چراحمله رژیم بعث عراق به تعویق افتاد؟

کد خبر: 842182

مسئول دفتر مطالعات نیروی هوایی ارتش گفت:در اسناد موجود است که حمله نظامی عراق به تاخیر افتاد؛ یکی از دلایل هم این بود که آمریکایی‌ها گفتند اقداماتی در جهت تضعیف ارتش ایران در حال انجام است.

چراحمله رژیم بعث عراق به تعویق افتاد؟

خبرگزاری مهر: در تیرماه سال ۵۹ تعدادی از افسران سلطنت‌طلب برای براندازی نظام نوپای اسلامی و بازگرداندن رژیم طاغوت دست به کودتایی زدند که «نقاب» (نجات قیام ایران بزرگ) نام گرفت. محل آغاز کودتا پایگاه هوایی نوژه در همدان انتخاب شد. این کودتا در نهایت شکست خورد. در این بخش با تعدادی از فرماندهان نیروی هوایی وقت پیرامون ابعاد حادثه و نحوه لورفتن کودتا به گفتگو نشسته ایم.

آمده بودند تا ارتش را از بین ببرند​

امیر خلبان مشیری از فرماندهان پایگاه شهید نوژه همدان و معاون اطلاعات نیروی هوایی ارتش، در زمان کودتای نقاب در پایگاه شهید نوژه همدان مشغول به خدمت بوده است. وی درباره کودتای نقاب و طریقه فاش شدن این طرح می‌گوید: در زندگی برخی مسائل به انسان تحمیل می‌شود، هر کسی وارد نیرو هوایی می‌شد می‌خواست خلبان شود، اما وقتی نمی‌توانست به شغل‌های دیگر می‌پرداخت. در فوتبال هم به همین شکل است همه نمی‌توانند آقای گل باشند در نیروی هوایی خلبان تمام کننده است، پس در طرح نقاب تصمیم گرفتند آن‌ها را بزنند البته در حوادث دیگر آن‌ها آمده بودند تا ارتش را از بین ببرند و به قول خودشان ارتش بی طبقه بسازند، اما امام جلو آن‌ها ایستاد.

وی افزود: پایگاه همدان که من در آنجا بودم اسمش شاهرخی بود. انقلاب که شد یک سری از آقایان اسم آن را عوض کرده و «حر» گذاشتند؛ البته نه حربن ریاحی. به محض اینکه شهید نوژه در ماه رمضان به شهادت رسید، خلبان‌ها جمع شدند و در دست نوشته‌ای از فرمانده پایگاه خواستند نام پایگاه به شهید نوژه تغییر پیدا کند. اما عده‌ای که کار سیاسی می‌کنند کتابی با عنوان کودتای نوژه نوشتند که موجب ناراحتی خانواده شهید نوژه شد و مقام معظم رهبری از آن‌ها دلجویی کرد.

امیر مشیری تاکید کرد: مسئله قابل توجهی که وجود دارد این است که عوامل خارجی هر چند وقت یکبار مساله کودتای نقاب را که متاسفانه به آن نوژه می‌گویند پیش می‌کشند و برخی نیز در داخل حرف آن‌ها را تکرار می‌کنند باید به آن‌ها گفت: چرا از معرفت‌های دلاور مردانی، چون بابائی و دوران نمی‌گویند و در عوض از کودتایی حرف می‌زنند که در نطفه توسط خود نیروی هوایی خفه شده است.

وی اضافه کرد: ما نظامی‌ها به فرموده امام (ره) باید سیاست را بدانیم، اما وارد آن نشویم. من هم سعی می‌کنم اینگونه باشم، اما عده‌ای سیاسی کاری می‌کنند و تنها دنیا را می‌بینند. آنچه ارتش در جنگ انجام داد متوقف کردن دشمن بود که بسیار مهم است؛ فشار این کار بر گردن نیروی هوایی بود.

امیر مشیری گفت: حرف ما این است طرح نقاب رخ داد و عناصر مختلفی در آن بودند، اما در پایگاه نوژه نیروی هوایی تنها دو نفر بودند که این کاره بودند، اما اینکه می‌توانستند کودتا کنند یا خیر، من کاری ندارم. در ستاد نیروی هوایی در تهران نیز تیمسار مهدیون و محققی بهشان می‌آمد که این کاره باشند.

وی اظهار داشت: در پایگاه نوژه آقای حمید نعمتی و خسرو بیت اللهی حرف زدن و برخوردشان نشان می‌داد که می‌توانستند این کاره باشند. ما در پایگاه همدان فوتبال بازی می‌کردیم و می‌دیدیم خسرو بیت اللهی که مسئول سربازان قرارگاه بود، می‌آمد و می‌گفت: آقا در فرانسه گفته اند این کار را بکنید و آن کار را نکنید. سال ۵۸ بود، پیش خودمان می‌گفتیم ما تنها به یک نفر آقا می‌گوییم و آن حضرت امام است این آقایی که بیت اللهی می‌گوید کیست؟ بعد فهمیدیم که دارد درباره بختیار صحبت می‌کند.

به غلط می‌گویند کودتای نوژه

امیر خلبان رضا رمضانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مسئول دفتر مطالعات نیروی هوایی ارتش درباره کودتای نوژه و مسائل پیرامون آن گفت: انتظار ما از رسانه‌ها این است که بعد از این همه سال به واقعیت بپردازند و زوایایی حرکت‌های که به دنبال ضربه زدن به نیروی هوایی ارتش را برای مردم روشن کنند.

وی اضافه کرد: حرکت نیروی هوایی در ۱۹ بهمن سال ۵۷ و بیعت با امام سبب تسریع پیروزی انقلاب اسلامی شد و در روند پیروزی انقلاب کارکنان نیروی هوایی حضور رسمی داشتند و هر کاخ و سازمانی مانند ساختمان نخست وزیر تسخیر می‌شد تا زمانی که نیرو‌های دیگر شکل بگیرند. این نیروی هوایی بود که وظیفه حراست از آن‌ها را برعهده داشت.

امیر رمضانی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب نیز اقدامات موثری توسط نیروی هوایی ارتش انجام شده که هیچ نیروی دیگری این شناسنامه را ندارد؛ مثلا زمانی که پادگان مهاباد را ضد انقلاب گرفت، شهید قرنی اولتیماتوم داد که اگر فرمانده پادگان سرهنگ حسنی را آزاد نکنید و خارج نشوید، آنجا را بمباران می‌کنیم، ساعت ۴و ۳۰ دقیقه صبح هواپیمای F. ۴ از تهران بلند شد و سرعت صوت را بر فراز پایگاه می‌شکند، نیروی هوایی همواره همگام با انقلاب اسلامی بود و بعد از آن نیز در حوادث گنبد، خوزستان و دیگر جا‌ها حضور موثر داشت.

وی گفت: شهید نوژه در سال ۵۸ با زبان روزه برای عملیات در شمال غرب کشور با زبان روزه شهید شد، اما شاهدیم وقتی از کودتای نقاب صحبت می‌شود به غلط و یا از روی عمد می‌گویند کودتای نوژه، این‌ها نشان می‌دهد که رسانه‌ها به مسائل واقعی نپرداخته اند. من معتقدم طرح برخی مسائل برای لطمه زدن به نیروی هوایی است.

چرا حمله نظامی عراق به ایران در ۱۷ فروردین ۵۷ انجام نشد؟

امیر رمضانی اظهار داشت: کودتای نقاب مسئله‌ای است که هیچ گاه ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی و حتی نظامی آن باز نشده است، حتی عوامل کودتا نیز که در خارج کشور هستند مانند آقای خسرو بیت الهی و حتی بنی صدر می‌گویند که ابعاد کودتا بیان نشده، اما درباره نیرو‌های نظامی متمرکز شده است.

وی تاکید کرد: خود نیرو‌های نظامی بودند که کودتاه را کشف کردند و تعداد کمی از نظامی‌ها در رابطه با آن دستگیر شدند، آیت الله ری شهری که مسئول رسیدگی به کودتا بودند می‌گویند حدود ۲۰۰ نظامی در این خصوص دستگیر شدند.

امیر رمضانی اظهار داشت: دشمنان انقلاب اسلامی با توجه به روحیات حضرت امام در عدم پذیرش سلطه بیگانگان و سازش سناریو‌های مختلفی را طراحی کرده بودند تا به توان دفاعی ایران آسیب برسانند آن‌ها می‌دانستند که در نهایت باید با انقلاب اسلامی وارد جنگ شوند، پس نیروی هوایی که یکی از بازو‌های دفاعی کشور بود را هدف قرار دادند؛ البته نیرو‌های مختلف ارتش از این حادثه صدمه دیدند و هدف دشمن نیز همین بود و آن‌ها میخواستند از این چاقوی دو لبه بهره ببرند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کودتای نقاب در هاله‌ای از ابهام است و آیا می‌دانید چه نیروهائی در آن دخیل بودند، گفت: در حوزه نظامی قرار بود یک عملیات هوایی از پایگاه شهید نوژه همدان صورت بگیرد، اما نیازمند تامین زمینی هم بود بنابراین عناصر زبده‌ای از نیروی زمینی تیپ ۹۲ زرهی اهواز و کلاه سبز‌ها یا نوهد در رابطه با این موضوع دستگیر شدند آنچه که ما میدانیم این است که تنها بخش‌های نظامی این طرح مشخص شده، ولی مسلما عناصر سیاسی آن که در بخش‌های مختلف می‌توانستند حضور داشته باشند مشخص نشده است.

امیر رمضانی گفت: ما امروز اطلاعاتی داریم که دشمنان می‌خواستند اگر عناصر خلق پیمان موفق می‌شدند پادگان هوایی ارتش را تصرف کنند، بختیار و عواملش به آنجا آمده و حرکت سیاسی خود را آغاز کنند، اما وقتی در تبریز شکست خوردند کودتای نقاب را طراحی کردند. البته در اسناد موجود است که حمله نظامی عراق به ایران قرار بود در ۱۷ فروردین ماه سال ۵۹ انجام شود، اما به دلایلی به تاخیر افتاد؛ شاید یکی از دلایل آن همین بوده که آمریکایی‌ها گفتند حرکت‌های دیگری در جهت تضعیف ارتش ایران در حال انجام است، پس دست نگه دارید.

سعودی‌ها و آمریکایی‌ها در کودتا دست داشتند

وی اضافه کرد: دشمن طرح کلی را برای صدمه به نیروی هوایی داشت و بر اساس آن قدم به قدم پیش رفت و، چون طرح حمله به ایران را داشتند با طرح نقاب موجب بی اعتمادی به ارتش و نیروی هوایی شدند و به واسطه آن آسیب‌های بسیاری به ارتش وارد شد.

امیر رمضانی ادامه داد: در خصوص افرادی که اعدام شدند نیز باید گفت: سرلشکر مهدیون و سرتیپ محقق در آن زمان بازنشسته بود و از اعضای نیروی هوایی به حساب نمی‌آمدند. ۱۲ خلبانی هم که در این رابطه دستگیر و اعدام شدند، حدود ۵ یا ۶ نفر از پایگاه مهرآباد و مابقی از پایگاه نوژه همدان بودند.

وی اظهار داشت: بیت اللهی و نصیر خانی طرح اصلی کودتای نقاب را بیان کردند، آن‌ها می‌گویند ما برای جلسه‌ای به پاریس دعوت شدیم و در آن جلسه بختیار و نماینده اش هم بودند که اعلام می‌شود برادران عراقی هم برای حضور در این جلسه می‌آیند. آن‌ها گفتند برادران عراقی چرا؟ ما می‌خواهیم برای کشور خود اقدام کنیم، عراقی چرا باید باشند؟ اما به آن‌ها اعلام می‌شود که عراقی‌ها نیز باید حضور داشته باشند. نصیر خانی می‌گوید وقتی شنیدم عراقی‌ها می‌خواهند باشند پاسخ منفی دادم و همکاری نکردم.

امیر رمضانی تصریح کرد: آنچه مسلم است این است که رژیم عراق، عربستان سعودی و آمریکا در این کودتا دست داشتند و قرار بوده عراق به ایران حمله کند و تعدادی هواپیما در قالب طرح نقاب به بهانه پاسخ به ارتش عراق پرواز کرده و در عوض مناطقی از تهران را بمباران کنند، پس نشان می‌دهد این کودتا ابعاد مختلفی دارد و مقام معظم رهبری در خاطراتشان عینا همین مطالب را می‌فرمایند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت