روایت آیتالله یزدی از قانع شدن محسن رضایی در انتخابات ۸۸
فقیه شورای نگهبان روایتی از قانع شدن محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بیان کرد.
خبرگزاری فارس: آیتالله محمد یزدی عضو فقهای شورای نگهبان گفت: مهمترین مسأله در نظام، حاکمیت قوانین است که این قوانین در قوه مقننه یعنی در مجلس شورای اسلامی تصویب میشوند و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به این مسأله صراحت دارد که بدون وجود شورای نگهبان، مصوبات مجلس اعتبار ندارد.
وی با بیان اینکه برخی اوقات مصوباتی که مغایر شرع و یا قانون اساسی هستند با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام میروند، اضافه کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام فقط میتواند بهطور موقت و برای محدوده زمانی خاص، مصوبهای که مغایر شرع یا قانون اساسی است را به خاطر مصلحتی خاص، تصویب نماید؛ لذا امکان ندارد یک خلاف شرعی برای همیشه قانون باشد.
وی افزود: در حکم مقام معظم رهبری به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به این موضوع کاملاً تصریح شده است که مصوبات اینچنینی «موقت و محدود است».
عضو فقهای شورای نگهبان به وظیفه نظارت شورای نگهبان بر انتخابات اشاره و تأکید کرد: نظارت بر انتخابات از مرحله اول نامنویسی نامزدها و بررسی صلاحیت آنها تا آخرین مرحله یعنی اعلام صحت نتیجه انتخابات ادامه دارد که وظیفه بسیار سنگین، مهم، خطیر و حساسی است و شورای نگهبان موظف است در چارچوب قانون بر کلیه مراحل انتخابات نظارت داشته باشد.
وی به انتشار نظرات این شورا در حوزهی نظارت بر قانونگذاری اشاره کرد و گفت: نظرات استدلالی شورای نگهبان درباره مصوباتی که خیلی فنی و علمی است، با همت پژوهشکده شورای نگهبان تدوین، تنقیح و منتشر میشود و برای مجامع علمی قابل استفاده است.
وی با بیان اینکه در دورههای مختلف انتخابات از اینکه انتخابات به صورت رایانهای برگزار شود طرفداری کردهام، اظهار داشت: در بیشتر کشورها رایانهای شدن انتخابات اتفاق افتاده است و طی چند ساعت پس از اتمام انتخابات، نتیجه انتخابات به سرعت اعلام میشود، اما با توجه به اینکه راههایی برای دخالت در سیستمهای ماشینی وجود دارد، نظر اعضای شورای نگهبان این است که فعلاً میتوان به سیستم دستی اطمینان و اعتماد بیشتری داشت.
آیتالله یزدی تأکید کرد: اگر دستگاههای ماشینی با نظر متخصصین متعهد شورای نگهبان قابل اعتماد شد و راههای ورودی و دخالت در این سیستمهای ماشینی صد در صد بسته شد، طبیعی است که انتخابات الکترونیکی بهتر از انتخابات دستی است، اما تا وقتی که اعتماد کامل متخصصین جلب نشود، سیستم دستی قابل اعتمادتر است؛ هرچند نتایج، دیرتر مشخص میشود، اما باز هم قابل اطمینانتر است.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه به فتنه سال 88 اشاره کرد و گفت: در آن سال میخواستند در نتیجه انتخابات تشکیک ایجاد کنند، اما چون سیستم برگزاری انتخابات دستی بود نتوانستند این کار را انجام دهند، به همین خاطر آقای محسن رضایی که از معترضین نتیجه انتخابات بود، در جلسه شورای نگهبان حاضر شد و من به او گفتم بدون سند نگویید انتخابات باطل شود، مثلاً 100 صندوق را مشخص کنید تا بازشماری شود و وقتی که ایشان قبول کرد و تعدادی از صندوقها بازشماری شد و تغییری در نتیجه حاصل نشد، قانع شد.
وی ادامه داد: اما آقای موسوی و طرفداران او بدون استدلال به نتیجه انتخابات اعتراض میکردند و به دنبال ایجاد فتنه بودند که خوشبختانه با تاکید رهبر معظم انقلاب بر اجرای قانون، حمایت از شورای نگهبان و صحت کار سیستم شمارش دستی آرا شبهات را پایان داد.
عضو فقهای شورای نگهبان در پایان مجدداً تأکید کرد: اگر متخصصین متعهد، سیستمهای رایانهای انتخابات را قابل اعتماد بدانند و تأیید کنند، ما هم موافق برگزاری انتخابات رایانهای هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید