زارعی: مذاکره برای آمریکا به‌معنای رسیدن به تفاهم نیست

کد خبر: 954522

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: آمریکا در حالی بحث مذاکره را مطرح می‌کند که در همین زمان وزیر خارجه ما را تحریم کرده است، پس مشخص است مذاکره برای آمریکا به معنای رسیدن به تفاهم نیست.

زارعی: مذاکره برای آمریکا به‌معنای رسیدن به تفاهم نیست

خبرگزاری فارس: سعدالله زارعی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نشست «مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن بستی دیگر» که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، گفت: در عرف سیاسی برای رسیدن به توافق روشی وجود دارد که اگر بر این اساس رفتار آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم می بینیم آنچه آنها دنبال می‌کنند از نظر معنا و مفهوم با آنچه ما به عنوان مذاکره می شناسیم، بسیار متفاوت است.

وی افزود: برای آمریکا مذاکره ابزاری است برای رسیدن به اهداف دیگر. آمریکا در حالی بحث مذاکره را مطرح می‌کند که در همین زمان وزیر خارجه ما را تحریم کرده است! پس مشخص است مذاکره برای آمریکا به معنای رسیدن به تفاهم نیست.

این استاد دانشگاه یادآور شد: آمریکایی‌ها برای ما خطوطی را مشخص می‌کنند و بعد اسم آن را مذاکره می‌گذراند! این همان تهاجم نظامی است.

وی ادامه داد: مقامات آمریکایی صراحتاً و تلویحا اعلام کرده‌اند که ایران باید برخی شرایط را برای دستیابی به یک توافق جدید بپذیرد. شروطی مانند اینکه موجودیت رژیم صهیونیستی را بپذیریم، یا اینکه هر گونه اقدام منطقه‌ای ایران باید با توافق قدرت‌های غربی باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: آن‌ها حتی انتظار دارند ایران در مورد اقدامات صنعتی خود هم محدودیت‌هایی را در بپذیرد و این خطوط قرمز تنها منحصر به صنعت هسته‌ای نیست بلکه سایر علوم را نیز شامل می‌شود. آمریکا می خواهد استانداردهای زندگی آمریکایی در جامعه ایران نیز رعایت شود و ملت‌ ما، جوانان، بانوان و اقشار دیگر همه مبتنی بر این سبک رفتار کنند. بر اساس همین هم پذیرش کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند ۲۰۳۰ را دنبال می کنند.

این استاد دانشگاه گفت: آمریکایی ها می‌خواهند توان نظامی ایران را توانی متجاوزانه و خارج از عرف معرفی کنند در حالی‌که تمامی تسلیحات ایران بر اساس قدرت بازدارندگی و دفاعی طراحی شده است آنها انتظار دارند حضور و نفوذ ایران در منطقه با خط قرمز غرب هماهنگ باشد.

وی تاکید کرد: آمریکا تلاش دارد کشورهای کوچک، فقیر و غیرقدرتمند در غرب آسیا تشکیل شود، برای همین هم طرح خاورمیانه جدید را مطرح کردند.

زارعی گفت: آمریکا چنین شروطی را دارد و نام این را هم را مذاکره می‌گذارد اما تفاوت این مذاکره با تهاجم نظامی چیست؟ در تهاجم نظامی کشور مهاجم به دنبال تقسیم کشور دیگر، خلع سلاح آن، عقب‌نشاندن آن کشور از مواضع خود و یا پذیرش یک رژیم در منطقه است. مذاکره برای همین خواسته‌ها در واقع جنگ سیاسی است که در آن ژنرال‌ها با کت و شلوار بر سر میز می‌نشینند ولی صدای شمشیر و جنگ‌افزارها به گوش می‌رسد.

وی با اشاره به اعمال فشار حداکثری علیه کشورمان گفت: آمریکا با استفاده از این واژه نشان داد فشار کم و متوسط جواب نداده و کشوری که مدعی ابرقدرتی است نمی‌تواند با فشارهای کم و متوسط به نتیجه برسد پس با اعمال فشار حداکثری به بی‌نتیجه بودن قدرت خود و افول هژمونی آمریکا اعتراف کرد.

زارعی یادآور شد: فشار متوسط آمریکا 98 درصد بود که ما آن را تحمل کردیم برای همین بحث فشار حداکثری یا ۱۰۰ درصدی تنها یک عملیات روانی است. فشار حداکثری آمریکا هم چهار سال است که ادامه دارد و مقاومت چهار ساله ما نشان از شکست این فشارها دارد.

وی با بیان اینکه ترامپ فردی متوهم است، گفت: شما توئیت‌های ترامپ را بررسی کنید؟ مسلما شاهد مجموعه‌ای از اوهام خواهید بود. سخنان وی نشان می‌دهد که ترامپ دچار یک توهم است.

زارعی در ادامه افزود: تنها ترامپ نیازمند یک عکس با رئیس جمهور ایران نیست بلکه اوباما هم نیازمند عکس با رئیس جمهور ایران بود و در مجموع آمریکا به این نیازمند است. شکست‌های متوالی سبب شده آنها برای بازسازی چهره آمریکا یک عکس یادگاری به نشانه پیروزی سیاست خارجی ثبت کنند.

وی در پایان گفت: ما شاهد شکل‌گیری یک همکاری در منطقه هستیم. البته ایران به دنبال ایجاد هژمونی نیست. ادبیات هژمونی متعلق به آمریکا بوده که به دنبال استعمار و تجاوز به حقوق سایر ملت‌ها است، ایران با احترام به حقوق دولت‌ها و ملت‌ها رفتار می‌کند.

