یک مجلس جوان، انقلابی و قدرتمند میتواند دولت را مهار کند/ مجلس یازدهم باید مانع کوچکتر شدن سفره مردم شود
یکی از مهمترین موضوعاتی که در ایام انتخابات میتوان به آن پرداخت اهداف و اولویتهایی است که مجلس باید در نظر داشته باشد زیرا به باور بسیاری از فعالان سیاسی اولویتبندیهای متناسب با نیاز مردم میتواند راهبرد چهارساله نمایندگان را مشخص کند و از سوی دیگر باعث شود که مردم در انتخابات با آگاهی به نامزدها رأی دهند.
سرویس سیاسی فردا: پرویز سروری، فعال سیاسی اصولگرا باور دارد که باید یکی از مهمترین اولویتهای مجلس یازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد. او در تشریح این بحث گفت: «ضرورت دارد که اولویتهای مجلس خواستههای ملت باشد و قابل پذیرش نیست که خواستههای مردم و نمایندگانشان در تضاد یکدیگر باشد. نظرسنجیها نشان میدهد که در مقطع کنونی اولویت مردم رفع مشکلات معیشتی است؛ از اینرو میطلبد که مجلس آینده موضوع اقتصاد را در اولویت خود قرار دهد. متأسفانه مجلس فعلی با همنوایی با آقای روحانی زمینه گسترش سیاستهای نادرست دولت را فراهم کرد و نتیجه اقدامات دولت کاهش یکچهارمی قدرت خرید مردم بود. به وضوح میبینیم که گرانی به چه شکلی افزایش مییابد و سفره مردم روزبهروز کوچکتر میشود. چنین شرایطی ناشی از سیاستهای غلط دولت و بیعملی مجلس دهم بود. مجلس یازدهم باید بکوشد تا این روند را متوقف کند و از سوی دیگر با ریلگذاری درست دولت را به تحرک وادارد».
او دربار جایگاه و اهمیت قوه مقننه در ساختار جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: «مجلس جایگاه بسیار مهمی در نظام ایران دارد، بهنحوی که حضرت امام(ره) و حضرت آقا همواره بر اهمیت آن تأکید کردهاند و از یاد نمیبریم که امام(ره) در وصف مجلس گفتند که در رأس امور است. مجلس برای دولت برنامهریزی میکند زیرا دولت موظف به اجرای قوانینی است که از مجلس گذشته است؛ در واقع مجلس به نوعی برنامهنویس دولت است و نقشه راه را تعیین میکند؛ پس لازم است که به معنای دقیق کلمه مجلس خانه ملت باشد و با در اختیار داشتن چنین قدرت و اختیاراتی دولت ناکارآمد فعلی را مهار کند و معتقدم که یک مجلس جوان، انقلابی و مطالبهگر میتواند از عهده این مهم برآید تا بیش از سفره مردم کوچک نشود و به جای بههدر رفتن سرمایههای ملی، شاهد افزایش درآمد ملی باشیم. گام اول چنین گشایشهایی با انتصاب جناب آقای رئیسی به ریاستقوه قضائیه برداشته شد و امروز شاهدیم که این قوه با قدرت تمام و به بهترین شکل ایفای وظیفه میکند. گام دوم، مجلس است که امیدواریم نیروهای انقلاب بتوانند یک مجلس قدرتمند و همافزا را شکل بدهند. گام سوم هم انتخابات ریاستجمهوری سال1400 است که گامی برای تکمیل مسیر گشایش است».
این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که مجلس با استفاده چه ابزارهای قانونی میتواند به نظارت و کنترل دولت بپردازد، تصریح کرد: «قوه مقننه در ایران نقش مهمی در شکلگیری دولت دارد زیرا وزرای کابینه را تعیین میکند. مجلس باید بر عملکرد وزرا نظارت کند و اگر وزرا وظایف خود را به درستی ایفا نکردند، میتواند با استفاده از ابزارهای قدرتمندی مانند سؤال و استیضاح یک وزیر را از دولت بیرون کند و باعث توقف مسیر غلط آن وزیر شود. علاوه بر این مجلس قدرت تصویب بودجه را در اختیار دارد و میتواند از این طریق هم دولت را از نظر اقتصادی کنترل کند. با طرحهای مختلف هم میتواند دولت را موظف کند که به اموری دست بزند یا از ورود به مسائلی منع شود. بنابراین مجلس از بدو دولت تا پایان عمر آن نقش تعیینکنندهای در هدایت دولت دارد».
سروری در پایان درباره نقش محوری محمدباقر قالیباف در ایجاد اتحاد میان اصولگرایان گفت: «هرشخص، حزب یا گروهی که میتواند باعث ایجاد وحدت در میان اصولگرایان شود باید با تمام قدرت فعالیت کند زیرا امروز راه موفقیت نیروهای انقلاب از وحدت و ائتلاف میگذرد. ضرورت دارد که همه توان نیروهای انقلاب در یک سبد گذاشته شود و هر فرد انقلابی که باور دارد میتواند در ایجاد این وحدت نقش تأثیرگذاری داشته باشد باید با نگاهی جهادی و انقلابی کمک کند. شورای ائتلاف تا این لحظه قدمهای بسیار مثبتی برای ایجاد ائتلاف برداشته است و بیشتر گروههای انقلابی ائتلاف را پذیرفتهاند مگر دو گروه که در حال مذاکره با آنهاست و انشالله آنها هم به این ائتلاف سراسری میپیوندند».
دیدگاه تان را بنویسید