سبزیجاتی که باید کمتر مصرف کنید!
شاید باورتان نشود اما سبزیجاتی وجود دارند که به دلیل برخی مسائل باید انواع این سبزیجات را کمتر مصرف کرد.
متخصصان تغذیه به مصرف زیاد سبزیجات توصیه میکنند. با این حال، بعضی سبزیجات هستند که به دلیل تاثیراتشان، مثل افزایش وزن، ایجادنفخ یا التهاب بهتر است با دقت بیشتری مصرف شوند. سبزیجات زیر از جمله این موارد هستند:
سبزیجات نشاستهای
براساس مطالعه دانشگاه هاروارد، کسانی که میخواهند وزن کم کنند میتوانند این گروه از سبزیجات را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند. تحقیقات نشان داده، افرادی که سبزیجات نشاستهای بیشتری مصرف میکنند، اضافه وزن دارند درحالی که کسانی که مصرف این سبزیجات را محدود کردهاند، کاهش وزن داشتهاند. سبزیجات نشاستهای شامل سیبزمینی، ذرت، نخودفرنگی، کدوتنبل و سیبزمینی شیرین است. هرچند سیبزمینی شیرین سرشار از ویتامین و فیبر است، اما بهتر است تعادل در مصرف آن رعایت شود.
سبزیجات چلیپایی
سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ هرچند غنی از فیبر هستند و کالری کم و موادمغذی زیادی دارند، اما نفخ ایجاد میکنند. از آنجا که انسانها آنزیمی ندارند که رافینوز (قند پیچیده موجود در سبزیجات چلیپایی) را تجزیه کند، وقتی این سبزیجات به قسمتهای پایینتر روده میرسد، توسط باکتریها تخمیر میشوند و گازهای متان، دیاکسیدکربن و هیدروژن تولید می کنند که به نفخ منجرمی شود.
سبزیجات شبرو
این دسته از سبزیجات که بادمجان، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و سیبزمینی در آن قرار میگیرند، یک آلکالوئید شناخته شده به نام سولانین تولید میکنند که سمی است. برخی کارشناسان معتقدند، این سبزیجات التهاب ایجادمی کنند و باید مصرف آنها را محدودکرد. این التهاب، در بلندمدت به دردمفاصل، مشکلات گوارشی، مشکلات خواب، پیری زودرس و بیماریهای مزمن منجرمی شود. با این حال، تحقیقات در این زمینه ناکافی و مصرف این سبزیجات همچنان پرطرفدار است.
۱۲ سبزی آلوده
هرساله، کارگروه محیط زیست در آمریکا فهرست ۱۲میوه و سبزیجاتی را که بیشترین میزان آفتکشها در آنها باقی میماند، منتشر میکند. ۱۷۸ آفتکش مختلف روی این گروه از سبزیجات شناسایی شده که بعد از شسته شدن نیز از بین نمیروند. اسفناج، یکی از مفیدترین سبزیجاتی که میتوانید مصرف کنید، دومین مورد، بعد از توتفرنگی در فهرست ارائه شده است. براساس اعلام کارگروه محیطزیست، این سبزی دوبرابر دیگر سبزیجات حاوی آفتکش است.
منبع: بهداشت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید