توصیه پرویز سروری به مجلس یازدهم
نماینده اسبق مردم تهران در مجلس گفت: نمایندگان از اقداماتی که ممکن است مجلس را به حاشیه رانده و وقت آنها را معطوف به موضوعاتی کند که فشار بر مردم مضاعف شود و نتیجه راهگشایی برای مجلس نداشته باشد، دوری کنند.
خبرگزاری فارس: پرویز سروری نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح استیضاح و سوال از رئیس جمهور که توسط تعدادی از نمایندگان مطرح شده بود، اظهار داشت: این اقدام از این نظر زودهنگام بود که مجلس یازدهم باید برنامه های خود را برای برون رفت از وضعیت کنونی ارائه و دولت را دعوت به همکاری میکرد و تعامل خود را برای خروج از مشکلات کنونی نشان میداد و اگر دولت آن موقع همکاری نمی کرد و نمی توانست با برنامههای مجلس همگام باشد، آن موقع مجلس میتوانست از ظرفیتهایی که قانون در اختیارش گذاشته استفاده کند.
وی با بیان اینکه استفاده زودهنگام تجلی نوعی اقدام سیاسی را در ذهن مردم ایجاد می کند، گفت: احساس میشود که بیشتر شبیه به یک اقدام سیاسی است تا یک اقدام کارشناسی. به نظر من ما الان آن نیازمند این هستیم که وضعیت کشور را درست محاسبه و مبتنی بر آن، از همه ظرفیتها برای بهبود وضعیت کنونی استفاده کنیم و از اقداماتی که ممکن است مجلس را به حاشیه رانده و وقت آن را معطوف به موضوعاتی کند که فشار بر مردم مضاعف شود و نتیجه راهگشایی برای مجلس نداشته باشد، دوری کند.
سروری ضمن تاکید بر اینکه مجلس یازدهم الان باید بیشتر برنامه های خود را برای برون رفت از وضعیت کنونی اعلام کند، خاطرنشان کرد: طرح مالیات بر خانههای خالی اقدام خوبی بود و مردم احساس میکنند که مجلس درد آنها را حس میکند و در جهت رفع مشکلات آنها حرکت می کند. ما الان بیشتر نیازمند به این جنس اقدامات هستیم تا اقداماتی که به نوعی حکایت سیاسی بودن را بروز دهد.
نماینده اسبق مجلس ضمن اشاره به اقدامات لازم مجلس به عنوان یک نهاد نظارتی برای بهبود عملکرد دولت خاطرنشان کرد: مجلس باید اولین اقدام را بحث شفافیت قرار دهد چون شفافیت است که میتواند بسیاری از اقدامات پنهان جریان های قدرت و ثروت را افشا کند و جلوی شکل گیری مافیا های مختلف در کشور را بگیرد و بعد نظارتی مجلس را بشدت در تقویت کند.
سروری با تاکید بر اینکه اگر یک نظارت هوشمند را پیش بینی نکنیم مجبوریم به یک نظارت نقطهای و کم اثر بسنده کنیم و این موجب می شود که امید مردم برای حل و فصل مشکلاتشان کمرنگ شود، اظهار داشت: اما اگر این نظارت هوشمند و مبتنی بر یک نگاه سیستمی باشد به طور خودکار می تواند بسیاری از نابسامانی ها را رفع کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه مجلس در این دوره بیشتر به بعد نظارت نیاز دارد تا تمرکز بر تقنین و قانوننویسی، تصریح کرد: کشور از نظر قانون تقریباً کمبودی ندارد؛ اما متاسفانه دولتها بر مدار قوانین مجلس حرکت نمیکنند و به نوعی با دور زدن قوانین مجلس، تلاش میکنند که برنامههای خودشان را جلو ببرند و مجلس باید با قدرت جلوی این را بگیرد و از قوانین خودش به شدت دفاع کرده و آنها را در دستگاههای اجرایی مورد تحقیق قرار دهد.
نماینده اسبق مجلس ادامه داد: اگر مجلس در حوزه خصوصیسازی قانون خصوصیسازی را به شدت مورد توجه قرار دهد، متوجه خواهد شد اقداماتی که امروز در این حوزه صورت میگیرد، به هیچ وجه تناسبی با قانون مجلس ندارد و عملاً سوء استفادهگران که قانوندانانی قانونشکن هستند، در تلاشند که با دور زدن قانون و بیخاصیت کردن قوانین مجلس، راه خودشان را که فساد و برداشتن از جیب مردم هست، ادامه دهند.
دیدگاه تان را بنویسید