جلیلی: دشمن بفهمد گزینه فشار اقتصادی جواب نخواهد داد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید کاری کرد که گزینه تحریم از روی میز برداشته شود. دشمن باید بفهمد گزینه فشار اقتصادی جواب نخواهد داد و ملت ایران این استعداد را دارد.
خبرگزاری مهر: سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در همایش "خستگی ممنوع" در سالن سوره حوزه هنری اظهار داشت: دوست و دشمن میگوید که ما امروز در جنگ قرار داریم. حال باید پرسید در این جنگ، وظیفه و ماموریت ما چیست؟
وی افزود: اردوی راهیان نور خوب است، اما اگر در عملیات کربلای چهار هم بگوییم برای اردو آمده ایم، خوب نیست. اگر اردویی هم میرویم باید مشخص کنیم پس از آن میخواهیم چه کنیم. بسیار از اقدامات دانشجویی امروز مانند همین اردوهاست؛ خوب است، اما کافی نیست.
جلیلی گفت: در فضای اجتماعی غبارهایی ایجاد میشود که مانع تحلیل صحیح ما میشود. این همان چیزی که از آن به عنوان فتنه یاد میشود. یکی از فرصتهایی که امروز وجود دارد، نشستن غبارهایی است که در گذشته مانع از دیده شدن پدیدهها میشد؛ این اتفاق برای ما فرصت ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: اگر در مسالهای غبار ایجاد شد، باید بدانیم چه کنیم. در وضعیت تردیدها یک وظیفه داریم، اما امروز وظیفهای دیگر داریم. امروز دیگر لازم نیست بگوییم نمیشود به آمریکا اعتماد کرد؛ چون این مساله را همگان متوجه شده اند. امروز باید مرحله بعد را فهمید.
جلیلی اظهار داشت: امروز دشمن از اعلام نقض عهد خود ابایی ندارد؛ در داخل هم عدهای همین را میگویند. این همان غباری است که در حال شکل گرفتن است. انقلابی بودن لازمه اش محافظه کار نبودن است. اما محافظه کاری یعنی چه؟ محافظه کاری یعنی اکتفاکردن به داشتههای موجود.
وی گفت: ناامیدی این است که به شما تلقین شود هیچ دستاوردی در این چهل سال نداشته اید. چرا امروز آمریکا از تهدید نظامی علیه ایران استفاده نمیکند؟ چون امروز میبیند ایران داشتهای دارد که اجازه نمیدهد در این زمینه اقدام کند بنابراین میفهمد که باید از راههای دیگر ورود کند و به ما ضربه بزند.
جلیلی تصریح کرد: باید کاری کرد که گزینه تحریم از روی میز برداشته شود. دشمن باید بفهمد گزینه فشار اقتصادی جواب نخواهد داد و ملت ایران این استعداد را دارد. اجازه ندهیم که صحنه غلط تعریف شود. زمانی صحنه غلط تعریف میشود که مساله و راه حل را خوب نفهمیم.
وی گفت: دشمن میخواهد برای ما مساله و راه حل ایجاد کند. زمانی عدهای میخواستند بگویند هستهای برای ایران مساله شده است؛ هستهای میخواهیم چه کار؟ چه کسی گفته هستهای برای ما مساله اصلی است؛ شما نباید اجازه دهید هستهای را برای ما مساله اصلی کنند.
وی گفت: یک زمان میگفتند که مسکن مهر ایراداتی دارد. ممکن است هر طرحی ایراداتی داشته باشد. مثلا میگفتند این طرح ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی داشت؛ قبل از اینکه شما (اشاره به مسئولین دولت یازدهم) دولت را به دست بگیرید، نقدینگی ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بود، اما الان هزار و ششصد میلیارد تومان شده است.
جلیلی تصریح کرد: لازمه این تدبیر چیست؟ حالا شما بیایید در بازار ۱۰ هزار سکه هم تزریق کنید؛ شما تزریق کنید، اما فقط نقدینگی حدودی که در یک روز تولید میشود، قابلیت دارد که ۵۰۰ هزار سکه را ببلعد. حالا شما چطور میتوانید بازار را تنظیم کنید؟ مگر شما نمیگفتید ۸۰ درصد مسائل ارتباطی به تحریمها ندارد.
جلیلی اظهار داشت: من بارها گفته ام که وظیفه ماست که دولت را کمک کنیم. اگر کسی بتواند به دولت کمک کند، اما نکند خبیث است، اما به چه شرط؟ کمک این نیست که تایید الکی بکنیم بلکه این است که اگر جایی ایرادی وجود دارد، برادرانه و ناصحانه اعلام کنیم.
وی افزود: این مساله فقط مربوط به دولت نیست بلکه مربوط به خودمان هم میشود. گاهی تصمیمات خوب میگیریم، اما در اجرا میمانیم. امتیاز جنبش دانشجویی این است به جای اینکه جوگیر باشد، جوشکن باشد.
وی با اشاره به لزوم سیاست خارجی قدرتمند گفت: عدهای میگویند باید با جهان تعامل گسترده داشته باشیم، چون بدون سیاست خارجی مسائل حل نمیشود. چه کسی این مساله را رد کرده است؟ اما چه کسی گفته تعامل گسترده با جهان یعنی چند قدرت محدود؟
جلیلی گفت: وقتی ما ۱۵ کشور همسایه داریم، بسیاری از مسائلی که آنها (دشمنان) به عنوان تحریم یاد میکنند، با همین ۱۵ کشور قابل رفع است. میگویند ما به سرمایه و فناوری نیاز داریم؟ آیا ما خودمان نیروی انسانی و سرمایه نداریم؟ اتفاقا سیاست خارجی موفق است که بتواند ریشه در داخل داشته باشد. وقتی شما با اتکا بر نیروی خود، به غنی سازی ۲۰ درصد میرسید، خود همان کشور میآید جلوی شما زانو میزند و با شما گفتگو میکند.
وی اظهار داشت: اینکه میگویند چند قدرت با ما نشست و گفتگو کرد، برای چه زمانی بود؟ این گفتگوها حاصل تلاش و ایجاد قدرت در داخل بود. تعامل گسترده با جهان باید منابع قدرت شما را افزایش دهد. چرا آنها (کشورهای غربی) اصرار دارند روی مسائلی مانند مساله موشکی گفتگو شود؟ چون مساله موشکی برای ما قدرت تولید کرده است.
جلیلی گفت: این نیست که اگر جایی را تخلیه کردیم، بتون ریختیم، قدرت تولید میشود، بعد هم میتوانیم جلوی دیگران بایستیم. بعد هم تابو ایجاد کنیم؛ مثلا میگفتند دیگر به قطع نامه چیزی نگویید. شما میگفتید هر کاری کردیم درست است، چون پشتوانه اش قطع نامه است. طرف مقابل نه تنها نقض کرده بلکه زیر همه چیز زده است. حالا این قطع نامه چیست؟ آیا ورق پاره هست یا نیست؟
وی تصریح کرد: تقابلی بتواند از حقوق ملت دفاع کند بهتر است یا تعاملی که منابع و امنیت کشور را به خطر بیاندازد؟ ما دوگانههای موهومی ایجاد میکنیم؛ چه چیزی مانع ایجاد جنگ در کشور میشود؟ اینکه آمریکا میآید در عراق ۶ هزار میلیارد دلار هزینه میکند، اما جرات نمیکند به مرزهای ما نزدیک شود، حاصل چیست؟ حاصل تفکر انقلابی است.
جلیلی گفت: شاید عدهای بگویند برای ما تنش زدایی مهم است؛ خب طرف مقابل برای هر تنش زدایی از شما امتیاز میگیرد. آنچه برای ما اهمیت دارد، تهدیدزدایی است.
دیدگاه تان را بنویسید