی اینکه بیشتر مردم در سه روز مانده به انتخابات تازه تصمیم میگیرند که به چه کسی رأی بدهند. همچنین اگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظرهها عصبانی شود، مسئله بدی نیست. بالاخره مردم، مسئولان را همیشه در لبخند دیدهاند و وقتی او را در مناظره گاهی عصبانی ببینند بد نیست.
همچنین محمد رستمپور، تحلیلگر شبکههای اجتماعی به ارائه نکاتی درباره تحلیل مناظره اول ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ پرداخت.
دیدگاه تان را بنویسید