ناگفتههای دادستان کل کشور در ایام فتنه ۸۸
دادستان وقت کل کشور در سال ۸۸ و عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان ناگفتههایی از فتنه ۸۸ و فتنههای پیش رو گفت: هرفتنه و همراهی با دشمن خدمت به ارتجاع عبری و عربی غربی است.
خبرگزاری تسنیم: آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی متولد ۱۳۲۴ در نجفآباد اصفهان، نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک و نماینده مردم تهران و عضوهیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بوده که در طول فعالیت خود پیش و پس از انقلاب اسلامی نقشی موثر و فعال داشته است.
وی نماینده مجلس اول، دوم، چهارم و پنجم شورای اسلامی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، وزیر اطلاعات و نیز دادستان کل کشور بوده و از دیگر سمتهای آیتالله دری نجفآبادی باید به مواردی همچون امام جمعه شهرکرد با حکم امام راحل (ره)، دبیرکل گزینش کشور و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و امامت جمعه موقت شهر ری اشاره کرد.
آیتالله دری نجفآبادی در دوره فتنه ۸۸ دادستان کل کشور بود که در جریان حوادث ۸۸ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان عضو هیئت بررسی حوادث منصوب شد. در آستانه حماسه نهم دی خبرنگاران خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در مصاحبهای تفصیلی با "آیتالله دری نجفآبادی" علل وقوع فتنه ۸۸، نقش جریانات مختلف در فتنه و همچنین اقدامات هیئت بررسی حوادث و راهبرد مقابله با فتنههای احتمالی پیشرو را به گفتگو نشست.
تسنیم: با توجه به اینکه جنابعالی از جمله شخصیتهای کشور هستید که سوابق بسیاری در مجموعههای تصمیمساز نظام داشتید، تحلیلتان از ریشه و علل شکلگیری فتنه ۸۸ چیست؟
آیتالله دری نجفآبادی: همانگونه که در قرآن کریم میخوانیم، خداوند متعال به همه ما دستور میدهد که به حبل و ریسمان الهی تمسک بجوییم و از تفرقه و دودستگی بپرهیزیم. این سفارش موکد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب اسلامی در طول سالهای سال از ابتدا تا انقلاب و تا به امروز بوده و هست.
فتنه ۸۸ ریشههای مختلف خارجی و داخلی دارد چراکه اساسا انقلاب اسلامی و روش و شیوه آن و انتخاباتی که بر مبنای شورای نگهبان و قانون اساسی و ولایتفقیه خوشایند خارجیها نیست.
آنها از ابتدا نیز با ارکان مهم و اصول انقلاب اسلامی یعنی ولایت فقیه، شورای نگهبان، قانون اساسی که مبنای آن آرمانهای ولایی و انقلابی بود، موافق نبودند و اگر دیروز در کنایه و پوشیده این مسائل را طرح میکردند امروز بهصورت علنی و شفاف اعلام و مخالفت و تضاد خود با اساس نظام جمهوری اسلامی را نشان میدهند؛ بنابراین حرف آنها کاملا روشن است و از هر فرصت و بهانهای برای اهداف پلید و شیطانی خود برای ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده میکنند. حوادثی که نزدیک به ۴۰ سال گذشته به ما تحمیل کردند مثل جنگ، حوادث سال ۸۸، رویدادهای سال ۸۸، تحریم؛ همه و همه با همین هدف از سوی دشمنان و خارجیها انجام شده است.
زمانی با "حجت الاسلام روحانی" در شورای امنیت ملی جلساتی داشتیم و مرتب از وزارت خارجه میآمدند و بحث میشد که آیا آمریکاییها دنبال براندازی نظام هستند یا در پی آن هستند که ما رفتار و شیوهمان را اصلاح کنیم که البته نتیجه یکسان است، اما بیشتر نظر آنها این بود که آمریکاییها در پی براندازی هستند و ساختار جمهوری اسلامی را برنمیتابند.
این یعنی در مقابل و تضاد کامل با آمریکاییها بوده و در واقع جبهه مقاومت در برابر جبهه صهیونیستها و غرب و آلسعود و مزدوران است و هیچ تردیدی نیست که در جبهه مقاومت، عزت، شرف و وفاداران به آرمانهای فلسطین و قدسشریف قرار داریم و در جبهه مقابل کفر، شرک و نفاق و جبهه صهیونیزم قرار دارد.
از نظر داخلی هم این مسائل دارای ریشههای طولانی بود و از ۲۰۰ سال قبل آغاز شده و در دوران مربوط به آیت الله کاشانی، مصدق، فداییان اسلام نمود یافت و در دوران انقلاب و از ۱۵ خرداد مسیری که امام خمینی (ره) ترسیم و مشخص فرمودند، مسیر اسلام فقاهت بود چراکه ۱۵ خرداد حساسترین کانونی بود که جریان انقلاب را برای آینده رقم زد و انقلاب بر مبنای اسلام فقاهت، مرجعیت، رهبری امام راحل (ره) و نیابت از امام زمان (عج) شکل گرفت.
تسنیم: یعنی از نظر شما این جریانات ضدانقلاب و ضد نظام اسلامی از همان ابتدای شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فعال بودند؟ رفتار و اقدامات آنها چگونه بود؟
آیتالله دری نجفآبادی: از همان زمان هم برخی سکوت کردند و اصلا وارد ماجرا نشدند و البته گروههایی شامل ملیگراها، نهضت آزادی، منافقین، کمونیستها، مارکسیستها، تودهای ها، روشنفکران غرب زده و ... اساسا با انقلاب اسلامی ایران همراهی جدی نداشتند. در سالهای ۵۶ و ۵۷ رفته رفته بعضی از این جریانات تا حدودی خود را به جریان انقلاب اسلامی نزدیک ساختند و دوباره بعد از پیروزی انقلاب به آرامی خط مشیهای مختلفی مانند فعالیتهای مسلحانه و تجزیه طلبانه در پیش گرفتند و آسیبهای فراوانی به کشور وارد ساختند و با بیگانگان چپ و راست همسو و همراه شدند و هزاران انسان بیگناه و خدمتگزار، سردار و سرباز و پاسدار و بسیجی و هزاران کودک نوجوان و کودک و نخبه و فرهیخته را مطلومانه به شهادت رسانده و ترور کردند.
بعد از عزل بنیصدر و اقدام منافقین در شهادت آیت الله بهشتی و یارانش چهره جریانهای منافق، ضدانقلاب و نفوذی برای مردم بیش از پیش نمایان شد و این روند در جریان شهادت آقایان رجایی و باهنر تکمیل شد و مردم دیدند دست این جریانات معاند با نظام به خون خدمتگزاران نظام اسلامی و دلسوزان انقلاب آغشته است، که البته ته ماندههای این جریانات مثل ملیگراها، ناسیونالیستهای تندرو و افراطی و تجزیهطلبان همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهند.
تسنیم: رفتار این جریانات بعد از رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب و از زمان زعامت رهبرمعظم انقلاب اسلامی چگونه بوده است؟
آیتالله دری نجفآبادی: این گروهها به خصوص پس از ارتحال بنیانگذار کبیرانقلاب اسلامی با رهبری حضرت آیت الله خامنهای مسئله داشتند و به صورتهای مختلف از هر فرصتی استفاده کردند و حادثهای را در برخی از جریانها مثل جریانسازی علیه بسته شدن روزنامه سلام و به دنبال آن فتنه سال ۷۸ در کوی دانشگاه و ... را آفریدند. گاهی اوقات حتی در بدنه حاکمیت هم نفوذیهای آنها حضور داشتند و برای کشور مسئله و مزاحمت ایجاد کردند و همه اینها جمع شد تا به سال ۸۸ رسید.
موضوع جریان انتخابات سال ۸۸ یک مسئله مربوط به کاندیداها و ارزیابی شایستگیها آنها است که اساسا بحث ما نیست و به هر کیفیت ما فیلتری به نام شورای نگهبان داریم که بر مبنای نظرات این نهاد و قانون اساسی کار انتخابات برگزار شد. هر کسی در آن مرحله وارد جریان انتخابات شد باید در چارچوب قواعد و قوانین عمل کند این درحالی است که ما بعد از انقلاب بیش از ۳۰ انتخابات داشتیم که همه آنها از یک قاعده پیروی میکرد و هرکس وارد جریان انتخابات شده یا میشود باید در چارچوب قانون اقدام و حرکت کند.
