ذاکریان: باید به فکر دستور کار مذاکرات با ۱+۴ باشیم
یک استاد دانشگاه گفت: معتقدم کشاندن بحثهای سیاسی و انتخاباتی به موضوع برجام و مذاکرات بر سر جبران خسارات و چگونگی بازگشت همگان به این توافق، به امتیازگیری ایران در مقابل بیگانگان ضربه میزند.
خبرگزاری ایسنا: مهدی ذاکریان گفت: کامیابی سیاست خارجی در انسجام و همبستگی در داخل ریشه دارد و در شرایط فعلی بیش از پیش به همبستگی ملی در مقابل تهدیدات و تحریمهای همه جانبه نیاز داریم. اگر این همبستگی و یک صدایی در کشور ایجاد شود در رفع تحریمها موفقیت بیشتری به دست خواهیم آورد.
وی با اشاره به مواضع جو بایدن درباره ایران و برجام اظهار کرد: رییسجمهور منتخب آمریکا معتقد است که به برجام بر میگردد و تحریمها را برمیدارد و با ایران وارد گفتگو میشود. از سویی در ایران کسی نگفته است که با بایدن مذاکره میکنیم که تحریمها باقی بماند و از باقی ماندن تحریمها مشکلی نداریم! متاسفانه در داخل کشور برخی به گونهای رفتار میکنند گویی با انتخاب بایدن و رفتن ترامپ مشکل دارند و از اینکه تحریمها بخواهد رفع شود نگرانند درحالی که این حرف کاملا نادرست است. تحریم به هر شکل آن هم آنچه درباره ایران به ویژه در زمان ترامپ اتفاق افتاد نادرست و ظالمانه بوده است. همان طور که رییس جمهور کشورمان نیز بر آن تاکید کردند مردم به وی رای دادند که تحریمها برداشته شود الان هم اگر نظرسنجی انجام شود مردم خواهند گفت که اولویت اول برداشته شدن تحریم هاست.
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی اقدامات و مواضع در هفتههای اخیر گفت: معتقدم در شرایط حساس فعلی تا روی کار آمدن جو بایدن باید نسبت به اقدامات تحریک آمیز در حوزههای مختلف و حساس با احتیاط عمل کرد. زمان بندی و نوع تامل و توجه به اقدامات در این مقطع بسیار مهم است و فکر میکنم سخنان رهبری که تاکید بر رفع تحریمها با کمترین تاخیر داشتند موید این مساله است که باید در اقدامات و تصمیمات در هر بخش دقت شود. هر یک از قوای کشور مستقل هستند، اما در مسایل مربوط به منافع و امنیت ملی باید هماهنگی و همراهی برای رسیدن به بیشترین سطح منافع ملی مدنظر باشد.
ذاکریان در پاسخ به این که رقابتهای سیاسی ممکن است به منافع ملی که همان رفع تحریم هاست ضربه بزند، گفت: در رقابت سیاسی گروهها برای رقابت آزاد هستند، اما اگر قرار باشد این رقابت به ضرر کشور باشد، یک ثانیه هم جایز نیست. مسیرهای دیگری برای رقابت است. کشور به ایده و فکرهای جدید برای توسعه و پیشرفت نیاز دارد که مبتنی بر حکمرانی خوب باشد. اقتصاد کشور نیازمند بازنگری جدی است و باید برای این مساله روابط حسنه با کشورهای مختلف را مدنظر قرار داد در عین حال که به لحاظ دفاعی نیز باید در امنیت کامل باشیم، اما اگر اینکه رفتار غلط بیگانگان در فشار حداکثری و اعمال تحریمها را بخواهیم گرو بگیریم تا به واسطه آن رای بیاوریم خطایی نابخشودنی است.
وی با اشاره به مذاکرات کارشناسی و مذاکرات پیش رو در سطح وزیران خارجه ۱+۴ اظهار کرد: باید الان در داخل به فکر دستور کار این مذاکرات باشیم نه اینکه مشغول دعوای سیاسی شویم. باید درباره خساراتی که ایران در سالهای گذشته از اجرا نشدن برجام و اعمال تحریمهای ظالمانه متحمل شده است به اجماع برسیم و نحوه بازگشت به برجام و رفع تحریمها مشخص شود. اینکه برخی در ایران تا صحبت از مذاکره میشود بحث در مورد مذاکره موشکی و منطقهای را مطرح میکنند اشتباه است. مذاکرات ایران و آمریکا اگر قرار باشد انجام شود در چارچوب برجام است.
دیدگاه تان را بنویسید