پایگاه خبری تحلیلی فردا: اسماعیل دوستی عضو پیشین شورای شهر تهران در واکنش به ادعایهای مربوط به فساد و تخلف در مدیریت شهری سابق و به ویژه از سوی رئیس معزول سازمان بازرسی شهرداری تهران ایراد شده، گفت: متاسفانه آنچه این روزها از زبان برخی از مدیران عزل شده از شهرداری تهران یا مدیران سابق شنیده میشود چیزی جز به چالش کشیدن افکار عمومی نیست، با آنکه همواره بر امید دهی به مردم در شرایط سخت اقتصادی تاکید میشود که مردم را به آینده امیدوار کنید، اما متاسفانه صداهایی از برخی مدیران به گوش میرسد که گویی اعتماد وامید مردم را به کشور و به خادمین خود نشانه رفته اند.
وی در این باره افزود: آنچه که متاسفانه در ماههای اخیر درخصوص عملکرد مدیریت شهری در دوره چهارم اظهار میشود ظلم فاحشی به خدمات انجام گرفته در دوره قبل است بنحوی که به سادگی نمیتوان از کنار چنین اتهاماتی عبور کرد. با آنکه شورای شهر از مکانیزم نظارتی خاصی برای نظارت بر شهرداری برخوردار نیست آنگونه که دولت مکانیزمی به نام دیوان محاسبات برای کنترل دخل و خرج خود دارد,، اما اینکه بخواهیم عملکرد نظارتی شورای شهر را در چهار سالی که متشکل از اعضای اصلاح طلب و اصولگرا بوده کاملا رد کنیم باز هم ظلم دیگری نسبت به چهار سال حضور اعضا در این دوره از شورای اسلامی شهر تهران بوده است.
وی با بیان اینکه در حق مدیریت شهری پیشین جفا شده گفت: اعضای شورای چهارم برآن بودند تا بتوانند رویه نظارتی را همانند دستگاههای ناظر بر دولت برای شهرداری ایجاد کنند که متاسفانه به دلیل نیاز به قانون بالا دستی چنین موضوعی ممکن نشد,، اما اینکه عنوان شود شورای چهارم هیچ نظارتی بر عملکرد و یا دخل وخرج شهرداری نداشته جفا و کوتاهی به خرج دادن در حق یکایک اعضای دوره چهارم است.
دوستی با طرح چند سوال ادامه داد: بنده با تاکید عنوان میکنم هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا در شورای اسلامی چهارم با تمام توان و با استفاده از اهرمهای نظارتی، ناظر بر شهرداری بوده اند چگونه میشود آقای شیرازی بعد از سیصد روز کاری متوجه چنین تخلفاتی در شهرداری تهران شده که به بیان چنین مطالبی پرداخته اند؟ این سوال مطرح میشود آیا بنا بر فسادهای اعلام شده از سوی شما تا کنون نیروهایی از شهرداری اخراج شده اند؟ آیا کارمند یا مدیری از شهرداری یا معاونی توبیخ یا محاکمه شده وتحت پیگرد قانونی دستگاه قضایی قرار گرفته است؟ آیا اعضای هیات تخلفات شهرداری در برابر مفاسد اعلام شده از سوی شما دست روی دست گذاشته ودر حین انجام تخلفات ساکت بوده اند؟ وی افزود: جناب آقای شیرازی ممکن است این موضوع را به صورت شفاف بیان کنید که در طول سیصد روز مدیریت شما چه تعداد از مدیران ارشد شهرداری به علت اختلاس! اخراج، دادگاهی، تنبه یا توبیخ شدند؟ آیا دمیدن این همه یاس به دل مردم و کاشتن اضطراب در دل آنها روش و شیوه درستی است؟ یقینا در همه دستگاهها تخلفاتی صورت میگیرد و نظام نیز برای رسیدگی به تخلفات ایجاد شده دستگاههای ذی صلاحی از
جمله قوه قضاییه؛ وزرات اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور و.. را برای سیدگیهای بیشتر مامور کرده است؛ آیا اگر فسادی باشد دستگاههای یاد شده آن را مورد بررسی قرار نمیدهند؟
عضو سابق شورای شهر خاطر نشان کرد: آیا عنوان کردن کلی و ربط دادن هزاران هزار میلیارد فساد به شهرداری تهران سزاوار است؟ آیا اعضای شورای قبلی که هم اکنون نیز در این شورا در حال خدمت هستند نباید پاسخی به فسادهای مطرح شده بدهند که اگر فسادی بوده چرا در آن دوره سکوت کرده اند؟ آیا آقای سالاری به عنوان رئیس شهرسازی شورای شهر که هم اکنون نیز در شورای پنجم حضور دارد نباید در مقام دفاع از عملکرد خود و دوستانشان نسبت به این موضوعات واکنشی نشان دهد؟ جناب آقای شیرازی شما نه تنها شخص شهردار یعنی آقای دکتر قالیباف و مدیرانش را بلکه همه ما و دوستانی که اینک از دوره قبل در شورای پنجم حضور دارند را متهم کرده اید!
دوستی با ابهام زا بودن تخلفات عنوان شده خاطر نشان کرد: بنده به هیچ وجه نمیگوییم تخلفی صورت نگرفته این موضوع میتواند در هر نهاد وارگانی اتفاق بیفتد، اما چگونگی مطرح کردن آن و اینکه اعدادی که عنوان کرده اید واقعا تعجب زا و ابهام برانگیز است. بی شک اگر تخلفی صورت گرفته پس همه ما مقصر هستیم و اگر تخلفات درحدی که شما عنوان کرده اید نیست نباید در شرایطی که دشمن به دنبال ناامید کردن مردم از نظم و مسوولین است دم به دم با دشمن بر این آتش بدمیم!
وی تاکید کرد: بنده باز هم براین موضوع تاکید میکنم که تخلف سر زدن از هر مدیری میتواند صورت گرفته باشد، اما اینکه تخلف را به گونهای جلوه دهیم گویی سازمانی، گروهی و سازمان یافته بوده به واقع ظلم در حق مدیریت پیشین و نادیده گرفتن خدماتی است که با شوق و رغبت برای شهر انجام داده اند. بنده توصیه میکنم تمامی مدیران به جای هیاهو سازی وجوسازی به شایستگیهای خویش بیافزایند چرا که مردم همواره هوشیار وشاهد اعمال و رفتار مدیران هستند.
عضو سابق شورای شهر با سفارشی به برخی مدیران گفت: بهتر است به جای متهم کردن دیگران شایستگی خود را اثبات کنیم چرا که در صورت شایسته بودن مردم از ما تقدیر خواهند کرد. بهتر است دست از تهمت و افترا برداریم که در چهار سال گذشته بردند و خوردند! اگر قرار است از کار عزل شویم یا استعفا دهیم بهتر است با آرامش وبه دور از عصبانیت باشد که خدای ناکرده فکر دیگری به ذهن مردم خطور نکند بنابراین واکنشهای تند نشان دادن به هیچ وجه پسندیده نیست.
وی درخصوص آشنایی مدیران با اخلاق مداری گفت: به نظر میرسد باید مدیران را با این مبانی آشنا کرد که نباید به گونهای صحبت کنند و موضوعات را رسانهای کنند که گویا سایر مدیران دین وایمانی ندارند و فقط برای اختلاس و فساد مالی در صحنه هستند، مسلما چنین دیدگاهی به گسترش ناامنی وعدم اطمینان مردم به مسوولین میانجامد که نتیجه یا برای هیچ کس به دنبال ندارد. هر چند هیچ یک از مدیران معصوم نیستند وهمه ما دچار خطا میشویم، اما اینکه دیگران را به بدترین شکل مورد اتهام قرار دهیم نه در پیشگاه خداوند منان و نه در محضر ملت به هیچ وجه پسندیده نیست از این رو توصیه میشود به جای بذرنفرت و ناامیدی مردم را به فردایی روشن و مدیرانی دلسوز امیدوار کنیم تا بتوانیم از مشکلات ایجاد شده و معضلات پیش رو سر به سلامت ببریم.وی در پایان خاطر نشان کرد: مسلما دستگاههای قضایی ونظارتی با تمام امکانات با مفسدین برخورد میکنند بنابراین بیان موضوعاتی که سند و مدرک ندارد تنها منتج به تشویش اذهان عمومی و افزایش بی اعتمادی خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید