توصیههای طب سنتی برای رفع مشکل اضافه وزن و کبدچرب
یک کارشناس طب سنتی با ارائه توصیههایی برای رفع مشکل اضافه وزن و کبد چرب گفت: تغذیه مناسب و اصلاح سبک زندگی با تغییر الگوی سوخت و ساز بدن، ایجاد نظم مفید و موثر در زمان خوردن و آشامیدن و همچنین بهبود متابولیسم بدن، نقش زیادی در بهبود روند سلامتی و پاکسازی بدن از سموم دارد.
یک کارشناس طب سنتی با ارائه توصیههایی برای رفع مشکل اضافه وزن و کبد چرب گفت: تغذیه مناسب و اصلاح سبک زندگی با تغییر الگوی سوخت و ساز بدن، ایجاد نظم مفید و موثر در زمان خوردن و آشامیدن و همچنین بهبود متابولیسم بدن، نقش زیادی در بهبود روند سلامتی و پاکسازی بدن از سموم دارد.
علی شکوری گنجوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: افراد داری کبد چرب یا مستعد این بیماری باید در تمام طول سال از الگوی مناسب تغذیه مانند عدم مصرف غذاهای غیر طبیعی مثل نان بدون سبوس و همچنین گنجاندن میزان فیبر مورد نیاز در برنامه غذایی روزانه و داشتن وعده غذایی سبک و زود هضم و عدم استفاده از غذاهای مانده یا حاوی ماده نگهدارنده پیروی کنند.
وی اظهار کرد: کبدچرب یک بیماری با طبع سرد و بلغمی بوده و این بیماری را میتوان با مصرف عرقیاتی مانند عرق کاسنی، کرفس و شاهتره روزانه یک یا نصف استکان به صورت مخلوط با هم یا جداگانه در سه نوبت و همچنین لعابدانههایی مثل خاکشیر و قدومه شیرازی یک قاشق چای خوری در یک استکان آب ولرم و روزانه یک بار تا حدود زیادی برطرف کرد.
وی با ارائه توصیه هایی به افراد دارای کبدچرب گفت: در طول روز از خوردن غذاهای پرچرب، خیلی شور، بسیار شیرین و سرخ کرده خودداری شود، همچنین استفاده از لعابدانهها مانند خیسانده تخم خاکشیر، بهدانه و یا تخم چیا و همچنین میوههایی با رنگ قرمز و نارنجی مانند زرشک، آلبالو، سیب سرخ و گیاهان حاوی ویتامین ث مانند کیوی و مرکبات میتواند بسیار مفید باشد.
مدرس دورههای طب سنتی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در خصوص رفع مشکل استپ وزنی و بی حالی و خستگی زود رس در افراد دارای بیماری کبدچرب گفت: مشکلی که معمولا افراد دارای چربی اضافی کبد با آن دست به گریبان هستند استپ وزنی، بی حالی و یا خستگی بدون علت در طول روز است که با رعایت مواردی مانند تنظیم خواب، عدم مصرف مایعات بین غذا، پرهیز از پرخوری بی رویه هنگام وعدههای غذایی، زودتر بیدار شدن از خواب هنگام صبح، استفاده کم از مایعات مصنوعی مانند نوشابه و غیره در طول روز، استفاده از سکنجبین و عصاره لیموی تازه در طول روز و همچنین مصرف دمنوش ترکیبی شامل گل محمدی، بادرنجبویه و عناب به نسبت مساوی به جای چای تا حدودی قابل حل است.
شکوری تاکید کرد: تغذیه مناسب در طول روز به خصوص در وعدهی صبحانه و شام از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا صبحانه انرژی لازم برای آغاز فعالیت های روزانه را تامین می کند و شام انرژی بخش اعضای رئیسه بدن مانند قلب و مغز و کبد است.
وی یادآور شد: رژیم های سنگین غیر طبیعی و همچنین استفاده از داروهای لاغری و بدون مجوز که افراد دارای کبد چرب برای شکستن استپ وزنی و کاهش وزن استفاده می کنند بسیار مضر بوده و شاید تاثیر مقطعی داشته باشد اما در طولانی مدت سبب آسیب جدی به اندام های حیاتی فرد استفاده کننده می شود.
وی بیان کرد: مصرف روزانه عرق ترکیبی کاسنی، شاهتره به نسبت مساوی قبل از خواب و استفاده از دمنوش خار مریم به هنگام ظهر و همچنین آغاز صبح، نوشیدن یک لیوان شربت خاکشیر تفت داده شده میتواند سلامتی کبد را تضمین کند و مشکل استپ وزنی و یا اضافه وزن را تا حدود زیادی بهبود بخشد./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید