سرویس سیاسی فردا: وقتی سخن از مردمسالاری دینی میشود از خود به عنوان «یک آدم مجرب که کار سیاسی هم کرده است» یاد میکند، کسی که میگوید برای «آینده مردم سالاری دینی در غیبت چند حزب قدرتمند بیمناک» است. پاسخهای قاطع و تن صدایش نشان نمیدهد ۶۵ سال سن دارد. محمدرضا باهنر سیاستمداری که با هفت دوره حضور در پارلمان رکورددار نمایندگی در مجلس بود در دوره دهم برخلاف انتظار ثبت نام نکرد. گفتگو با این سیاستمدار آسان نیست، نه از این جهت که او سیاستمداری دست نیافتنی است بلکه از این جهت که او در بیان مواضع صریحش ملاحظه دارد و بیدلیل هم نیست که یکی از چهرههای موثر جریان محافظهکار در ایران محسوب میشود؛ کسی که به قدرت لابیهایش در مجلس مشهور است. بخش هایی از گفتگو با محمدرضا باهنر را در ادامه خواهید خواند:
اینجا بخوانید: حس من میگوید موسوی رمضان رفع حصر میشود!
- در زمان هدفمندی یارانهها دولت، مجلس و مسوولان برای عملیاتیشدنشان برنامهریزی کردند، یک جدول زمانبندی نوشته و صد اقدام برای تحقق در ۶ ماه را لیست کردند که در این صد اقدام لایحههای کاملاً متفاوتی وجود داشت، شیطنت تعدادی از دستاندرکاران برای عدم انجام تنها دو مأموریت برای ایجاد مشکل کفایت میکرد.این درست نیست که بگوییم تقصیر روحانی یا احمدینژاد است تقصیر همهمان است و تعارف نداریم همه مقصریم همه ماهایی که ظرف این ۳۰ سال حکومت کردهایم و اگر الان بخواهیم حلش کنیم در جریانات سیاسی با نقد کردن به روحانی و ... مشکلات حل نمیشود ما فقط یک گرههایی زدهایم که البته ساده است باید دست به دست هم دهیم تا گرهها را باز کنیم.
بیشتر بخوانید: باهنر: در برجام ضرر نکردیم، سود بردیم
- متأسفانه برخی از افراد از تریبونهای رسمی کشور ازجمله مجلس اقدام به تزریق ناامیدی میکنند که این به ضرر کشور است، البته این به معنای نبود ضعف در مدیریتها ازجمله مدیریت دولت نیست، اما تنها نباید ضعفها را منعکس کرد بلکه باید نقاط قوت را هم دید. ما نباید دولت را بهعنوان جریان سیاسی رقیب دیده و مشکلات را بزرگنمایی کنیم، البته در زمان انتخابات رقابت کرده، ضعفها و مشکلات را میگوییم، اما در ۴ سال بعد از انتخابات نباید فضا را انتخاباتی کرد.
-گفتگو باید بر سر این مسائل باشد، شاید برخی داعیه اصولگرایی داشته باشند، اما بگویند که انقلاب اسلامی را نخواسته و به دنبال حکومت اسلامی هستند، نباید این افراد و سخنانشان را به اصولگرایی نسبت داد، آن گروه از اصلاحطلبان که به دنبال مذاکره هستند، بر اصول انقلاب پایبندند و ما تنها بر سر مسائلی مانند بالابردن کارآمدی دولت و ... مذاکره و تفاهم میکنیم. - فرض میکنیم رییس جمهوری خودش را رییس جمهوری همه ملت نمیداند من الان سر دوراهی هستم یک راه وجود دارد که میتوانم قدرت دولت را برای حل مشکلات مانند اشتغال و ... زیاد کنم یا در این راه سنگاندازی کنم، البته رییس جمهوری باید خودش را رییس جمهوری همه ملت بداند و از همه پتانسیلها استفاده کند.اگر نکرد ما وظیفه داریم که چوب لای چرخش بگذاریم؟ نه، البته خود رییس جمهوری در بعضی از صحبتهایش حرفایی میزدند که قاعدهای ندارد. اخیراً خبرهایی درباره جلسه سران سه قوه منتشر شد که در آن رؤسای قوا مشکلات را لیست کرده و برای حل آن بر همکاری با یکدیگر تأکید کردند که این خود گامی مثبت است. - همین الان قانون اساسی فرانسه میگوید این نظام با هیچ رفتار دموکراتیک قابل تغییر نیست
یعنی مردم فرانسه حق ندارند رأی دهند و بگویند ما حکومت لائیک را نمیخواهیم، در آمریکا اگر کاندیدایی به جز دموکرات و جمهوریخواه به دنبال مکتب کمونیست در مقابل مکتب لیبرال دموکرات باشد امکانپذیر نیست، ممکن است ظاهراً کاری به آن نداشته باشند، اما کاری میکنند که تا هفت نسل بعدش نتواند کاندیدای ریاست جمهوری شود؛ بنابراین همه باید خط قرمزها را در چار چوب نظام جمهوری نظام اسلامی حفظ کنند. - مسأله حصر اتفاقی جالب بود که خیلیها ممکن است امروزه حرف آن را پیش بکشند. راهاندازی راهپیمایی ۲۵ بهمنماه و جایگزینی آن با راهپیمایی پیروزی انقلاب اسلامی نوعی کودتا بود، من بحثهایی مثل انقلاب مخملی و یا پیشبینیها درباره رخداد وقایع ۸۸ را تأیید نمیکنم، اما اعلام راهپیمایی ۲۵ بهمنماه به معنای انقلابی جدید و کودتا بود و حضور را به دنبال داشت. - برخیها معتقدند که فتنه ۸۸ از حدود دو تا سه سال قبل آغاز شده بود، البته من بطور کامل با آنها موافق نیستم؛ به هر حال انتخاباتی برگزار شد و برخی حاضر به پذیرش نتیجه قانونی انتخابات نشده و میخواستند رأی کم خود را در کف خیابانها جمع کنند که خسارتهایی را به وجود آوردند؛ چه هتک
حرمتهایی علیه هنجارهای سیاسی، ملی و مذهبی کشور نشد که نقطه اوج آن در روز قدس بود، از سویی دیگر این هنجارشکنان در روز ۱۳ آبان قانون را زیر پا گذاشتند، روزی که مبارزه با استکبار به سرکردگی آمریکاست و مصوبه مجلس هم هست، اما آنها اقدام به سر دادن شعارهایی علیه روسیه و... کردند. - نخستین حملههای سنگین اصلاحطلبها علیه آقای هاشمی رفسنجانی که از طرف وزیر امور خارجه آمریکا خط داده شده بود؛ شروع شد و با همین روند ادامه داشت تا به مسأله مجلس ششم رسیدیم و عدهای میخواستند با تعصب هنجارها و قانون اساسی را پشت سر بگذارند، اما پس از مدتی پشیمان شدند و پس از آن هم جریانی را داشتیم که به مسأله فتنه ۸۸ مشهور شد.
منبع: صبح نو
دیدگاه تان را بنویسید