توصیه وزیر کشور به زائران اربعین؛ اقامت در عراق را کوتاه کنید
وزیر کشور گفت: تلاش میکنیم همه امکانات لازم را فراهم کنیم و بیش از ۸ هزار اتوبوس برای حمل و نقل زائران در نظر گرفتیم که در صورت نیاز بین سه الی چهار هزار دستگاه دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ضمن حضور در مرکز فناوری و مانیتورینگ ستاد مرکزی اربعین حسینی طی سخنانی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۳ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردهاند و برخی زائران هم بدون ثبتنام در این سامانه وارد عراق شدند. پیشبینی حداقل سه میلیون زائر را داشتیم، ولی از اول ماه محرم بیش از دو و نیم میلیون نفر راهی مراسم اربعین شدند. تلاش میکنیم همه امکانات لازم را فراهم کنیم و بیش از ۸ هزار اتوبوس برای حمل و نقل زائران در نظر گرفتیم که در صورت نیاز بین سه الی چهار هزار دستگاه دیگر هم مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه البته نمیتوانیم تعداد زیادی وسیله به داخل خاک عراق بفرستیم، افزود: به این علت که جادهها در عراق باریک است و به دلیل حضور زائران اتوبوسها بعضا مجبور میشوند که راه سهساعته را در ده ساعت بروند، ما هر چه ماشین بیشتری به داخل عراق بفرستیم ترافیک افزایش مییابد. زائران عزیز به مرور و با توجه به ظرفیت جادهها وارد عراق شوند.
وزیر کشور گفت: بستهشدن موقتی مرزها نیز به دلیل مدیریت ترافیکی است. حدود ۸۰۰ هزار نفر تا امروز به کشور بازگشتهاند و حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر دیگر نیز هنوز داخل عراق هستند که اگر این تناسب در زمان بازگشت زائران حفظ شود زائران دچار زحمت میشوند.
رحمانی فضلی ادامه داد: از طرف دیگر نیز عراقیها در عصر روز اربعین مواکب خود را جمع میکنند و مواکب ایرانی به تنهایی نمیتواند پاسخگوی نیازهای زوار باشد. در حال حاضر دو هزار و پانصد موکب داریم و امکانات و تدارکات فراهم شده و فقط مشکل آب وجود داشت که سریعاً رفع شد.
وی همچنین از زائران خواست تا سفر خود را مدیریت کرده و مدت اقامت خود در عراق را کوتاه نمایند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: همه دستگاههای انتظامی، نظامی، امنیتی، هلال احمر، صدا و سیما و بسیاری از دستگاهها دیگر کار خود را در خدمترسانی به زوار اربعین انجام میدهند و امیدواریم زائرین عزیز نیز با پیامکهایی که برایشان ارسال میشود و مطالبی که در صدا و سیما منتشر میشود سفر خود را مدیریت کرده و حتماً به توصیهها گوش کنند. ستاد مرکزی اربعین ۲۴ ساعته فعال بوده و تمام مسیرها تحت کنترل قرار میگیرد و لحظهبهلحظه ترافیک و اتوبوسها در ایران و عراق رصد میشود. در استانهای خوزستان، ایلام و کرمانشاه، استانداران و تمام مسئولین دستگاههای اجرایی مرتبط در حال خدماترسانی بوده و مانند همین ستاد نیز در عراق وجود دارد و مسئولیت ستاد با سفارتخانه ماست.
رحمانی فضلی گفت: بنده سه مرتبه با وزیر کشور عراق در یک ماه ملاقات داشتم و همه همکاریها مبنی بر این بود که سفر پر خیر و برکتی برای زائرین داشته باشیم و ما بیش از ۴ میلیون نفر را کمتر از یک ماه بین دو کشور باید جابجا میکنیم؛ یعنی از اقصی نقاط کشور ایران بلکه از کشورهای همسایه مانند پاکستان و افغانستان.
وی تصریح کرد: این کار انصافاً کار سنگینی بوده و تقاضای میکنم که همه کمک کنند؛ قطعا همه ما در انجام این وظیفه نقصهایی خواهیم داشت و مشکلاتی خواهد بود، ولی این نقشها و مشکلات از چشم دوستان ما خارج نیست و همه کمک میکنند. مجموعه دولت، آقای رئیسجمهور و معاون اول ایشان مسائل اربعین را پیگیری میکنند و همه وزرا نیز پایکار هستند و دفتر مقام معظم رهبری نیز از ابتدا همراه ما بودند و کمک و راهنمایی کردند.
دیدگاه تان را بنویسید