کیهان در ویژه های خود نوشت: مشاور فرهنگی رئیسجمهور در همه حوزههای نامربوط نظر میدهد الا حوزه فرهنگی!
در این زمینه سایت تابناک با تاکید بر اینکه مشاور فرهنگی رئیسجمهور در حوزه فرهنگی نقش سمبلیک دارد، نوشت: حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در حالی طی پنج سال اخیر مستمراً به انتشار مطالب کوتاه کنایه آمیز مشغول بوده و بعضی از این مواضع عمدتاً دو پهلو در حالی جنجالآفرین شده که اغلب این مواضع هیچ ارتباطی با قلمرو تعیین شده برای او نداشته است. این رویکرد، پرسشی را پیش کشیده مبنی بر اینکه آیا نقش مشاور فرهنگی رئیسجمهور در حوزه فرهنگ صرفاً یک نقش سمبلیک است و اگر جز این بوده، کدام اتفاق در حوزه فرهنگ ماحصل مشاوره او بوده است؟
حسامالدین آشنا حتی در دورهای که مسئولیتهای امنیتی در اختیار داشته، بر حوزه فرهنگی ناظر بوده و حسن روحانی نیز او را نه در جایگاه مشاور امنیتی، بلکه در موقعیت مشاور فرهنگی منصوب کرد؛ موضعی که آشنا در پنج سال حفظ کرده است. در عین حال، عمده انعکاس بیرونی فعالیت آشنا، مجموعه نوشتههایی در شبکههای اجتماعی بوده که همواره چندپهلو بوده و شماری از آنها چنان به رمز نوشته شده بوده که به جز مخاطبانش، برای اغلب مردم حاوی مفاهیم شفافی نباشد.
ابزارهای خرد در قبضه استدلال چنین مینمایاند که مشاور فرهنگی رئیسجمهور میبایست بیش از هر نقطهای در حوزه فرهنگ فعال باشد. بر این مبنا، زمانی که رئیسجمهور در محفل فرهنگی نظیر افتتاحیه نمایشگاه کتاب حضور نمییابد، منطق حکم میکند معاون اول رئیسجمهور حضور یابد، اما چه رئیسجمهور حضور یابد و چه همچون این دوره در افتتاحیه حاضر نشود، انتظار میرود مشاور فرهنگی رئیسجمهور در صحنه حاضر باشد. این نقشی است که برای مشاور قابل تصور است و تصور میشود شخصی که رئیسجمهور در حوزهای به عنوان مشاور انتخاب کرد و جزو رقبای رئیسجمهور محسوب میشود، در این عرصه دست کم حضور فیزیکی داشته باشد. با این حال چنین اتفاقی در بسیاری از اوقات رخ نمیدهد.
البته شاید آشنا در بخشهایی از حوزه فرهنگ نیز نقش موثری داشته که از نظرها دور مانده است. در این صورت بهتر است مشاور فرهنگی رئیسجمهور مشخص نماید در این پنج سال برای اهالی فرهنگ چه مشاورههای موثری را به رئیسجمهور داده و کدام اتفاقات مثبت در حوزه فرهنگی، متاثر از مشاوره و تصمیمسازی آشنا بوده است؟
دیدگاه تان را بنویسید