تحلیلگر مؤسسه ضدایرانی: براندازی خریدار ندارد!
تحلیلگر ایرانیِ ساکن امریکا که با مؤسسه ضدایرانی واشنگتن و رسانههای بیگانه از جمله رادیوفردا، رادیوزمانه و بیبیسی همکاری نزدیک دارد، در یک سخنرانی به این موضوع پرداخته است که "چرا در ایران انقلاب نمیشود؟ "
جام نیوز: انقلاب اسلامی ایران طی ۴۰ سال گذشته با تمام دشمنیها به حرکت رو به جلوی خود در مسیر پیشرفت ادامه داده است. توطئهها به نتیجه نرسیده است و در رسانههای معارض شاهد اعترافات صریح یا ضمنی به اقتدار تثبیت شده ایران هستیم.
یکی از نمونههای قابل اعتنا، اعتراف «مهدی خلجی» روزنامهنگار، نویسنده، مترجم و تحلیلگر ایرانیِ ساکن امریکاست. وی پس از خروج از کشور، با مؤسسه ضدایرانی واشنگتن و رسانههای بیگانه از جمله رادیو فردا، رادیو زمانه و بی بی سی همکاری نزدیک داشته و دارد.
خلجی در روز جمعه هشتم فوریه ۲۰۱۹ در نشست کانون کتاب تورنتو، با این موضوع که "چرا در ایران انقلاب نمیشود؟ " سخنرانی داشته و ضمن پرداختن به برخی نقاط قوت ایران اسلامی، نتیجه گرفته است که در ایران امکان انقلاب [بخوانید براندازی]وجود ندارد.
نامبرده نطق خود را اینگونه آغاز میکند: جمهوری اسلامی همواره در «لحظه حساس کنونی» زیسته است. بحرانهای آن، مانند خودِ انقلاب، تغییر چهره میدهند یا تکثیر میشوند، ولی پایان نمیپذیرند. پس چرا نظام سیاسی هنوز با خطر بیثباتی روبهرو نیست؟
سپس در بخشی از پاسخ به سؤال فوق میگوید: جمهوری اسلامی آمیزهای از نهادهای دموکراتیک و دستگاهها و سازوکارهای اقتدارگراست... امروزه براندازی بهمثابه یگانه راهحل فوری، خریدار چندانی ندارد. یکی از آن رو که انقلاب و جنگ هشت ساله، هیچیک هنوز به تاریخ دور نپیوسته و همچنان در خاطره جمعی زندهاند. آثارِ روانگَزا (traumatizing) و هولانگیز این دو رخداد در زندگی بسیاری مردم، از جمله نسل جوان، تازگی تشویشآور خود را از دست نداده است و در جامعه امروز ایران، روحیّه و همبستگیِ اجتماعیِ لازم برای بسیج عمومی علیه حکومت وجود ندارد.
در همین زمینه شایان ذکر است که اقرار به قدرت جمهوری اسلامی و پیشرفتهای ایران در طول چهل سال گذشته بارها و بارها بر زبان دشمنان جاری شده است که اشاره به برخی نمونههای آن در حوزه امنیتی ـ. نظامی، خالی از لطف نیست.
نمونه اول)
اندیشکده «شورای آتلانتیک» (یکی از تأثیرگذارترین اندیشکدههای آمریکایی) در گزارش جدید خود تحت عنوان «پردهبرداری از انقلاب: نگاهی نزدیکتر به حضور و نفوذ ایران در غرب آسیا» آن بخش از جنبههای قدرت ایران را بررسی کرده که مدعی است «جدید یا کمتر شناختهشده» هستند.
در حالی که برخی کارشناسان بین المللی، توانایی انجام «جنگ ترکیبی» را صرفاً منحصر به آمریکا میدانند و معتقدند هیچ کشور دیگری در دنیا ابزار نظامی، دیپلماتیک و رسانهای لازم برای به راه انداختن جنگ ترکیبی را ندارد، «داو زخیم» معاون وزیر دفاع دولت جورج بوش پسر و عضو کنونی هیأتمدیره شورای آتلانتیک، در بخش پیشگفتار گزارش این اندیشکده اعتراف میکند که ایران بیش از آمریکا در بهکارگیری جنگ ترکیبی موفق بوده است.
اندیشکده شورای آتلانتیک رقابت برای نفوذ در غرب آسیا (خاورمیانه) را به جامپبال در ابتدای بازی بسکتبال توصیف میکند و با اشاره به موقعیت بهتر ایران در این رقابت نسبت به کشورهای دیگر خاورمیانه مینویسد: «در حال حاضر ایران در این جامپبال نسبت به رقبای دیگرش در منطقه قد بلندتری دارد. امروز نفوذ عمیق ایران در عراق، لبنان، سوریه و بحرین بیرقیب است. متحدان ایران در خط مقدم عرصههای سیاسی و امنیتی عراق و لبنان هستند. مداخله ایران در سوریه موجب جلوگیری از سقوط حکومت بشار اسد شده است. شبکه پیچیده سیاسی-مذهبی ایران در بحرین نفوذ مشهودی دارد. فراتر از جهان عرب، منافع و حضور جمهوری اسلامی تا افغانستان و بخشهایی از آفریقا و آمریکای لاتین کشیده شده است.»
نمونه دوم)
گزارشگر شبکه العربیه در تحلیل خود میگوید: «نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران مجهز به قایقهای تندرو برای حملات سریع است؛ قایقهایی که به مسلسلهای قدرتمند و نیروهایی مجهز هستند که از تاکتیکهای چریکی استفاده میکنند.»
العربیه سپس به نقل از مجله امریکایی "نشنال اینترست" افزود: «ایران در حال ساخت زیردریایی با اژدرهایی است که نیروی دریایی امریکا نمیتواند با آن رقابت کند. رویارویی با زیردریایی پیشرفتهای که ایران با نام "غدیر" میسازد، میتواند برای هر دشمنی مرگبار باشد.»
نمونه سوم)
«فرید ذکریا» کارشناس ـ. مجری شبکه سی ان ان و تحلیلگر مجله نیوزویک میگوید: ایران از جنگ نامتقارن در برخورد با آمریکا استفاده میکند و در این زمینه پیشرفت شگرفی داشته است که امریکا را با آن همه توان مالی و تجهیزات و فناوری، غافلگیر کرده است.
نمونه چهارم)
«هنری کیسینجر» استراتژیست شهیر امریکایی، اعتراف میکند که انقلاب اسلامی ایران غرب را با بحران جدی برنامهریزی مواجه کرده است.
وی با اشاره به تصمیمات پیشبینی نشده امام خمینی (ره) که مجال هرگونه تفکر و برنامهریزی را از سیاستمداران و نظریهپردازان غربی سلب میکرد، خاطرنشان ساخته است که: معیارهای [امام]خمینی غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا بود و گویی از جای دیگر الهام میگرفت.
نامبرده همچنین در مقالهای با عنوان «نظم و بینظمی در جهان رو به تغییر» آورده است: جمهوری اسلامی با تصرف قلمرو داعش، یک کمربند زمینی از تهران تا بیروت ایجاد میکند که نشاندهنده ظهور "امپراتوری ایران" خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید