بیژن مقدم: نتیجه مذاکره با آمریکایی «هیچ» بود/ اعتماد مجدد به آمریکا فرصتسوزی است/ ترامپ و بایدن محصول و خروجی یک سیستم هستند/ اصلاحطلبان بازهم میخواهند با دوگانه مذاکره-مقابله در انتخابات وارد شوند
بیژن مقدم گفت: عدهای از مسئولان از پیروزی بایدن ذوقزده شدهاند و مذاکره با دولت بعدی آینده را فرصتسازی میدانند درصورتی که اعتماد مجدد به آمریکا فرصتسوزی است. دولت هنوز درس نگرفته است که این شیوه سیاستورزی جواب نمیدهد. آمریکاییها در قبال ایران از یک سیاست واحد پیروی میکنند و آن فشار حداکثری است؛ حال ممکن است شیوه اِعمال فشار آنها متفاوت باشد.
گروه سیاسی فردا: هنوز عدهای هستند که وقتی خبر پیروزی جو بایدن در آمریکا منتشر میشود دست و دلشان برای مذاکره با دولتمردان این کشور میلرزد و حتی فردی چون محمدجواد ظریف هم با عجله خاصی میگوید که میتوان به بایدن به عنوان یک «فرصتسازی» نگاه کرد و همه اینها در حالی است که در سالهای اخیر مذاکره با آمریکا و انعقاد برجام نتیجهای جز بدعهدی آمریکاییها نداشته است.
بیژن مقدم درباره ابعاد تغییر دولت آمریکا به «فردا» گفت: «اتفاقی که در انتخابات آمریکا رخ داد از قبل هم قابل پیشبینی بود و از قضا میشد حدس هم زد که در پی پیروزی آقای بایدن دولتیها خود را در فضای جدیدی تصور کنند و مجدد بر مذاکره با آمریکا اصرار کنند؛ در صورتی که آقای روحانی روشنترین پاسخ در ارتباط با مذاکره با آمریکا در سالهای اخیر گرفته است. او دستش به همه شکل باز بود تا با غربیها مذاکره کند اما همه مشاهده کردیم که نتیجه مذاکرات هیچ شد. دولت آقای روحانی با دولت وقت آمریکا مذاکره کرد و دولت بعدی این کشور به راحتی آمد و گفت که برجام کلاه بزرگی بوده است و آن را پاره کرد و از این توافقنامه خارج شد و مدت زیادی وقت و فرصتهای ملت ایران تلف شد».
او ادامه داد: «حالا هم عدهای از مسئولان از پیروزی بایدن ذوقزده شدهاند و مذاکره با دولت بعدی آینده را فرصتسازی میدانند درصورتی که اعتماد مجدد به آمریکا فرصتسوزی است. دولت هنوز درس نگرفته است که این شیوه سیاستورزی جواب نمیدهد. آمریکاییها در قبال ایران از یک سیاست واحد پیروی میکنند و آن فشار حداکثری است؛ حال ممکن است شیوه اِعمال فشار آنها متفاوت باشد».
این فعال سیاسی درباره موضع دموکراتها در قبال نظام ایران اظهار کرد: «اتفاقا ما بیشترین ضربه را در دوران دموکراتها خوردهایم و از یاد نمیبریم که تنظیم تحریمهای پیچیده علیه ایران در دوران ریاستجمهوری اوباما و معاون اولی همین بایدن رخ داد. همه دولتمردانِ ما باید بپذیرند که ترامپ و بایدن محصول و خروجی یک سیستم هستند و در ابعاد کلان تفاوتی با یکدیگر ندارند».
مقدم در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا دولت آینده ایران میتواند مناسبات واقعی و دقیقی با کشورهای غربی و به خصوص با آمریکا برقرار کند، گفت: «دولت آینده باید یک دولت انقلابی باشد و انقلابیبودن به معنای دولتی عقلانی و کارآمد است؛ دولتی که منافع مردم را در نظر بگیرد و به داشتههای خودمان باور داشته باشد، نه آنکه مدام چشم به غربیها بدوزد کشور را معطل تصمیمات کشورهای غربی کند. نزدیکان دولت و اصلاحطلبان کاری که اکنون انجام میدهند ایجاد دوگانهسازی مذاکره-مقابله است؛ آنها میخواهند مانند گذشته مردم را از مقاومت بترسانند. البته در گذشته از چنین دوگانهسازیهایی نتیجه هم گرفتهاند اما در انتخابات1400 نمیتوانند با این حربه موفق شوند».
دیدگاه تان را بنویسید