وضعیت برق در تابستان وزیر نیرو را به کمیسیون انرژی کشاند
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر نیرو و بحث و بررسی پیرامون وضعیت احتمالی برق در زمان پیک مصرف و چالش های پیش رو و برنامه های وزارت نیرو برای عبور از ریسک خاموشی ها در تابستان، در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر نیرو و بحث و بررسی پیرامون وضعیت احتمالی برق در زمان پیک مصرف و چالش های پیش رو و برنامه های وزارت نیرو برای عبور از ریسک خاموشی ها در تابستان، در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
مالک شریعتی نیاسر ، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون وزیر نیرو به همراه آقایان حائری، معاون برق و انرژی، متولی زاده مدیرعامل توانیر و طرزطلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی حضور یافتند. در این جلسه وزیر نیرو از مجلس یازدهم به دلیل مصوبات راهگشای مجلس در بودجه۱۴۰۰ تقدیر ویژه کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: وزیر نیرو معتقد بود بودجه ۱۴۰۰ برای صنعت آب و برق بهترین بودجه در دهه های اخیر بوده است و این موضوع را در جلسات مختلف از جمله هیات دولت نیز بیان کرده است که کمیسیون انرژی در این زمینه کارستان کرده است و امیدواریم بتوانیم با عملکرد خوب مجموعه وزارت نیرو قدردان زحمت نمایندگان بوده و این موارد را در سال های بعد نیز شاهد باشیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ادامه جلسه گزارش معاونین و مدیران وزارت نیرو از وضعیت احتمالی برق در زمان پیک مصرف و چالش های پیش رو و برنامه های وزارت نیرو برای عبور از ریسک خاموشی ها در تابستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در این جلسه اشاره شد که مصرف برق رمز ارزها (با مجوز و بدون مجوز) بیش از ۱۵۰۰ مگاوات شده که در سه سال اخیر سه برابر شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: در این جلسه به پیش بینی افزایش دمای بی سابقه در تابستان (در فروردین ۱۴۰۰ حدود ۵ درجه گرمتر بود) و تاثیر آن در افزایش ۲۲ درصد در تقاضا که به ازای هر درجه، افزایش تقاضای مصرف تا ۱۰۰۰ مگاوات محاسبه شده است، اشاره شد.
از سوی دیگر پیش بینی تاثیر کم بارشی و ذخیره سدها تا بیش از ۳۰% کاهش ذخایر آبی نسبت به فروردین ۹۹ بر تولید برق تا ۳۵۰۰ مگاوات و رشد مصرف صنایع بزرگ تا ۲۶ درصد از دیگر مواردی بود که در جلسه به بحث گذاشته شد.
شریعتی افزود: در ادامه نیز به اقدامات در دست انجام در وزارت نیرو اشاره شد که شامل افزایش ظرفیت نامی تا ۲۵۰۰ مگاوات، تکمیل ۷۵% تعمیرات، مبادله ۴۰۰ هزار تفاهمنامه تشویق مدیریت مصرف، تسریع نصب کنتورهای هوشمند، مدیریت مصرف بار سرمایشی دولتی و عمومی، همکاری با وزارت نفت برای استفاده از نیروگاههای LNG، تامین گاز نیروگاه های جدید، تکمیل مخازن سوخت گازوئیل می باشد.
وی در ادامه با اشاره به برخی از انتقادات نمایندگان از برخی عملکردها در وزارت نیرو، بیان کرد: نمایندگان نیز در این جلسه نسبت به برخی از عملکردهای وزارت نیرو انتقاد کرده و بر مواردی نظیر کافی نبودن اقدامات بهینه سازی نیروگاه ها، ضرورت ارائه گزارش جزییات اقدامات برای تامین برق تابستان به جای آسیب شناسی صرف، ضرورت توجه به تولید پراکنده برق و اصلاح تعرفه تجدیدپذیر، ضرورت توجه به راه اندازی کامل بازار خاموشی برق، ضرورت تقویت مدیریت اجرایی در استان ها، ساماندهی صادرات برق در بخش خصوصی و استفاده واقعی از ظرفیت بخش خصوصی در تولید و صادرات برق، انتقاد از چشم پوشی وزارت نفت از مطالبات خود از سازمان هدفمندی یارانه ها تاکید کردند.
شریعتی در پایان افزود: در نهایت مقرر شد پاسخ مجموعه سوالات به صورت جداگانه به کمیسیون ارسال شود و جلسه ای هم برای پیگیری مطالبات منطقه ای نمایندگان برگزار شود.
دیدگاه تان را بنویسید