ظریف: عربستان، بیدار شود
وزیر خارجه ایران در مصاحبهای با یک رسانه روسی گفته آمریکا به یک دولت یاغی و قانونشکن تبدیل شده است.
خبرگزاری فارس: «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در مصاحبهای با یک رسانه روسیهای گفت که آمریکا به یک دولت یاغی و قانونشکن تبدیل شده است.
ظریف در مصاحبه با «اسپوتنیک» گفت: «ایالات متحده، قطعاً به دولت یاغی و قانونشکن تبیدل شده است. با وجود این، این کشور از برخی توانمندیهای بانکی و نفوذ روی نظام بانک جهانی برخوردار است.»
او در ادامه گفت: «با وجود این، نتیجهای مهم حاصل شده است: جامعه جهانی در حال اندیشیدن در این باره است که آیا به رسمیت شناختن سلطه آمریکا بر نظام بانکی دنیا ضروری است یا اینکه لازم است تغییر پیدا کند. شاهد برداشته شدن گامهایی در این راستا هستیم.»
وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سئوال که جمهوری اسلامی ایران چه اقداماتی برای احیای روابط با عربستان سعودی برداشته گفت: «ما آمادهایم با عربستان سعودی همکاری کنیم.»
وی اضافه کرد: «با وجود این به نظر میرسد که مسئولان عربستان سعودی هدفشان بیشتر راهاندازی جنگ با همراهی آمریکا و منتفع شدن از آن هستند. با وجود این، در ماههای گذشته آمریکا نشان داده آماده نیست در جهت منافع عربستان سعودی وارد جنگ شود.»
ظریف گفت: «بهتر است سعودیها به جای معطوف کردن تلاشهایشان به سمت همکاری با اسرائیل و ایالات متحده بیدار شوند و با کسانی که همیشه با آنها در منطقه هستند وارد گفتوگو شوند.»
وزیر خارجه ایران به سئوال خبرنگار اسپوتنیک درباره سرنوشت تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران اینطور پاسخ داد: «همانطور که میدانید متحدان آمریکا هم این پروژه را خیلی خطرناک دانسته و آن را نپذیرفتهاند.»
وی ادامه داد: «روسیه در یک نامه ۵ صفحهای موضع خودش را در قبال این موضوع اعلام کرده است. ایالات متحده کشوری است که با خروج از برجام این توافق هستهای را نقض کرد. آنها قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کردند. بنابراین آمریکا در جایگاهی نیست که درباره برجام حرف بزند. روسیه، ایران و چین در این خصوص موضع مشابهی دارند.»
تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان میرسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریمها آغاز کرده است.
آمریکا پیشنویس قطعنامهای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریمها است.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیتهای در شورای امنیت منع میکند.
پیشنویس آمریکا علاوه بر این از کشورها میخواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محمولهای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتیها در آبهای آزاد کنند.
چندی پیش دیپلماتهای غربی به فارنپالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.
دیدگاه تان را بنویسید