شکایت دانشگاه آزاد از مدیران متخلف درباره رشتههای پزشکی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عزل برخی از مدیران این دانشگاه به دلیل ثبتنام غیرقانونی پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی اشاره و تصریح کرد: در مرحله نخست، تعدادی از مدیران عزل شدند و در یکی دو مورد نیز به قوهقضائیه شکایت کردیم.
خبرگزاری تسنیم: محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به ارائه توضیحاتی درباره آخرین وضعیت پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی، ارتقای هرم هیئت علمی، بهبود معیشت اعضای هیئت علمی و کارکنان، ارتقای کیفی آموزش و پژوهش و برنامههای آتی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به تعامل مثبت دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گفت: این دانشگاه در یک ماه گذشته با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در تعامل بود و همکاری نزدیکی درباره مسائل پیش آمده در آزمون علوم پزشکی با این کمسیون داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره چرایی ایجاد مشکل برای پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: با توجه به اینکه براساس روال گذشته ثبتنام در این دانشگاه براساس اخذ شهریه است، بنابراین طی دو یا سه مرحله تکمیل ظرفیت، پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی کامل میشد.
طهرانچی افزود: امسال شورای عالی سنجش و پذیرش اعلام کرد که تکمیل ظرفیت در دانشگاهها نخواهیم داشت و بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی باید به یک باره ظرفیت خود را تکمیل میکرد.
وی ادامه داد: در مرحله نخست، ۳۰ درصد از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی کامل شد و برای مرحله دوم به صورت ذخیره در سه مرحله اعلام کردیم، در مرحله نخست با اعلام قبولی ۱۸ هزار نفر، تنها ۴ هزار نفر ثبتنام کردند و با وجود اینکه ۴/۵ برابر میزان دانشجویانی که لازم داشتیم، اعلام شد، اما ظرفیت تکمیل نشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اتفاقی که افتاد این بود که ۶۲ هزار نفر به صورت ذخیره در کل معرفی شدند که ۲۴ هزار نفر تمایل خود را به ثبتنام و ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کردند.
طهرانچی با اظهار تأسف از امضاء و ابلاغ بخشنامهای از سوی مدیر وقت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی که حاوی اشکالات و ایراداتی بود، خاطرنشان کرد: برخی واحدهای دانشگاهی نیز به بخشنامهای که دارای ضعفهایی بود، عمل نکردند و بیش از ظرفیت پذیرش ثبتنام و دانشگاه آزاد اسلامی را با مشکلات جدی مواجه کردند.
وی افزود: بر این اساس، توقعی از سوی پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شد که امکان پاسخگویی به آنها وجود نداشت؛ سالهاست در کشور کنکور برگزار میشود و مردم به آن اعتقاد دارند و در کنکور تراز و نمره دانشجو بسیار اهمیت دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطاهایی که در تعدادی از واحدهای دانشگاهی در زمینه ثبتنام غیرقانونی پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت، گفت: نتیجه این کار غیرقانونی، سازمان مرکزی دانشگاه را با جمعیت ۴ هزار و ۲۰۰ نفری که ثبتنام کرده بودند، اما حق ثبتنام نداشتند، روبهرو کرد.
طهرانچی ادامه داد: پذیرفتهشدگان را در مراحل مختلف به روشهای گوناگون پایش کردیم و در انتها دریافتیم که ۵۹۹ نفر از مجموعه کسانی که ثبتنام کردند، دیگر امکان قبولی و پذیرش ندارند، در حالی که اصرار دارند با نمره پایین در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری ادامه تحصیل دهند که امکانش وجود ندارد.
وی، به عزل برخی از مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل ثبتنام غیرقانونی پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی اشاره و تصریح کرد: در مرحله نخست، تعدادی از مدیران عزل شدند و در مراحل بعدی مسیرهای انضباطی و هیئتهای تخلفات به کار آنها رسیدگی میکنند، در یکی دو مورد نیز به قوهقضائیه شکایت کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: در طول مدتی که به وضعیت پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی میپرداختیم، به دنبال این بودیم که عدالت، انصاف و اعتبار کنکور خدشهدار نشود.
طهرانچی درباره ایجاد مشکل برای پذیرفتهشدگانی که از ثبتنام در دانشگاههای دیگر به دلیل قبولی در دانشگاه آزاد اسلامی انصراف دادهاند، گفت: در جلسهای که اخیرا با همکاران وزارتین علوم و بهداشت و همچنین کمیسیون آموزش مجلس داشتیم، این موضوع حل شد و افرادی که انصراف دادند، میتوانند دوباره ثبتنام کنند.
وی افزود: همچنین با تعاملی که با سازمان نظام وظیفه کشور صورت گرفت، ثبتنام افراد به عنوان انصراف تلقی نمیشود.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: به صراحت از سوی دانشگاه آزاد اسلامی از تمام پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی که دچار مشکلاتی شدند، عذرخواهی میکنم، اگرچه در آن زمان بنده تازه عهدهدار مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی شده بودم.
طهرانچی افزود: این مشکل از سوی مدیرانی بهوجود آمد که علیرغم داشتن ۲۰ نفر ظرفیت، ۱۵۳ نفر را ثبتنام کردند و این خطای بسیار بزرگی بود.
وی درباره حذف کنکور، گفت: روش فعلی از دیدگاه من روش التقاطی است، کنکور در حال حاضر یک فضیلت و امتیاز محسوب میشود، باید کنکور به یک باره یا کنکور مستمر را به عنوان یک نظام بپذیریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ۸۵ درصد از رشتههای تحصیلی بدون کنکور هستند، گفت: برای حذف کامل کنکور باید هر سال تعدادی رشته را از کنکور تمامی دانشگاهها خارج کنیم و دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل وسعت سرزمینی کمک بزرگی در این زمینه خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی وضعیت کیفی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دانشگاه یک مسیر بیش از ۳۰ ساله را طی کرده و اساساً آموزش عالی کشور از نخبهگرا به آموزش عالی گسترده سوق پیدا کرده است، بهطور کلی در طی مسیر آموزش عالی، نخبهگرا به آموزش عالی گسترده، ابتدا توسعه کمی، سپس توسعه کیفی رخ میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این دانشگاه ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را تشکیل میدهد و از سطح بسیار عالی تا ضعیف دارد، همان طور که آموزش عالی دولتی نیز دارای چنین سطحی است، در دانشگاه آزاد اسلامی نیز فضایی همانند سایر دانشگاهها حاکم است.
طهرانچی، به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در کشور اشاره و تصریح کرد: امروز جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم و این موضوع یک امتیاز است، درمان نظام آموزش عالی کشور کیفیت نیست، بلکه کارآمدی است.
وی ادامه داد: به دنبال کارآمدی آموزش عالی در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم و میخواهیم پاسخگوی دغدغه، نگرانی و انتظارات جوانان و خانوادههای آنها از آموزش عالی باشیم، به عبارت بهتر، به دنبال ایجاد دانشگاهی که بسترساز اشتغال دانشبنیان جوانان باشد، هستیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به گزارش آمریکاییها درباره تأثیرگذارترین دانشگاههای دنیا در زمینه نانو فناوری در سه مقطع تاریخی، گفت: در سال ۲۰۱۶، ۱۹ دانشگاه چینی به همراه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان ۲۰ دانشگاه تأثیرگذار در این حوزه در جهان شناخته شدند.
طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک ویژگی دارد که در آن آموزش عالی رایگان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی شهریه پرداخت میکنند، از همان ابتدا یاد میگیرند که روی پای خود بایستند و این موضوع برای کارآمد کردن نظام آموزش عالی یک امتیاز محسوب میشود.
وی تأکید کرد: البته باید نظام بانکی کشور را پشتوانه تحصیل جوانان در دانشگاه آزاد اسلامی قرار دهیم و با توسعه بیمه تحصیلی و همچنین بهکارگیری سرمایههای این دانشگاه، زمینه تحصیل و اشتغال جوانان را فراهم کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هر سال بیش از ۷۰ هزار پایاننامه کارشناسیارشد و ۱۰ هزار رساله دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تولید میشود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به نظام متمرکزی که دارد، میتواند به عنوان یک سازمان پژوهشی ۷۰ هزار پژوهش را درباره موضوعات خاص انجام دهد.
طهرانچی، از رونمایی نظامی تحت عنوان پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای) خبر داد و گفت: ۴۰ چالش ملی کشور را احصا کردیم و نظام موضوعات آنها مشخص شدهاند، همچنین ۵ هزار زمینه پژوهشی را برای موضوعات پایاننامه و رساله آماده کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی را به سازمان آموزشی، پژوهشی و فناوری و همچنین سازمان حل مسئله تبدیل میکنیم، خاطرنشان کرد: در حال طراحی ۴۰ سرای نوآوری آزاد که تجمیعی از مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است، هستیم تا مسائل ملی را به بهترین شکل حل کنیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در تبریز سرای چرم و کفش، در یزد سرای منسوجات و پوشاک و در تهران سرای حمل و نقل ایجاد میکنیم.
طهرانچی با بیان اینکه به دنبال بسترسازی برای اقتصاد دانشبنیان، ایجاد شغل و کار و مهارت حل مسئله در جوانان هستیم، گفت: دانشجویان به دانشهای تخصصی، اجتماعی و مهارتی نیاز دارند، در حالی که تا به امروز دانشگاهها تنها آموزشهای تخصصی و تا حدودی آموزش اجتماعی به دانشجویان ارائه میکردند و دانشگاه آزاد اسلامی بهدنبال آموزشهای تخصصی، اجتماعی و مهارتی است.
وی با اشاره به شعار دانشگاه آزاد اسلامی در افق ۱۴۰۴، گفت: در همه دنیا دانشگاههای خصوصی حرف اول را میزنند و با روشهایی که داریم و تصمیماتی که اتخاذ کردیم، میتوانیم انتخاب اول محققان و پژوهشگران در سال ۱۴۰۴ باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، ناکارآمدی دانشگاهها را یکی از دلایل کاهش دانشجویان دانست و افزود: برای حل این مسئله به دنبال گسترش رشتههای مورد نیاز شهرها براساس طرح آمایش هستیم و رشتههای تحصیلی را متناسب با نیاز جوانان و شغل آینده آنها تغییر میدهیم.
طهرانچی با بیان اینکه اگر آموزش را کارآمد کنیم، واحدهای دانشگاهی کوچک نیز احیا میشوند، اظهار داشت: دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی آموزش برای آموزش نخواهیم داشت و با یک تحول جدی واحدهای کوچک کانون اشتغال شهرها میشوند و توسعه هوشمند منطقهای را میتوانیم با دانشگاه آزاد اسلامی رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه توزیع هیئت علمی در واحدهای دانشگاهی مناسب نیست، گفت: آمایش و بهینه کردن هیئت علمی در سطح استانها در دستور کار است، رشتههای تحصیلی را با توجه به اشتغال و آمایش و با هماهنگی وزارت علوم جابهجا میکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۳۰ هزار عضو هیئت علمی است و نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه در وضعیت مطلوبی است، اظهار داشت: امسال هزار نفر عضو هیئت علمی جدید و ۱۰۰ جوان نخبه جذب خواهیم کرد و از مربیانی که رکود علمی دارند و استادان بازنشسته استفاده نخواهیم کرد و سعی میکنیم جمعیت اعضای هیئت علمی متوازن باشد.
طهرانچی ادامه داد: همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی پیش آمده، دو بسته حمایتی به مناسبت اعیاد ربیعالاول و عید نوروز برای کارکنان و اعضای هیئت علمی خواهیم داشت و با چارچوبهای خاص فعالیت اعضای هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی، کاری میکنیم که دریافتی آنها در مجموع کمتر از سایرین نباشد.
وی با بیان اینکه معاونت فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد میشود، گفت: به دنبال توسعه شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد دانشگاه حل مسئله و بسترساز اقتصاد دانشبنیان هستیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: زمانی که شتابدهندهها و صندوقهای حمایتی نباشند، شرکتهای دانشبنیان کار چندانی انجام نمیدهند، بنابراین حامیان مالی را تشکیل و به آنها مدلهای توسعه ارائه میدهیم.
طهرانچی، جذب دانشجوی دکتری برای جبران کمبود دانشجوی مقطع کارشناسی را روشی نادرست برشمرد و افزود: متأسفانه در گذشته چنین رفتاری شده و جواب نداده است، باید نگاه ما میانمدت و بلندمدت باشد.
وی با تأکید بر اینکه امروز دیگر آموزش به تنهایی جاذبهای ندارد، گفت: باید رشتههای تحصیلی مؤثر و کارآمد داشته باشیم و تأثیرگذار بودن دانشگاه آزاد اسلامی را به مخاطبان نشان دهیم و واحدهای دانشگاهی کانونهای اشتغال دانشبنیان شوند.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: براساس اسناد بالادستی، محور قدرت در اقتصاد دانشبنیان گسترش آموزش عالی است و اگر آموزش عالی کارآمد نباشد، مشکل ایجاد میشود، استقلال کشور در گرو آموزش عالی است.
طهرانچی با بیان اینکه مدرکگرایی، مسئله امروز نیست و دانشگاه با نگاه مدرکگرایی وارد کشور شد، گفت: شغل کارشناس نمیخواهد، بلکه نوآور میخواهد، باید نظام تربیتی دانشجو را تغییر دهیم، دانشگاه آزاد اسلامی بهدنبال تحول در نوع آموزش دادنهاست.
وی درباره فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در سطح بینالمللی نیز اظهار داشت: این دانشگاه از معدود دانشگاههایی است که شعب جدی بینالمللی دارد، در افغانستان دانشجوی بینالمللی داریم، شعبه لبنان نیز فعال و دانشجویانش هم لبنانی بودند، تغییراتی در این زمینه در یک دوره شش ماهه داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه اگر در خارج از کشور حضور داریم، خاص منطقه هستیم، افزود: متأسفانه در واحد امارات همچون سایر دانشگاههای ایران، دانشجوی ایرانی داریم، ابلاغ کردیم که به هیچ عنوان اجازه جذب دانشجوی ایرانی نخواهند داشت.
طهرانچی ادامه داد: مقدمات کار برای ایجاد شعب در سوریه و عراق در حال آماده شدن است، بنا داریم در منطقه برای دانشجویان غیرایرانی حضور داشته باشیم، این نکته هم مهم است که در کشور ۱۰ هزار دانشجوی غیرایرانی داریم و میتوانیم تا حد دو برابر افزایش دهیم، دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت این را دارد که در فعالیتهای بینالمللی با رویکرد منطقهای اثرگذار باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی شامل اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان تلاشگر میخواهم که باور داشته باشند در سال ۱۴۰۴ میتوانیم انتخاب اول داوطلبان باشیم و به این سمت حرکت کنیم و انشاءالله امید را در ایران پر رونق کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید