آتش به اختیار در اندیشه اسلام و امام

کد خبر: 683503

تا آن زمانی که دستگاه‌های رسمی و غیر رسمی کشور در پیچ و خم‌های بروکراتیک ملاحظه کاری‌ها گرفتار می‌شوند، جامعه انقلابی نباید از وظیفه خود غافل بماند و این تأکید مقام معظم رهبری نیز بسیار درست و به اقتضای انقلاب اسلامی و روحیه انقلابی است.

سرویس سیاسی فردا؛ حجت الاسلام علی ذوعلم*: چند نکته مهم در خصوص موضوع "آتش به اختیار" که حضرت آقا بیان کردند وجود دارد؛ یکی از آنها این است که به هرحال جوان دانشجوی اهل بصیرت و تلاش‌گر ما در مواجهه با نیازهای فرهنگی و در مقابله با ناهنجاری‌های فرهنگی باید بتواند با یک روحیه خلاقانه و ابتکار عمل به تلاش خود بپردازد و این همان بحث مهمی است که حضرت آقا ذیل تعبیر آتش به اختیار آن را بیان کردند.
نکته اول این است که حضرت امام (ره) در وصیت نامه سیاسی خود به صراحت این نکته را مطرح می‌کنند که در جامعه اگر قشر انقلاب و حزب‌اللهی و جوان دانشجوی دغدغه مند و متعهد در فضای دانشگاه یا جامعه با کاستی‌های فرهنگی و بی‌توجهی و همچنین کم‌کاری مسوولان در انجام وظایف مواجهه شد، باید خودشان برای رفع آن کاستی‌ها دست به کار شوند البته تعبیر دقیق حضرت امام (ره) این است که جامعه در مقابل کاستی‌ها و خلاء هایی که وجود دارد، مستقل از دستگاه‌های رسمی، همه‌ مردم موظف به کمک برای رفع آنها هستند.
نکته دوم این است که این نگاه حضرت امام و حضرت آقا ریشه در نگاه خود اسلام دارد و بیانگر مسوولیت یک فرد مسلمان است. در حقیقت یک فرد مسلمان مسوول است که با رعایت همه جنبه‌هایی که در اسلام وجود دارد باید وظایف خود را انجام دهد بنابراین اگر که حضرت آقا هم نمی‌فرمودند که جوان متعهد وانقلابی ما در فضای کار فرهنگی خود اختیار دارد و باید وظایف خود را بشناسد و در خصوص آنها تفکر کند و همچنین اقدام کند، این مسأله در متن آموزه‌های دینی ما ریشه دارد و حتی اگر حضرت آقا در این خصوص سخن نمی‌گفتند باز هم این وظیفه از دوش ما برداشته نمی‌شد.
البته در یک نگاه دیگر می‌توان گفت که امر به معروف و نهی از منکر وظایفی است که همواره بر دوش ماست. نکته مهم دیگر این است که انقلاب اسلامی یک ماهیت مردمی است و مردم در اصل انقلاب با احساس وظیفه‌ای که داشتند و با راهبردی که حضرت امام (ره) به طور کلان مشخص کرده بودند، حرکت کردند و استمرار انقلاب اسلامی به همین راهبرد نیاز دارد و در حقیقت حضور مردم و جوانان و علی‌الخصوص جوانان دانشجو که مورد اعتماد مقام معظم رهبری هستند و دغدغه انقلابی داشته و همچنین از راهبردهای اساسی هم به خوبی اطلاع دارند، انقلاب اسلامی هم باید به اینها اتکا داشته باشد و به این‌گونه افراد اعتماد کند.
تا آن زمانی که دستگاه‌های رسمی و غیر رسمی کشور در پیچ و خم‌های بروکراتیک ملاحظه کاری‌ها گرفتار می‌شوند، جامعه انقلابی نباید از وظیفه خود غافل بماند و این تأکید مقام معظم رهبری نیز بسیار درست و به اقتضای انقلاب اسلامی و روحیه انقلابی است که باید در جامعه وجود داشته باشد و اصل مسأله که تأکید بر مسوولیت آحاد مردم نسبت به وضعیت جامعه است این مهم‌ترین نکته‌ای است که باید به آن دقت کنیم و نباید آن‌را هیچ گاه فراموش کنیم و این وظیفه حتی زمانی که دستگاه‌های رسمی نظام هم وظیفه خود را به درستی انجام دهند باز هم این وظیفه از دوش ما برداشته نمی‌شود؛ به خصوص در شرایطی که کاستی‌ها وخلاء‌هایی در این دستگاه‌ها ملاحظه شود، وظیفه ماست که با فکر و تأمل بهترین راهکار را برای حل مشکلات بیابیم و وظیفه خود را انجام دهیم.
همه بخش‌های فرهنگی، رسانه‌ها، مراکز تبلیغی، نخبگان، اساتید دانشگاه و همچنین دانشجویان فرهیخته این پیام را به درستی و به خصوص در شرایط کنونی از رهبر فرزانه خود دریابیم که در مواجهه با مسوولیت‌هایی که داریم، منتظر دیگران نباید باشیم و باید تصمیم بگیریم، فکر کنیم و اقدام کنیم و راه را بیابیم.
*صبح نو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد