ایرانیان نگرانیهایی غیر از جنگ احتمالی با آمریکا دارند
بسیاری از ایرانیان بیش از هر گونه جنگ احتمالی، بیشتر نگران سقوط ارز و چشم انداز اقتصادی غم انگیز هستند. بسیاری این مشاجرههای لفظی بین واشنگتن و تهران را یک نوع جنگ روانی میدانند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا: بسیاری از ایرانیان بیش از هر گونه جنگ احتمالی، بیشتر نگران سقوط ارز و چشم انداز اقتصادی غم انگیز هستند. بسیاری این مشاجرههای لفظی بین واشنگتن و تهران را یک نوع جنگ روانی میدانند.
روز پنجشنبه، هنگامی که سرلشکر قاسم سلیمانی، یکی از بانفوذترین مردان جمهوری اسلامی ایران در شهر همدان علیه دونالد ترامپ سخنرانی میکرد و به او درباره حمله نظامی علیه ایران هشدار میداد، ناگهان برق قطع شد. روز جمعه نیز سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران اظهار داشت جنگ با ایران برای دشمن گران تمام خواهد شد و اعلام کرد تهران چنین تهدیدهای نظامی را جدی نمیگیرد.
اما به گزارش رادیو فردا، جعفری به مشکلات کنونی کشور خود اذعان کرد. جعفری گفت: "نقاط ضعف و تهدیداتی که از داخل ایران سرچشمه میگیرند، خطرناکتر از تهدیدات خارجی هستند. " اینجا است که اهمیت قطع برق روشن میشود. ایران مانند سایر کشورهای منطقه، از خشکسالی و گرمای شدید رنج میبرد. منابع برق و آب کم بوده و یکی از علل عمدهای هستند که ایرانیها را از ماهها پیش به خیابانها کشانده است. فساد، نرخ بالای بیکاری و فقر رو به رشد از جمله دیگر عوامل این اعتراضات محسوب میشوند. برخلاف اعتراضات مشابه در سال ٢٠٠٩، این تظاهرات مردمی یک جنبش ناهمگن و بدون رهبری سیاسی میباشند. تاکنون تظاهرکنندگان تهدیدی جدی برای رژیم به شمار نمیرفتند. اما از سخنان جعفری این گونه به نظر میرسد که در نهایت امکان دارد رژیم این اعتراضات را بسیار جدی بگیرد.
[آقای]حسن روحانی، رئیس جمهور ایران پیش از این وعده داده بود که توافق هستهای رونق بسیاری به ارمغان خواهد آورد. اما چنین چیزی رخ نداد و خروج یک طرفه ترامپ از این توافق، آخرین امیدها را نیز نقش بر آب کرد. پس از این اقدام ترامپ در اواخر ماه مه، ارزش پول ملی ایران به طور چشمگیری کاهش یافته و نرخ تورم از ١٠ به ١٤ درصد رسیده است. [آقای]روحانی این هفته با برکنار کردن رئیس بانک مرکزی و دستگیری چندین مقام ارشد وزارت صنعت، تجارت و معدن واکنش نشان داد. علاوه بر این، [آقای]روحانی دستور داد اقدامات شدیدتری علیه مقامات فاسد اتخاذ شود.
تحریمهایی که ترامپ میخواهد طی روزهای آینده دوباره اعمال کند، قطعا این بحران را تشدید خواهد کرد. بنابراین، بسیاری از ایرانیان بیش از هر گونه جنگ احتمالی، بیشتر نگران سقوط ارز و چشم انداز اقتصادی غم انگیز هستند. بسیاری این مشاجرههای لفظی بین واشنگتن و تهران را یک نوع جنگ روانی میدانند.
در حال حاضر اکثر کارشناسان باور ندارند که یک جنگ مستقیم و علنی رخ خواهد داد. با این وجود، این خطر وجود دارد که یک جرقه آتش زیر خاکستر را شعله ور سازد. ایران بارها تهدید کرده است که تنگه هرمز در خلیج فارس را خواهد بست. سلیمانی نیز گفته که دریای سرخ دیگر برای آمریکاییها امن نیست. اگر ایرانیان به طور مستقیم به پایگاهها یا کشتیهای جنگی آمریکایی در منطقه حمله کنند، ارتش ایران توانایی اندکی برای مقابله با حملات تلافی جویانه آمریکا خواهد داشت. اما وضعیت جنگ نامتقارن متفاوت خواهد بود: ایرانیها از حمایت شبه نظامیان وفاداری در یمن، عراق، سوریه و لبنان برخوردار میباشند. تشدید درگیریها در یک میدان جنگ به راحتی میتواند به جبهههای دیگر گسترش یابد. از سوی دیگر نیز اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حمایت از آمریکا طی چند ماه گذشته نیز ایران را هدف حملات لفظی خود قرار داده اند.
اینگا راگ، نویه زوریشر سایتونگ (سوئیس)، ٢٨ جولای ٢٠١٨
ترجمه: وزارت ارشاد
دیدگاه تان را بنویسید