زنگنه گفت که روحانی اجازه دور زدن تحریمها را نمیدهد
عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس نهم گفت: زنگنه در پاسخ به اینکه چرا با وجود مشتریانی که حاضرند به قیمت اوپک از ما نفت بخرند، تحریمها را دور نمیزنید؟ جواب داد که آقای روحانی اجازه نمیدهد و میخواهد که همه مسائل از مسیر برجام حل شود.
خبرگزاری فارس: محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه پذیرش برنامههای گروه ویژه اقدام مالی (FATF)به معنای بستن دست کشور در جهت دور زدن تحریمهاست،گفت: ارادهای در دولت جهت دور زدن تحریمها وجود ندارد.
وی با یادآوری سؤال خود از بیژن زنگنه وزیر نفت در دوران مجلس نهم گفت: من از آقای زنگنه طرح سؤال کردم که چرا تحریمها را دور نمیزنید؟ با وجود اینکه مشتریانی برای نسل ما در دنیا هستند که حاضرند به همان قیمت اوپک از ما خرید کنند. اما آقای زنگنه پاسخ داد که آقای روحانی اجازه نمیدهد و میخواهد که همه مسائل از مسیر برجام حل شود.
آصفری ادامه داد: آقای زنگنه پس از یک هفته که برای پاسخ فرصت خواسته بود در کمیسیون انرژی حاضر شد و پاسخ سؤال ما را اینگونه داد که درباره دور زدن تحریمها، من تصمیمگیر نیستم؛ و اسناد این صحبت آقای زنگنه هم ثبت و ضبط شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: امروز دوباره دولت همان بازی برجام را در FATF و کنوانسیونهای مرتبط با آن کلید زده است؛ امروز شاهد گرانی افسارگسیخته هستیم و گوشت در حال رسیدن به قیمت طلاست اما هیچ گونه موضعگیری مفید و اقدام عملی در این باره از دولت نمیبینیم، چرا که دولت میخواهد با فشار به دیگر مسئولان تصمیمگیر آنها را وادار کند که نظام FATF را بپذیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: الحاق به کنوانسیونهای FATF در حقیقت، خالی کردن دست خودمان است؛ ما یک بار دست خود را در پذیرش برجام خالی کردیم که موجب شد ترامپ اینگونه توهینآمیز با کشور ما برخورد کند و در نهایت از این توافق خارج شود. در حالی که قبل از اجرای برجام صنعت هستهای ما رو به جلو و پیشرفت بود اما امروز متوقف شده است.
وی اضافه کرد: امروز هم با عدم پذیرش برنامههای FATF میتوانیم راهکارهای دور زدن تحریمها را برای خود نگه داریم اما دولت اصرار دارد دست کشور را از این ابزار خالی کند.
آصفری در ادامه با اشاره به اینکه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست کمیسیون امنیت ملی در دوران تصویب برجام میگفت که متن توافق همین است که ارائه شده است و هیچگونه پیوستی ندارد، گفت: پس چرا بعد از 2 سال پیوستهایش به صورت کنوانسیونهای پالرمو و CFT رو شده است؟
وی خاطرنشان کرد: چه تضمینی است که فردا و پس از پیوستن به این دو کنوانسیون و پذیرش برنامههای FATF پیوستهای دیگری همچون بحثهای محدودسازی صنعت موشکی و موضوع حضور ایران در منطقه و محور مقاومت از سوی اروپاییان روی میز گذاشته نشود؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: با پذیرش توصیههای ۴۰ گانه FATF عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی میتوانند حق تجسّس در امور مالی کشور پیدا کنند. ما همین الان که کنوانسیونهای FATF را نپذیرفتهایم اموالمان توسط آمریکاییها مصادره میشود، حال تصور کنید به عضویت این کنوانسیونها دربیاییم. آن وقت به بهانههای حمایت از تروریسم و پولشویی طبق تعریف ایجاد کنندگان کنوانسیونها ناچاریم اطلاعات مالی خود را در اختیار آنها بگذاریم و خود با دست خود صورت قانونی به غارت منابعمان بدهیم.
وی با تاکید بر اینکه آیندگان، امضاکنندگان الحاق CFT و کنوانسیونهای پالرمو را نخواهند بخشید، عنوان داشت: متاسفانه آقای روحانی امروز در سخنانش خلاف قانون اساسی صحبت کرد، چرا که این قانون میگوید در صورت اختلاف نظر میان مجلس و شورای نگهبان مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم نهایی را میگیرد، اما آقای روحانی از این تدبیر قانونی به عنوان «تصمیمگیری 20 نفر برای کشور» یاد میکند.
آصفری گفت: چرا آقای روحانی با اهرم تهدید سعی در فشار به مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت پذیرش الحاق به کنوانسیون پالرمو دارد؟ آقای روحانی بهتر است نگاهی حقوقی به مسئله بیندازد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: چه کسی گفته است که فقط 20 نفر در مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالف پذیرش کنوانسیون پالرمو هستند؟ امروز بخش اعظمی از فرهیختگان و کارشناسان با آن مخالفند. چرا دولت برخلاف توصیه رهبری درباره شنیدن نظر منتقدان برجام حاضر به شنیدن نظر مخالفان FATF در کشور نیست؟
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با اشاره به نقل قول امروز حسن روحانی از مقام معظم رهبری درباره کنوانسیونهای مرتبط با FATF گفت: رهبر معظم انقلاب قبلاً گفتهاند که حرفهایشان را شفاف با مردم در میان میگذارند؛ مگر رهبری در یکی از سخنرانیهای خود نگفتند که با تدوین قوانین داخلی درباره پولشویی و تروریسم کشور را از پذیرش کنوانسیونهای خارجی در این باره بینیاز کنید؟
دیدگاه تان را بنویسید