زارعی: مذاکره برای آمریکا به‌معنای رسیدن به تفاهم نیست

دستمالچیان: تحریم‌ها آخرین سلاحی است که دشمنان به کار گرفته‌اند

سفیر پیشین ایران در لبنان گفت: تحریم‌ها آخرین سلاحی است که دشمنان به کار گرفته‌اند و وقتی تحریم‌ها خنثی شوند دشمن خلع سلاح خواهد شد.

احمد دستمالچیان، سفیر پیشین ایران در لبنان در نشست «مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن بستی دیگر» که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، با اشاره‌ به بدعهدی های آمریکا در قبال برجام، گفت: به دلایل مسایل امنیتی در اروپا و حساسیتی که آنها به منطقه ما دارند، اروپا نیاز دارد تا برجام حفظ شود برای همین هم مکرون سعی دارد برجام و ساختار آن را حفظ کند و دست فرانسه را برای وساطت باز گذاشته اند.

وی ادامه داد: آنچه برای ایران اهمیت دارد این است که تمام تعهدات درون و بیرون برجام اجرا شوند، مخصوصا تعهداتی که درباره فروش نفت ایران و نقل و انتقال مالی است.

دستمالچیان با بیان این‌که در این راستا کارشناسی های وسیعی در حال انجام است، گفت: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد احتمال دارد ساختار برجام حفظ شود.

وی افزود: برجام یک توافق دو طرفه است و ایران تمام تعهداتش را پیشاپیش انجام داده است و اگر طرف‌های مقابل هم تعهداتشان را انجام دهند ایران در برجام باقی می ماند در غیر این صورت ایران تعهداتش را به مرور کاهش خواهد داد.

وی تصریح کرد: این تحریم‌ها آخرین سلاحی است که دشمنان به کار گرفته‌اند و وقتی تحریم‌ها خنثی شوند دشمن خلع سلاح خواهد شد.

دستمالچیان گفت: مشکل ایران، مشکل مذاکره نیست و ما ثابت کردیم می‌توانیم مذاکره کنیم. ما در قبلا مذاکراتی با آمریکا داشتیم اما اکنون اگر از مذاکره صحبت می‌شود باید مشخص شود که در چه موردی و سر چه مواضعی مذاکره می‌کنیم و اگر مذاکره فقط برای گرفتن یک عکس باشد معنایی ندارد.

وی تصریح کرد: ایران می گوید در ابتدا آمریکا به تعهداتی که داده عمل کند، بعد در مورد موضوعات بعدی مذاکره مطرح شود. ترامپ قبلا نشان داده که قابل اعتماد نیست و نمی شود به آمریکا اعتماد کرد.

سفیر اسبق ایران در لبنان با اشاره به جایگاه فرانسه در بین کشورهای اروپایی گفت: مکرون می‌خواهد جایگاه فرانسه را حفظ کند و موضوعی هم که برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد این است که تمام تعهدات اروپا در قالب برجام عمل شود.

دستمالچیان تاکید کرد: برجام یک توافق دو طرفه بود و ایران تعهدات خود را انجام داد و اگر اروپا و شرکای آن به عنوان طرف مقابل، تعهدات خود را عمل نکنند، این توافق معنایی ندارد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دیدار روحانی و مکرون در سازمان ملل گفت: این احتمال که روحانی و مکرون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با هم دیدار کنند وجود دارد.

وی عنوان کرد: ترامپ برای کارزار انتخاباتی خود نیاز به یک پیروزی دیپلماتیک و دستاورد قابل توجه دارد مانند همان چیزی که با کره شمالی انجام داد که به گرفتن چند عکس و دیدار محدود شد اما در عمل اتفاقی نیفتاد. در مورد ایران نیز پس از خروج ترامپ از برجام، وی به یک توافق جدید با ایران نیاز دارد.

سفیر اسبق ایران در لبنان با اشاره به تقابل دو جریان در فضای بین‌الملل، اظهار داشت: امروز محور آمریکا و غرب در مقابل محور مقاومت قرار دارد. آمریکا می خواهد ایران موجودیت رژیم صهوینیستی را به رسمیت بشناسد و به دنبال کشورهایی به عنوان برده است تا به تشبیه خودشان گاو شیرده باشد. محور مقاومت هم معتقد است که کشورهای منطقه باید استقلال و عزت خود را داشته باشند. مستقل تصمیم بگیرند و منابع‌شان نیز در اختیار خودشان باشند.

دستمالچیان اضافه کرد: ما اکنون در حال عبور از نظم قدیم به نظم جدید هستیم و در شرایط فعلی زمین در اختیار محور مقاومت است و جمهوری اسلامی دست بالا را دارد و جای افتخار است که بدون در نظر گرفتن محور مقاومت، هیچ‌گاه تحولی در منطقه نمی‌تواند رخ دهد.

وی در ادامه با اشاره به شکست های آمریکا در جنگ نیابتی مقابل ایران گفت: دشمنان در مقابل اراده محور مقاومت مجبورند تسلیم شوند.

دستمالچیان با بیان اینکه تحریم آخرین سلاح دشمن ما است، گفت: اگر بتوانیم شرایط تحریم را تحمل کنیم، پیروزی از آن ما است. یک یا دو گام دیگر تا پیروزی نهایی باقی نمانده است.

وی تصریح کرد: آمریکا به خوبی می‌داند که در فاز نظامی اولین و آخرین کشوری که زیان می‌بیند، خودش است. آنها در جریان سرنگون کردن پهپاد متجاوز آمریکا هم شاهد این واقعیت بودند.

سفیر اسبق ایران در لبنان گفت: محور مقاومت با قدرت در حال پیشرفت است و در شرایط موازنه قدرت می‌توان بدون هیچ پیش‌شرطی مذاکره کرد اما نه بر سر مسائلی که آنها می‌خواهند بلکه بر سر مسائلی که ما تعیین می‌کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد