از بازدید شهرکهای صنعتی قشم تا توبیخ استاندار هرمزگان
روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران برای اولین بار اقدام به انتشار رونوشتهای آیتالله هاشمی مربوط به دوره ریاستجمهوری آن مرحوم در سال ۷۵ کرده است.
خبرگزاری تسنیم: دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکنون خاطرات و رونوشتهای رئیس دولت سازندگی را در قالب مجموعه کتابهایی همچون «دوران مبارزه» (مقطع تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی)، «انقلاب و پیروزی» (مقطع سال ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸)، «انقلاب در بحران» (۱۳۵۹)، «عبور از بحران» (۱۳۶۰)، «پس از بحران» (۱۳۶۱)، «به سوی سرنوشت» (۱۳۶۳)، «امید و دلواپسی» (۱۳۶۴)، «اوج دفاع» (۱۳۶۵)، «دفاع و سیاست» (۱۳۶۶)، «بازسازی و سازندگی» (۱۳۶۸)، «اعتدال و پیروزی» (۱۳۶۹)، «سازندگی و شکوفایی» (۱۳۷۰)، «رونق سازندگی» (۱۳۷۱)، «صلابت سازندگی» و «صبر و پیروزی» (روزنوشتهای سال ۱۳۷۳ آیتالله هاشمی رفسنجانی به همراه کتاب روایت آیتالله هاشمی از جنگ ایران و عراق) منتشر کرده است.
روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران از روز گذشته (شنبه) برای اولین بار اقدام به انتشار بخشی از خاطرات و رونوشتهای مرحوم هاشمی که مربوط به فروردین ماه سال ۱۳۷۵ میشود، پرداخته است.
سازندگی در شماره امروز خود خاطراتی ازسفر رئیس دولت سازندگی به قشم و توبیخ استاندار هرمزگان در جریان این سفر را منتشر کرده است.
در ذیل متن این روزنوشت آمده است:
ادامه یکشنبه ۵ فروردین ۱۳۷۵؛ دیدار از شهرکهای مصنوعی
به سوی فرودگاه بینالمللی قشم پرواز کردیم در مسیر از چند سد خاکی و روستاهای قشم بازدید کردیم با توضیحات آقای [بهروز]بوشهری، [مدیرعامل منطقه آزاد قشم]بیش از ۳۰۰ و بند کوچک برای جمعآوری آبهای فصلی ساختهاند و سالیانه ۵ بند دیگر میسازند؛ کار با ارزشی است و امسال که باران زیادی در حدود ۵۰۰ میلیمتر آمده همه بندها پر و جزیره هم سبز و خرم است. اگر چند سالی مثل امسال باران ببارد وضع جزیره عوض میشود. باند فرودگاه بیش از ۴ کیلومتر و باساختمانهای جنبی بسیار ساخته شده است. به منطقه جنگلهای حرا رفتیم. با قایقها در راهروها و خورها حرکت کردیم در یک جا در جنگل پیاده شدیم بوتهها و درختهای جالبی؛ خیلی وسیع و با رشد زیاد در آب شود که برای خوراک دام و میگو مصرف میشود. به سرعت دارند در سطح جزیره رشد میدهند؛ ثروت عظیمی است.
به فرودگاه قدیم پرواز کردیم. به اقامتگاه رفتیم. بعد از نماز و نهار و استراحت عصر شهرکهای مصنوعی را دیدیم. به سرعت در حال آماده کردن زمین و ساخت و ساز هستند. زمین را با کمتر از ۱۰ هزار تومان با آب و برق و فاضلاب میسازند. سپس به محلی رفتیم که برای پلاژ آماده میکنند و جایی به نام (شاهشهید) را دیدیم که با افسانهای میگویند. انسان اهل کرامتی بوده، غیب شده و محلی مقدس شده است. به محل صنایع بیوتکنولوژی - که خانم [نصرین]معظمی تأسیس کرده - رفتیم. توضیحاتی خوبی برای ساخت استخوان [مصنوعی]از مرجان دریا برای پیوند استخوانها در عمل جراحی داد. جای پیوند استخوان را میگیرد. ۴ نوع از مرجانهای خلیج فارس از ۲۹ نوع آن این خاصیت را دارند و منبع ثروت عظیمی است و نیز ساخت داروی ضد سرطان از مرجانها و نیز ویتامین از جلبکهای دریا ساخت و تولید یک نوع میکروب برای حفظ آب و رطوبت زمین کشاورزی در مناطق پرتبخیر که اگر به نتیجه برسد انقلابی در کشاورزی است.
دکتر حکمی توضیح داد و از مجمع پزشکی مهمی گفت که در سطح بالاترین استانداردهای بینالمللی برای تربیت و جذب نیروهای سطح بالا ساخته میشود. ۵۰۰ هکتار زمین برای آنها در نظر گرفتهاند. منجمله برای شناخت و تولید گیاهان دارویی. به پایگاه نیروی دریایی سپاه رفتیم از مرکز راهدار که تنگه هرمز را کنترل میکنند بازدید کردیم. هر کشتی که وارد میشود مشخصات و هدف آن را میگیرند و تعداد زیادی شناور برای گشتزنی و نیروهای خوبی دارند. جای حساس و مهمی است از خوابگاهشان بازدید کردیم خیلی خوب و تمیز بود. به شهرک صنعتی رفتیم بیش از ۱۰۰ واحد مشغول هستند از یک واحد دو زندگی بازدید کردیم. هنوز ساختمان نیمهتمام است، ولی کارشان را شروع کردهاند. از کارگران توضیحاتی خواستند معلوم شد روزانه اگر روزی ۱۵ ساعت کار کنند میتوانند ۵ تا ۶ هزار تومان مزد بگیرند. پارچه از کره وارد میکنند. انواع لباسها رامیدوزند و یا صادر میکنند و یا به وسیله مسافران به داخل [کشور]میفرستند. با خستگی به اقامتگاه برگشتیم نماز را در همان کارگاه خوانده بودیم بعد از شام خوابیدیم.
دوشنبه ۶ فروردین سال ۱۳۷۵: توبیخ استاندار هرمزگان
[آقای غلامعباس زائری]استاندار هرمزگان آمد در مورد واگذاری تعدادی اتومبیل به مدیران استان که توبیخ شده بود توضیحاتی داد برای شروع بهرهبرداری از پالایشگاه گاز سرخون با ظرفیت ۱۵ میلیون متر مکعب گاز در روز برای مصارف دو استان هرمزگان و کرمان با هلیکوپترها به منطقه در منطقه سرخون در شرق بندرعباس رفتیم. آقایان [غلامرضا]آقازاده [وزیر نفت]، [حمدالله]محمدنژاد، [معاون وزیر نفت]و مرآتی توضیحاتی دادند. من هم درباره موفقیتهای شرکت گاز و اهمیت این صنعت کشور صحبت کردم و نشان درجه ۳ سازندگی را به آقای محمدنژاد دادم. سپس به سایت موشکی اس۲۰۰ رفتیم؛ ۲۵۰ کیلومتر برد دارد که در سفر من به شوروی از آنها خریدیم و اکنون عملیاتی شده و قدرت دفاعی مهم است. به سیرجان پرواز کردیم در فرودگاه استقبال مسئولان را داشتیم بلافاصله با ماشین به [معدن]گلگهر رفتیم. پس از نماز و ناهار و استراحت در جلسه عملکرد فاز اول و آغاز فاز دوم را توضیح دادند. آقای [حسین]محلوجی، [وزیر معادن و فلزات]پیشرفت بخش معادن و فلزات را گفت و طرحهای مهمی را که در سالجاری به ثمر میرسند برشمرد؛ خیلی زیاد است من هم صحبت تشویقآمیز نمودم و کلنگ فاز دوم را زدم. در این فاز با ۴۰ میلیون دلار هزینه ارزی تولید از ۲.۵ میلیون تن فعلی به ۵ میلیون تن میرساند.
دیدگاه تان را بنویسید