یعنی کسی که وارد بازی شده است باید از قواعد آن هم تبعیت کند، به طور مثال در سراسر دنیا بازی فوتبال یک قاعده و قانون دارد و هر کسی که تخلف یا تخطی کرد طبق مقررات با آن برخورد میشود و بازی انتخابات هم مثل همه بازیهای دیگر دنیا است و مقررات و قوانین خاص خود را دارد. آمریکا با همه قلدریش هم نمیتواند با مقررات سازمان ملل مخالفت کند، شما دیدید که در جریان انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس مجمع عمومی سازمان ملل این اقدام را رد کرد و آمریکا محکوم شد، بنابراین هر کسی که وارد بازی شد باید قواعد آن را رعایت کند.
تسنیم: آیا در جریان انتخابات ۸۸ موضوعات و مسائل و همه این قواعد برای افراد در انتخابات بیان شد؟
آیتالله دری نجفآبادی: در همان زمان ما در جلسات دوستانهای که با آقایان در مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتیم و از جمله آیتالله امامی کاشانی در آن موقع در مجمع بودند گفتند که قبل از انتخابات پیش آقای میرحسین موسوی رفته اند و دو تا مطلب عمده را مورد تاکید قرار دادند.
نکته اولی که آقای امامی کاشانی به آقای موسوی گفته بودند این بود که شما در گذشته در حوزه مسائل اقتصادی محدود بودید و گرایشهای دولتی داشتید و دولتی فکر میکردید و میخواستید همه چیز در اختیار دولت باشد. مسئله دوم این است که شما در گذشته در حوزه اختیارات زاویه و اختلافاتی با مسئولان ارشد نظام داشتید، آقای موسوی در پاسخ گفت که من میدانم آن دیدگاه محدود امروز جوابگو نیست و باید از نظر اقتصادی دیدها باز باشد، نه بسته و از نظر اختیارات هم من قبول دارم که قانون اساسی ما اختیارات ویژهای را به رهبری نظام اسلامی داده است؛ بنابراین قبل از حوادث ۸۸ آقایانی که در انتخابات شرکت کردند میدانستند که، ولی فقیه اختیارات تامه در نظام اسلامی دارد و دیدگاههای بسته دیگر در مسائل اقتصادی جواب نمیدهد. پس با همین شناخت وارد صحنه شدند و از سوی دیگر پیش از این مقام معظم رهبری اتمام حجت کردند و به این آقایان گفتند که ممکن است شروع کننده شما باشید، اما پایان دهنده شما نخواهید بود.
تسنیم: آیا از نظر شما به عنوان کسی که دارای سالها سوابق اطلاعاتی و کار در جایگاههای بالای انقلاب بودهاید، پیش از وقوع چنین حوادثی امکان پیشبینی و چارهاندیشی برای جلوگیری از آن نبود؟
آیتالله دری نجفآبادی: من انتظار چنین اتفاقاتی را نداشتم، در مجلس دوم در تهران مردم یک میلیون و دویست هزار نفر به من رای دادند و در همان مرحله اول به مجلس راه پیدا کردم. مجلس سوم همین دار و دسته "آقای کروبی" و دوستانش انتخابات را دو جریان کردند و نسبتهایی مثل آمریکایی و غیرآمریکایی در شعارهای خود مطرح کردند و چندنفر در این دوره از انتخابات رای لازم را نیاوردند.
بنده بدون معطلی به قم برای ادامه کار طلبگی رفتم، امیرالمومنین (ع) که مقتدای ما است وقتی در جریان سقیفه آن مسئله را بوجود آوردند تا مقطعی اعتراضاتی کردند مخصوصا تا زمانی که وجود مبارک حضرت زهرا (س) در قید حیات بودند.
بعد از آن امیرمومنان (ع) برای آسیب نرسیدن به اسلام حمایت جدی کردند به طوری که این امام همام (ع) در نهج البلاغه به این نکته اشاره دارند و میفرمایند "دیدم، که شکیبایى در آن حالت خردمندانهتر است و من طریق شکیبایى گزیدم، در حالى که همانند کسى بودم که خاشاک به چشمش رفته و استخوان در گلویش مانده باشد و مى دیدم که میراث من به غارت مى رود. " امام (ع) دید که ارث او را غارت کردند، اما مصلحت اسلام و امت اسلامی در این است که سکوت کنند و احیانا اگر لازم شد کمک هم بدهند. حق مطلب این بود که آقایان که ادعا میکنند که ما علاقمند و پیرو امام راحل (ره) هستیم، حالا که امام نیست، اما رهبر معظم انقلاب به عنوان جانشین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضور دارند و همان قوانین دوره امام جاری است، کمک بدهند.
بسیاری از افرادی که در شرایط کنونی مسئولیت دارند به خصوص در شورای نگهبان کسانی هستند که در زمان امام راحل منصوب شدند، مثل آیت الله مومن، آیت الله یزدی، آیت الله جنتی که این افراد علمایی هستند که در زمان امام راحل (ره) به عنوان عضو شورای نگهبان فعالیت داشتند.
به هر صورت هرنوع حادثهآفرینی، کشته سازی، همراهی با بیگانگان و همسویی با دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب خیانتی بزرگ به انقلاب اسلامی، اسلام و خون شهیدان و خدمت به ارتجاع عبری و عربی غربی است؛ بنابراین اینکه آقایان مدام به این وضعیت دامن بزنند و اردوکشی خیابانی کنند و خدای نکرده خونی از بینی کسی بریزد، طبیعی است که این آقایان مسئول هستند، کمااینکه چند نفری هم کشته و زخمی شدند، پس آنها باید جوابگو باشند، چون آنها مسبب و ایجادکننده این مسائل بودند.
تسنیم: از نظر شما ضرورت امروز و دیروز جامعه اسلامی در دفاع از نظام انقلاب اسلامی چه بوده و هست؟
آیتالله دری نجفآبادی: نباید کاری کنیم که نظام آسیب ببیند، دشمنان سواستفاده کنند، مسئولان متهم شوند، زمینه تفرقه و دوگانگی و تنازع در کشور فراهم شود، دشمن شاد شویم، دوستان آزرده شوند، بدبینی در جامعه به وجود آید و به هرصورت وحدت ملی و مصالح نظام برمنافع اشخاص و گروهها و احزاب مقدم است.
البته اینکه ما فلان شخص را قبول نداریم توجیه کننده این همه سنگاندازی و فتنه در مسیر جریان انقلاب اسلامی نیست.
تسنیم: یکی از هجمهها در فتنه ۸۸ و پیش و پس از آن هجمه معاندان به جایگاه رفیع و ارزشمند ولایت فقیه بوده تحلیل شما چیست؟
آیتالله دری نجفآبادی: قبل از حوادث ۸۸ آقایانی که در انتخابات شرکت کردند میدانستند که، ولی فقیه اختیارات تامه در نظام اسلامی دارد و دیدگاههای بسته دیگر در مسائل اقتصادی جواب نمیدهد، پس با همین شناخت وارد صحنه شدند و از سوی دیگر پیش از این مقام معظم رهبری اتمام حجت کردند و به این آقایان گفتند که ممکن است شروع کننده شما باشید، اما پایان دهنده شما نخواهید بود.
"آیتالله دری نجفآبادی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: هرنوع حادثهآفرینی، کشته سازی، همراهی با بیگانگان و همسویی با دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب خیانتی بزرگ به انقلاب اسلامی، اسلام و خون شهیدان و خدمت به ارتجاع عبری و عربی غربی است
تسنیم: تحلیل شما از برخورد نظام مقدس جمهوری اسلامی با فتنه ۸۸ چیست؟
آیتالله دری نجفآبادی: واقعیت این است که مقام معظم رهبری به هر صورت، قبل و بعد و در اثنای این ماجراها شرح صدر نشان دادند و موعظه لازم را کردند. همان وقت هم بعضی از شیوههای دیگر هم به ذهن ما رسید که البته بحث دیگری را میطلبد، ولی در مجموع نظام با شرح صدر و رفتار عاقلانهای برخورد کرد، زیرا نمیخواست که کشور آسیب ببیند، زیرا تلاش این بود که منافع ملی حفظ شود.
در مرحله دوم تلاش شد در کشور روشنگری، افشاگری و بصیرتافزایی شود و مردمی که در انتخابات شرکت کرده و آن حماسه را آفریدند آسیب نبینند و صف آنها از صف عناصر مسئلهدار و مسئلهساز و دشمننواز جدا شود.
امروز هم باید منافع، مصالح و امنیت ملی را در نظر داشت چراکه در شرایط امروز که برخی میگویند حصر باید شکسته شود، باید به مسائلی هم توجه داشته باشند. من این نکته را در زمان حصر مرحوم"منتظری" هم گفتهام و به آن هم عمل شد، شرط ماجرا این است که دوباره کانونی برای فتنه ایجاد نشود.
در خانه آقایان باز باشد، اما باید مثل یک شهروند نظام جمهوری اسلامی عمل کنند نه اینکه رفع حصر برای ایجاد عاملی و کانونی برای فعالیت بیگانگان و تبلیغات سوء علیه نظام شود و تفرقه افکنی و اخلال در امور شود.
تسنیم: تحلیل شما از پایان فتنه چیست و فکر میکنید قائله خاتمه یافت؟
آیتالله دری نجفآبادی: فتنه اشکال مختلفی دارد و هر روز جریانهای فتنهگر، بیگانگان و رسانهها، صهیونیستها، عربستان سعودی برای ایجاد فتنه و آشوب هزینه میکنند. آنها حاضر هستند صد میلیارد دلار هزینه کنند و با هویت جمهوری اسلامی مواجه نشوند، زیرا انقلاب اسلامی خاری به چشم دشمنان و سد راه اهداف شیطانی آنها بوده و صف حکمت، بیداری، آگاهی و بزرگی ما هم از آنها جدا است بنابراین باید هشیاری و بصیرتمان را همچنان حفظ کنیم.
ملت ما باید با وحدت کلمه و بصیرت لازم و هوشیاری همه جانبه در خط امامت و ولایت حرکت نموده تهدیدات به فرصت تبدیل و تبلیغات مسموم بیگانگان و مزدوران آنها بر استواری و استحکام ملی ما بیفزاید، چون دشمنی استکبار و صهیونیزم و ارتجاع با ما روشن است. «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ» امید آنکه خداوند متعال به همه ما توفیق خدمت، حسن عاقبت و پیروزی اسلام و مسلمین را عنایت فرماید.
تسنیم: تحلیل شما از فتنههای دشمن در سالهای پیش رو و راهبرد مقابله با آن چیست؟
آیتالله دری نجفآبادی: انقلاب اسلامی متعلق به همه بوده و مردم باید همچنان با بصیرت و حماسی در صحنه باشند، البته مسئولان نیز باید قدر این مردم فداکار، وظیفهشناس و متعهد را به ویژه با جدیت در مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی و خدمت به مردم و نظارت برحسن امور و تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد بدانند و صف خود را از صف مردم جدا نکنند.
دشمن بیکار ننشسته و از تمامی اهرمهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی برای براندازی و تفرقهافکنی و دوقطبی کردن جامعه و تخریب نظام و ارزشهای آن استفاده میکند.
ملت و مسئولان ما باید قدرشناس این ملت باشند و همه باید خود را خادم ملت دانسته و امانتدار حقوق حقه مردم باشیم و از تجارب گذشته برای آینده درس بگیریم.
وحدت ملی، انسجام اسلامی و ملی، عزت و اقتدار اسلامی، پاسداری از ولایت فقیه و قانون اساسی رمز موفقیت کشور و سرمایهای بزرگ برای انقلاب و کشور قلمداد میشود که باید همه در حفظ و پیشرفت و توسعه آن کوشا باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید