سرویس سیاسی فردا: کیهان در بخشی از گزارش خود پیرامون وضعیت اقتصادی کشور نوشت: همیشه افزایش نرخ ارز لزوما بد نیست و در بسیاری موارد میتواند به شکوفایی تولید در کشور منتهی شود. اما این امر مهم، یک پیش فرض مهمتر دارد که متاسفانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم، نه تنها به ایجاد و حفظ آن اهتمام نشد بلکه به شکل حیرت انگیزی آنچه از قبل بود هم تخریب شد! واقعیت این است که میتوان از افزایش نرخ ارز برای صادرات هرچه بیشتر بهره برد و کالاهای ساخت داخل را به کشورهای همسایه و دورتر صادر و ارز ارزشمند ناشی از آن را سرازیر به کشور کرد. این اتفاق در بسیاری از کشورهای دنیا هم افتاده و اساسا بسیاری، با روشهای مختلف در رقابت نرخ ارزها، ارزش دلار یا یورو یا پول مرجع را دستکاری میکنند تا تولید و صادرات سودمند باشد و بدنه تولیدکننده کشورشان، به تولید هرچه بیشتر ترغیب شوند.
اینجا بخوانید: صرافیها دلار ندارند؛ دلالان میفروشند!
اما آیا ما هم در وضعیت مشابهی هستیم؟ سوگمندانه باید به این پرسش جواب منفی بدهیم! در طول دولت یازدهم و دوازدهم، هزاران واحد تولیدی بزرگ و کوچک تعطیل شد و کارگران آنها بیکار شدند. هزاران کارخانه و کارگاه دیگر همه با حداقل ظرفیت مشغول به کار است و عملا برای کشور، امکان بهرهبرداری از افزایش نرخ ارز به نفع کشور وجود ندارد، زیرا زیر ساخت آن آسیب دیده است.
اما حتی اگر این امکان مهم و مبنایی از بین نرفته بود، تعلل و بیبرنامگی دولت و نیز اتاقهای بازرگانی که توسط برخی عوامل دولتی به حیاط خلوت تبدیل شده، بازارهای صادراتی ما را از بین برده و کار به جایی رسید که ما در کشورهایی مثل عراق هم در موضوعات مختلف، از رقبای خودمان عقب افتادیم!
افزون بر دو مورد فوق، یک مشکل دیگری هم هست که البته دولت خدمتگزار ادعا میکند از چند سال قبل آن را حل کرده، ولی همه ما میدانیم حل نشده! دولت با چوب حراج زدن به صنعت هستهای و عزت ایرانی، ادعا کرد راههای تسهیل تجارت با جهان را باز کرده و راه مبادلات بانکی را هموار کند. اما علیرغم آن همه ادعا، به گفته جواد ظریف، حتی نمیتوانیم یک حساب بانکی ساده در انگلیس باز کنیم!
بیشتر بخوانید: بازیگران بازار پول در سال ۹۶ چه کسانی بودند؟
با این سه مانع، تکلیف انتفاع کشور و تولید کنند گان از گرانی نرخ ارز روشن است و نیازی به هیچ فکر و خیال دیگری نیست!
دیدگاه تان را بنویسید