پروازهای خوب وزیر دولت اصلاحات با آیت الکرسی
«درحال حاضر به شرایطی رسیدهایم که باید با توسل به آیات و ادعیه با هواپیمای داخلی مسافرت کرد. بنده شخصا زمانی که هواپیما سوار میشوم، متوسل به آیتالکرسی و چهارقل میشوم، زیرا احساس ایمنی چندانی به دلائل مختلف در هواپیماهای ایران وجود ندارد.»
مشرق: «احمد خرّم»، وزیر راه معزول دولت اصلاحات و از فعالان اصلاحطلب به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه آرمان امروز گفته است:
«درحال حاضر به شرایطی رسیدهایم که باید با توسل به آیات و ادعیه با هواپیمای داخلی مسافرت کرد. بنده شخصا زمانی که هواپیما سوار میشوم، متوسل به آیتالکرسی و چهارقل میشوم، زیرا احساس ایمنی چندانی به دلائل مختلف در هواپیماهای ایران وجود ندارد.»
او در این گفتوگو همچنین اظهار میکند:
میانگین سن ناوگان هوایی ایران را متجاوز از ۲۵ سال کرده و این میزان سن برای ناوگانی که عموما باید میانگین آن پایینتر از این ارقام باشد (باید زیر ۱۰ سال باشد) دارای تبعاتی است. [۱]*از باب کنایه به آقای خرّم باید گفت که دعا و توسل در شرایط عقلانی نافع است و گرنه تبدیل به خرافات میشود. یعنی اگر به ناایمن بودن هواپیماهای ایرانی ایمان دارید نباید با آنها پرواز کنید و آیةالکرسی هم در این زمینه نمیتواند کاری برای شما بکند.
جدای از این، دقیقا مشخص نیست احمد خرّم با اینکه خود به دلیل حضور در سمت وزارت راه، به حقایق آگاه است، اما چرا از گفتن حقیقت استنکاف میکند و سعی بر سیاهنمایی دارد؟!
چه اینکه او خود بهتر از همه میداند که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ بروز سوانح پروازی جزو ۱۰ کشور اول دنیا هم نیست [۲]، سقوط هواپیماها و سوانح هوایی در صورت رعایت استانداردها به سال ساخت پرنده ربطی ندارد و عمر هواپیما نیز در صورت اووِرهال و داشتن استانداردهای پروازی، اثر چندانی در کیفیت پروازی نمیگذارد.
حتی یکی از موارد جالبی که خرّم به آن اشاره نمیکند اینست که فرودگاههای کشورهای دنیا که جمهوری اسلامی ایران به بسیاری از آنها در قارههای مختلف جهان پرواز مستقیم دارد؛ از فرود هواپیماهای بدون استانداردهای پروازی، جلوگیری میکند، اما ایران این مشکل را ندارد.
اصلاحطلبان از چند سال قبل و برای تسهیل بیشتر در زمینهسازی برای برجام اقدام به سیاهنماییهای گستردهای از ناوگان هواپیمایی مسافربری ایران کردهاند.
این در حالی است که ایران حتی در دوران تحریم نیز توانایی خرید هواپیماهای در حدّ نو را داشته است و حتی در دولت آقای روحانی چند فروند هواپیما توسط چند ایرلاین ایرانی خریداری شدند که این مسئله عصبانیت آمریکا را هم برانگیخت.
قابل تأمل آنکه در همین صحبتهای خرّم یک اعتراف جالب هم به چشم میخورد! او در پاسخ به این سؤال که «نمیتوان هواپیمای با متوسط سن بالا را ایمن نگاه داشت؟ مگر امروز صنایع بهسازی هوایی به این منظور ایجاد نشده است؟» گفته است:
«بله. امکان استفاده از هواپیماها با متوسط سن بالا وجود دارد، اما در شرایط فعلی با زمینگیر شدن حدود ۱۳۰ فروند هواپیما و هزینههای بسیار زیاد و غیر اقتصادی بهرهبرداری و نگهداری و مرمت، این امکان فراهم شده است که معقول و منطقی نیست، زیرا باید قطعات آنها به طور کامل تعویض شود که در این صورت به علت تحریم باید بین ۲ تا ۳ برابر از بازار سیاه قطعات هواپیماها تامین شود. اگر چنین شود در این شرایطی میتوان از ناوگان هوایی استفاده کرد.»
او چند سال قبل هم در یک گفتوگوی دیگر در همین رابطه، صحبتهای همیشگیاش مبنی بر ناامن بودن ناوگان هوایی ایران را اظهار کرده، اما با تأکید بر اینکه «در زمان تحریم هم میشد هواپیمای نو و سن پایین خریداری کرد» تصریح کرده بود: ما نمیگوییم هواپیمای سن بالا را نمیشود ایمن نگه داشت، میشود، ولی به چه قیمتی؟ [۳]در واقع و در حالت خوشبینانه باید گفت: مسئله آقایان و چیزی که میگویند، اما بر آن تأکیدی ندارند؛ میزان هزینهای است که جمهوری اسلامی ایران باید بخاطر دشمنی آمریکا در بحث تحریمها بپردازد نه ایمن نبودن هواپیماهای ایران...
گفتنیست، اصلاحطلبان به تازگی مباحثی را مبنی بر « ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی » آغاز کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید