اسلام همچون علی(ع) مدافع عدالت به خود ندیده است

کد خبر: 684729

امام جمعه اردبیل گفت: در طول تاریخ بشریت جهان اسلام همچون حضرت علی(ع) مدافعی برای عدالت به خود ندیده است.

خبرگزاری تسنیم: از اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان در اردبیل اظهار داشت: ورود در آداب و مطالعه سبک زندگی حضرت علی(ع) یکی از وظایف ما مسلمانان است که نباید هیچ‌گاه فراموش شود چرا که اگر به سیر در سیره آن حضرت بپردازیم خواهیم دید که در تمامی عرصه‌ها و آداب اقتصاد، سیاست، عروسی، عزاداری، بازار، تربیت و عرصه‌های چندگانه سیره‌های کلان و ارزشمندشان همواره یاری‌گر ما بوده و از میان این سجایا عدالت‌طلبی و عدالت‌خواهی حضرت علی(ع) باید در مسیر جامعه امروزی نمود یابد.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) شاهکار خلقت و مظهر تربیت است، افزود: ما در کند و کاو تاریخ اسلام و تشیع می‌بینیم که واقعه عظیمی به نام عاشورا به دست فرزند و فرزندان علی(ع) رقم خورده و بی‌شک اگر تربیت ناب آن حضرت نبود اکنون نه کربلا و نه عاشورا بود که این امر نیز برخاسته از روحیه حق‌طلبی فرزندان حضرت علی(ع) است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه شناخت فضائل حضرت علی(ع) ملزم به رجوع به قرآن و خداست، اظهار کرد: با آنکه حضرت در طول عمر خود تعاملات و همراهی زیادی را با پیامبر گرامی اسلام(ص) داشته و بسیاری از سجایا و فضیلت‌های ایشان بی‌شباهت به فضائل پیامبر(ص) نبوده است اما برای شناخت دقیق و تجسس در سیره آن حضرت باید به خدا و کتاب آسمانی‌اش روی آورد.
عاملی تصریح کرد: علی(ع) در تمام دوران حکومت خود برای اصلاح و بازسازی به 35 عرصه ورود یافت تا در همه آنها عدالت از دست رفته را بازگردانده و آن را اجرا کند که یکی از این عرصه‌های حساس تبعیض قائل شده بین خانواده و اقوام با سایر اقشار بود که حضرت بعد از در دست گرفتن حکومت به جست‌وجو و تحقیق در بین جوامع و قبایل کرد تا تبعیض چندین ساله را با روی کار آوردن عدالت ترمیم دهد.
وی ادامه داد: همین مشکل دوران خلافت حضرت علی(ع) در جامعه امروزی هم به چشم می‌خورد و باعث رنجش عده‌ای و باعث رفاه و آسایش عده‌ای دیگر شده که باید سکان‌داران کنونی جوامع این مطلب را همیشه در ذهن داشته باشند که علی(ع) برای عدالت خانواده خود را فدا کرد.
امام جمعه اردبیل با تاکید بر قائم بالقسط بودن حضرت در طول عمر خود تصریح کرد: در زیارتنامه پیامر(ص) و در ابتدای زیارت امام حسین(ع) نیز بارها و بارها بر کلمه قسط و عدل تاکید شده تا عوامل یک ملت عوام‌گرایی را کنار گذاشته و با فراگیری آداب و سیره ناب حضرات دین اسلام و امامان معصوم اندکی از خواب غفلت برخاسته و به سمت دین خدا قدم بردارند.
عاملی گفت: حضرت علی(ع) یک شعار تاریخی برای عدل و عدالت داشت و آن هم این بود که آن حضرت می‌فرمودند "اصلاح با عدالت امکان‌پذیر است نه با شمشیر" و اینگونه شد که بعد از واگذاری حکومت به علی(ع) بسیاری از سران حکومتی در کوفه و مکه به هلاکت رسیدند و به‌ جهت بازگرداندن منافع از دست رفته خود هر آن قصد جان مولا را داشتند.
وی اظهار کرد: علی(ع) در بحث بیت‌المال نیز توجه ویژه‌ای داشت به طوری که همه مردمان را در توزیع و بهره‌مندی آنان از بیت‌المال به یک چشم می‌دید و معتقد بود که فقیر یا غنی، آشنا یا غیرآشنا هیچ تفاوتی با هم ندارند و قانون در برابر همه یکسان اجرا خواهد شد و به همین دلیل بود که در پی همین عدالت‌خواهی علی(ع) دو نامه نگاشته شده و عالم اسلام را زیر و رو کرد.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل ادامه داد: یکی از نامه‌ها از جانب معاویه که در متن آن علیه علی(ع) جهد شده بود و نامه دیگری از سوی عمروعاص برای عثمان که در آن به وی گوشزد شده بود که علی(ع) بعد از به خلافت رسیدنش تمامی اموال تو را به هلاکت خواهد کشاند پس هوشیار باش.
عاملی با اشاره به وظیفه‌شناسی حضرت علی(ع) بیان کرد: علی(ع) چه در دوران قبل خلافت و چه بعد از آن عمیقا از وظیفه اسلامی خود آگاه بود و در راه حفظ شریعت اسلام حاضر نبود که مصلحتی را بر حقی مقدم بشمارد تا جایی که حتی در این راه حاضر به پیکار با مخالفانش نیز می‌شد.
وی افزود: همانطور که عدالت در قرآن در ردیف توحید تعریف شده است پس باید با کمی تامل دریابیم که علی(ع) به خاطر چه چیزی خانواده و خود را فدا کرد تا سربلندی دین اسلام تا جهان هست حفظ شده و هیچگاه باطل بر حق پیشی نگیرد که هم‌اکنون یقینا همه ما به این می‌بالیم که پیرو چنین دین و چنین امام معصومی هستیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی اردبیل با اشاره به حق بودن هم سیره عقلایی و هم سیره متشرعه علی(ع) گفت: خدا خود می‌فرماید که اگر تمامی سخنان مرا جمع کنید به دو چیز ارزشمند "صداقت و عدالت" ختم خواهد شد و سیره علی(ع) هم جدا از این دو فضیلت نبوده و نیست با توجه به اینکه آن حضرت مصائب کمی در طول عمر و زندگی پربرکت خود نداشتند.
عاملی زبان را قاصر و عاجز از اوصاف علی(ع) دانست و اظهار کرد: علی(ع) زنده کننده احکام خدا، شاهکار خلقت، مظهر تربیت، مدینة‌المعاجز، قدرت روحی پیامبر(ص)، عنایت بزرگ خدا بر بشریت و در نهایت اوصاف آن حضرت معجزه الهی است که زبان بشریت در هر حال و مکان عاجز از گویش آنهاست.
وی گفت: ساده‌زیستی حضرت علی(ع) باید الگوی زندگی‌های امروزی و متحول کننده فرهنگ روز دنیا باشد و اگر فرهنگ ساده زیستی در جوامع بشری به گونه شایسته‌ای تحقق یافته و جابیفتد می‌توان با بسیاری از مشکلات اقتصادی مقابله کرد و باتوجه به اینکه در آینده نه چندان دور احتمال انفجار جمعیت در پیش‌بینی می‌شود به تبع رواج ساده‌زیستی به نفع همه خواهد بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد