مصباحی مقدم: مردم باید با بودجه کشور تعامل داشته باشند

کد خبر: 926872

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: مردم باید با بودجه کشور و تدوین آن تعامل داشته باشند.

مصباحی مقدم: مردم باید با بودجه کشور تعامل داشته باشند

خبرگزاری ایسنا: عصر امروز (سه شنبه) حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در نشست تخصصی با محوریت موضوع "آسیب شناسی نظام بودجه ریزی" با تبریک ولادت حضرت زهرا (س) و ولادت حضرت امام (ره) با بیان اینکه ساختار بودجه یکی از مباحث جدی‌ای است که نیازمند بازنگری اساسی است، اظهار کرد: سال‌ها است که بودجه به نحوی تدوین می‌شود که ما را به ناکجا آباد می‌برد. در بخش هزینه‌ها هم دولت و هم مجلس تا توانستند هزینه تراشی کردند. در یکی دو دوره اخیر دائما شاهد روند رو به رشد بودجه کشور خصوصا بودجه عمومی هستیم. نکته دیگر این است که از وقتی درآمد نفت وارد بودجه ایران شده است، دائما این ایده وجود داشته که باید وابستگی بودجه و نفت را کاهش دهیم، اما این اتفاق صورت نگرفته است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عنوان کرد: ما ۶ میلیون بشکه نفت در قبل از انقلاب صادر می‌کردیم و سهم نفت در بودجه ۷ درصد بود در حال حاضر سهم نفت ۴۱ درصد است، اما دوباره با سخن از برجام و برقراری شرایط صادرات بیشتر نفت خام اتکای دولت به بحث نفت بیشتر شده است. از طرف دیگر با شفافیت بودجه باید پنهان کاری‌ها برطرف شود. اساس کار بودجه باید از ناحیه مالیات‌ها باشد در حالیکه ۶۱ درصد از آن سهم نفت و سایر دارایی‌ها است.

وی، بیان کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر تحول ساختاری بودجه امری بسیار ضروری است. ما نباید در تنگنا به این تصمیم می‌رسیدیم. البته برای این اقدام دیر است، اما لازم و ضروری. در بودجه جنگ اقتصادی لحاظ نمی‌شود. ما زیر یک میلیون بشکه نفت فروش داریم. در شرایط جنگی و حتی در شرایط دچار شدن به مشکلات اساسی مانند ریاضت‌های اقتصادی کشور‌هایی بوده اند که از بودجه خود به خدمات عمومی کاستند یا سفارتخانه‌های خود را تعطیل کردند در مقابل ما حقوق‌ها را افزایش می‌دهیم. این امر عادلانه است؟ آیا رضایت کارمندان دولت را به همراه دارد؟

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: اگر درآمد پیش بینی شده دولت تحقق پیدا کند رقم حقیقی تحصیل شده حداکثر ۳۳ هزار میلیارد تومان است. سوال این است که دوستان مجلس چرا بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان را تصویب کردند. درآمد‌ها و هزینه‌ها در بودجه هیچ تناسبی با هم ندارند. در رابطه با یارانه‌ها چه محافظه کاری است که دولت با آن برخورد می‌کند. از ابتدا گفتند این اقدام مصیبت عظمی است، اما هیچ اقدامی در این زمینه نکردند. ۳۰ درصد حذف یارانه بگیران ثروتمند ۵ سال است تصویب می‌شود، اما اجرا نمی‌شود. دولت قصد دارد این امر را به استانداری‌ها واگذار کند. یارانه‌های آشکار و یارانه‌های پنهان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است. یارانه آرد و نان برای ثروتمندان چه معنایی دارد؟ به فقرا بدهید تا نان خود را رایگان دریافت کنند، اما از بقیه دریغ کنید. نتیجه این اقدام اتلاف است و ما ۳۰ درصد اتلاف نان داشتیم. چرا سال به سال قیمت گندم افزایش می‌یابد، ولی قیمت نان برای مصرف کنندگان مرفه اصلاح نمی‌شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: چرا نباید مالیات را از کسانی که مالیات نمی‌دهند بگیریم؟ یک خرید مسکن در شرایط رشد قیمت مسکن انجام می‌شود و این رشد ۵۰ درصد سود دارد. این عایدی سرمایه مالیات ندارد؟ سود سپرده‌های بانکی به یک درصد سپرده گذاران داده می‌شود آیا این سود مالیات نمی‌خواهد؟ هزینه‌های غیر ضروری دولت مانند سفر دولتمردان به خارج از کشور، هزینه تشریفات، هزینه اتاق کار و... ارقام بزرگی را به خود اختصاص می‌دهد که هزینه‌های اضافی هستند. خرید‌های خودرویی همچنان ادامه دارد. دولت بزرگ دولتی تنبل و ناکارآمد با هزینه‌های بالا است که به جای خدمت به مردم به خودش خدمت می‌کند.

وی، تصریح کرد: دیوان محاسبات به ریز و به روز در حال بررسی گزارشات است. به بودجه کشور‌ها رسیدگی می‌کنند و از این جهت موفق هستند. دکتر عادل آذر گفتند ۹ درصد مدیران کشور دست پاک هستند. این را بگویید تا اعتماد ایجاد شود. مردم عکس این فکر می‌کنند. در مطبوعات و فضای مجاری بگویید ۲ درصد فساد برای ما سنگین است ۹۸ درصد پاکدست هستند. در مورد انتشار اوراق اسلامی، در کمیتیه فقهی بورس راهکاری ارائه کردیم که اسناد خزانه، بدون نرخ سود و با حفظ قدرت خرید باشد. شرعا اشکالی ندارد فردی که بدهی دارد می‌خواهد بدهی خود را بدهد و طلبکار هم طلب مازاد ندارد.

مصباحی مقدم، تاکید کرد: اسناد پیوست بودجه آمریکا به مردم گزارش می‌دهد که تصویب قوانین مدنظرشان چه آثاری دارد. به عقیده ما هر لایحه‌ای که به مجلس ارسال می‌شود باید ۶ پیوست داشته باشد که در این پیوست‌ها توضیح دهند اثر لایحه یا طرح از جهت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... فلان و فلان چگونه است. اما متاسفانه این سیاست نامه‌ها اجرایی و عملیاتی نشده است، ما باید در مواقعی که بودجه با سیاست‌های ابلاغی انطباق ندارد، ورود کنیم. همه مردم باید با بودجه تعامل کنند. رقم بودجه روی صاحبان بنگاه‌های اقتصادی پیشاپیش اثر می‌گذارد، در مقابل سایر مردم تعاملی با بودجه ندارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد