نمایندگان اتحادیه کامیون‌داران در دیدار با سعید جلیلی چه گفتند؟

کد خبر: 902044

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه جلسات صنفی دولت سایه، با جمعی از اعضای اتحادیه کامیون‌داران کشور دیدار کرد.

نمایندگان اتحادیه کامیون‌داران در دیدار با سعید جلیلی چه گفتند؟

خبرگزاری تسنیم: سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه جلسات صنفی دولت سایه، با جمعی از اعضای اتحادیه کامیونداران کشور دیدار کرد.

در این جلسه روسا و نمایندگان برخی انجمن‌های کارگری رانندگان، یخچال‌داران، کامیون‌داران، تانکرداران و نفتکش داران به توضیح مشکلات و مطالبات صنفی خود پرداختند. نمایندگانی از استان‌های یزد، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، بوشهر، لرستان و تهران در این نشست حضور داشتند.

نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی با تقدیر از خدمات صنف کامیونداران طول سال‌های متمادی، گفت: پویایی شریان اقتصادی کشور مرهون زحمات کامیون‌داران است.

وی با ذکر خاطره‌ای از نقش کامیون‌داران در جنگ تحمیلی اظهار داشت: همانطور که در جنگ تحمیلی کامیون‌داران، سربازان انقلاب بودند، امروز در جنگ اقتصادی هم کامیونداران سربازان خط مقدم هستند. کسی نمی‌تواند نقش موثر این صنف را در پشتیبانی از انقلاب در مقاطع گوناگون و حساس، انکار کند. امروز نیز آنان هستند که علیرغم میل دشمنان، شریان‌های اقتصادی را زنده نگه داشتند.

وی گفت: دوری از خانواده، کار شبانه‌روزی و در سرما و گرما کار کردن همه از سختی‌هایی است که شغل شما دارد، شایسته قدردانی است. دشمن از پایداری و وفاداری شما عصبانی است و البته نمی‌فهمد که خود شما صاحبان انقلاب هستید. اگر امروز کشوری سربلند و مقاوم داریم، مدیون همچنین تلاش‌هایی نیز هستیم.

جلیلی موقعیت بین المللی کشور را فرصت مهم برای صنعت حمل و نقل کشور عنوان کرد و پیشرفت زیرساخت‌های ترانزیتی و توسعه راه‌های کشور در چهل ساله گذشته از خدمات مهم دولت‌های مختلف برشمرد.

وی همچنین در انتهای سخنانش با اشاره به سوء استفاده بیگانگان از بخشی از اعتراضات کامیونداران، هوشیاری آنان در قبال این سوءاستفاده‌ها و مقابله با دشمنان را قابل تقدیر دانست.

خاکبازان، رئیس انجمن کارگری یخچال‌داران بین المللی تهران در ابتدای این نشست با اشاره به وجود ۱۲۸ انجمن کارگری در حوزه حمل و نقل اظهار داشت: قاچاق سوخت در مرز، قاچاق کالا، مشکلات گمرکی وکمبود بار مشکلاتی جدی برای حمل و نقل بین المللی کشور میباشد.

وی افزود: در پروتکل میان ایران و ترکیه دو مورد مهم ذکر شده است که رعایت نمیشود. اولی آنکه ماشین خارجی باید در خاک خودش ۱۰۰۰ لیتر سوخت گیری کند، اما به علت ارزانتر بودن سوخت در ایران کامیونداران غیرایرانی، یارانه نانوشته دریافت می‌کند.

دوم آنکه کالای وارداتی در خاک کشور را باید ماشین ایرانی حمل کند، اما به عناوین مختلف نصیب ماشین داران خارجی می‌شود و کامیوندار ما با کمبود بار مواجه می‌شود و بعضا از اروپا بدون بار به کشور بازمی‌گردند. سازمان راهداری متولی جلوگیری این تخلفات است. میگویند ۱۴۵ درصد مازاد بر توان ناوگان برای حمل و نقل نیاز داریم، اما به جای خارج کردن وسائل نقلیه فرسوده و تامین نیاز از طریق داخل کشور، آن را به ترکیه واگذار میکنند.

خاکبازان قانون کرایه توافقی به جای کرایه‌های مصوب کشوری را یکی دیگر از مشکلات دانست. همچنین ماجرای دریافت حق بیمه تکمیلی و عدم تخصیص آن به رانندگان از دیگر مسائل مطروحه از سوی خاکبازان بود.

در ادامه نائب رئیس انجمن کارگری رانندگان الیگودرز، کمیسیون‌های بالا (بعضا تا حدود ۵۰ درصد) شرکت‌های حمل و نقل، تقسیم ناعادلانه بار، تبعیض در نوبت دهی و تعطیلی سالن‌های اعلام بار را از عمده مشکلات رانندگان عنوان کرد.

مهرداد صلواتی، رانندگان را گلبول‌های قرمز شریان‌های یک کشور خواند که چه در دوران جنگ تحمیلی و چه در جنگ اقتصادی امروز به مردم خود خدمت‌رسانی کردند.

وی مناسبات ناعادلانه را منجر به مشکلات اقتصادی خانواده رانندگان دانست و خاطرنشان کرد: می‌بایست چاره‌ای برای پایان بخشیدن به وضعیت نابسامان تعرفه‌ها و تخلفات شرکت‌های باربری، سالن‌های اعلام بار، نوبت دهی، مشکل قطعات یدکی و لاستیک، مسائل مربوط به خدمات پس از فروش کارخانه‌های خودروساز و .. شود که عمده این مسئولیت بر دوش سازمان راهداری است؛ چرا که امروز دخل و خرج رانندگان با هم نمیخواند.

سیامک سلطانی، عضو انجمن یخچالداران ترانزیت تهران تشدید نوسات ارز را در رابطه مستقیم با قیمت قطعات یدکی وسائل نقلیه خود خواند و از عدم نظارت بر سودجویی‌های پیش آمده در فروش قطعات حتی پس از پایین آمدن مجدد نرخ ارز، ابراز گلایه مندی کرد.

رضا مِلَلی فعال صنفی کانون استان اصفهان در توضیح فرایند اخذ بار، ضمن اعلام تاسف مبنی بر حذف سالن‌های اعلام بار در بوشهر و عسلویه، خواسته عمده رانندگان را رسیدگی به مشکلات اعلام بار پیامکی خواند.

در ادامه، محمدعلی متقین از انجمن صنفی یخچالداران خراسان رضوی اکثر مشکلات را ناشی از عدم وجود تعادل میان عرضه و تقاضای بار خواند. وی تعداد زیاد وسائل حمل و نقل (۶۰۰ هزار کامیون حمل کالای جاده‌ای) که طبق آمار‌ها چهار برابر نیاز کشور است را حائز اهمیت جهت مدیریت دانست.

این فعال صنفی ابراز داشت: در مصوبه‌ای در سال ۹۵، یک کمیته در وزارتخانه مربوطه تشکیل شد که تمامی مصوبات شورایعالی هماهنگی ترابری بازنگری میکند، اما ما از مفاد آن‌ها بیخبریم. در گذشته شرکت پایانه‌های حمل و نقل که به سازمان ترابری تبدیل شد، مسئولیت صدور بارنامه را داشت، اما امروز به ۴۵۰۰ شرکت حمل و نقل خصوصی سپرده شده که بعلت ناتوانی در نظارت صحیح دستگاه دولتی، مشکلات بسیاری را بوجود آورده‌اند و یک خصوصی سازی ناموفق صورت گرفته است.

متقین گفت: رابطه حقوقی میان حمل کننده کالا و صادرکننده بارنامه به فراموشی سپرده شده است. انحراف از آنجا شروع می‌شود که طبق دستورالعمل سازمان راهداری میبایست شرکت‌های حمل و نقل ۵ دستگاه کامیون ملکی داشته باشند تا مجوز فعالیت و اجازه صدور سند حمل را داشته باشند؛ اما برخی از این شرکت‌ها با اخذ سند‌های صوری اجازه فعالیت گرفتند یعنی در عوضِ جایگاهی که قرار بود برای خود مالک‌ها تخصیص داده شود، این شرکت‌ها بدون درنظر گرفتن توان خود، اجازه صدور بارنامه را در اختیار دارند. توافق میان صاحب کالا و شرکت و عدم نقش داشتن راننده در آن، مشکلاتی به وجود آورده است.

لطف‌اله سلیمان‌زاده، نماینده نفتکش داران اصفهان مشکلات با اشاره به مشکلات مربوط به نفتکش‌داران گفت: شرکت نفت نمایندگان شرکت‌های برند دار را به عنوان نماینده اصناف در جلسات شرکت می‌دهد و در تصمیم گیری‌ها از آن‌ها استفاده می‌کند.

مجاهد سلامت، رئیس کانون انجمن‌های صنفی رانندگان خوزستان، نیز جدی نگرفتن تشکل‌های کارگری در تصمیم‌گیری‌ها را باعث تاسف دانست.

وی گفت: ما نماینده رانندگان هستیم که از مسئولین قول‌های مختلف می‌گیریم، اما آن‌ها به وظایف خود عمل نمی‌کنند؛ آن هنگام در مقابل کسانیکه که ما را انتخاب کردند تا حق‌شان را استیفا کنیم، شرمنده میشویم.

علی اکبر رحیمی، نائب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگری استان یزد، از وجود ۱۴ هزار نفتکش در ۳۷ پایانه کشور خبر داد که به عشق خدمت به مردم تمامی خطرات آن را به جان خریدند.

وی همچنین در انتهای این نشست پیشنهاد‌های کلان از طرف اصناف مبنی بر توجه ویژه به وضعیت معیشتی رانندگان حمل و نقل بین جاده‌ای به شرح زیر ارائه داد:

-تقاضای تشکیل صندوق تعاون و رفاه کشوری بدون ایجاد بارمالی با مجوز مجلس شورای اسلامی و اساسنامه رسمی

-واگذاری پایانه‌های حمل بار عمومی کشور با قیمت کارشناسی به رانندگان با سرمایه گذاری صندوق مذکور و پرداخت اقساط توسط رانندگان

-ایجاد شرکت‌های سهامی خاص برای انجام وظایف راهداری برای مدیریت مسائل مربوط به خودمالک‌ها

-تعریف درست حقوق اصناف در قانون / حضور نماینده رانندگان در کمیسیون ماده ۱۱ و ۱۲ بواسطه انجمن‌های کارگری

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد