آدرس غلطی به نام «حقیقت»!
رئیس جمهور روحانی، روز یکشنبه گذشته در پیامی به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، نسبت به طرح سؤال از رئیسجمهور در پارلمان ایران واکنش نشان داد.
خبرگزاری فارس: رئیس جمهور روحانی، روز یکشنبه گذشته در پیامی به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، نسبت به طرح سؤال از رئیسجمهور در پارلمان ایران واکنش نشان داد.
او در پیام خود نوشته بود: «احتراماً؛ درست در سالروز تحلیف رئیس جمهوری دوره دوازدهم، سؤال تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی واصل گردید. بی تردید سؤال از رئیس جمهور کشور با مراعات حداقل دو نکته می تواند مبارک باشد؛ اولاً در چارچوب قانون اساسی باشد، ثانیاً در زمان و شرایط مناسب کشور اقدام شده باشد، که متاسفانه هیچکدام از این دو حاصل نشده است. اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی انشاء الله در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد و به سوالات پاسخ خواهم داد. البته این امر می تواند فرصت خوبی باشد تا برخی از «حقایق» را برای مردم عزیز کشورم بازگو نمایم که آنها صاحب واقعی کشورند و مشروعیت من و شما نیز از آراء آنها است.»[۱]
اما حقیقتی که روحانی میخواهد آنرا برای «مردم عزیز» بازگو کند چیست؟!
بایستی دقت کرد که این «مردم عزیز» همان کسانی هستند که مشاور رئیسجمهور در دولت یازدهم به آنها میگفت لبوفروشها و رانندهتاکسیها و صادق زیباکلام هم آنها را «ناآگاه» لقب میداد چون بخاطر برجام جشن خیابانی برگزار نکردهاند.
آنها پس از اشاره روحانی به گفتن حقایق نیز اشارههایی در این زمینه داشتهاند...اصلاحطلبان مدتی است که تأکید دارند روحانی باید «حقیقت» را بگوید و در این باره صحبتهای فراوانی را طرح کردهاند.
روزنامه آرمان امروز در این باره به نقل از سعید شریعتی، از فعالان اصلاحطلب نوشته است: اگر رئیس جمهوری از این فرصتی که مجلس در اختیار او قرار داده استفاده کند و صریح و شفاف با مردم از تریبون خانه ملت سخن بگوید و این موانع را چه در داخل و چه در خارج روشن کند میتواند در موازنه قوا در کشور و در جلب اعتماد دوباره افکارعمومی به دولت موثر باشد.[۲]
روزنامه ایران، ارگان رسانهای دولت نیز در شماره امروز خود در همین باره مینویسد: هنوز در دولت کسی سیگنالی مبنی بر اینکه «حقایق» مد نظر حسن روحانی برای بازگو کردن در جلسه سؤال چه هستند و مربوط به چه مواردی میشوند، نفرستاده است. تا امروز درباره ناگفتههای دولت از وضعیت کشور حرفهای زیادی زده شده است. زمانی مجید انصاری در دولت یازدهم گفته بود که آن دولت حتی 10 درصد واقعیتهای کشور را هم به مردم بازگو نکرده است. او در آن زمان دلیل چنین رویکردی را پرهیز از تنشهای بیشتر عنوان کرده بود.
ایران همچنین به نقل از عبدالله ناصری، فعال اصلاحطلب نیز نوشته است: انتظار میرود روحانی از این فرصت استفاده کرده و برای مردم تشریح کند که چرا در 4-5 سال گذشته بسیاری از مسائل حل نشده باقی مانده است. او نه تنها باید واقعیتها را به مردم بگوید، بلکه باید بگوید که پشت سر قضیه برهم زدن روابط ایران و عربستان و سفارت این کشور در تهران چه کسانی بودند که امروز عربستان به یکی از اضلاع ضدیت با جمهوری اسلامی تبدیل شده است.[۳]
با تمام این اوصاف اما حقایق بزرگتری هم درباره حقیقتی که روحانی میخواهد، بگوید وجود دارد:
تجربه نشان داده است حقایقی که سیاسیون در هنگام شکست راهبردهایشان، وعده آنرا میدهند یک پهلوان پنبه بیشتر نیست.
کما اینکه ماجرای افشاگریها و حتی فیلم محرمانهای هم که رئیسجمهور سابق در مجلس علم کرد، به جای خاصی نرسید و بیشتر سبب مضحکه شد تا شفافیت.
کنایه زدن به نهادهای امین نظام که از هر طریقی به کمک دولت شتافتهاند، نه حقیقت، بلکه بهانهگیری است.
مردم بهتر از هرکس قضاوت میکنند دستگیری این روزهای برخی مدیران دولتی و یا عدم نظارت کافی بر بازار برخی اقلام اساسی که منجر به گرانی شده است؛ به دولت ربط دارد یا به چیزی به اسم حقایق که روحانی میخواهد درباره آنها با «مردم عزیز» حرف بزند؟
۱_http://fna.ir/bntm7u
۲_http://www.armandaily.ir/fa/print/main/229130
۳_http://www.iran-newspaper.com/newspaper/item/477177
دیدگاه تان را بنویسید