طنز پس پریروز؛ رضا احسانپور: همهی تبلیغاتی که برای انتخابات انجام میشود یک طرف، مناظرهی زندهی تلویزیونی یک طرف. اهمیت مناظرهی تلویزیونی از گل خداداد عزیزی به استرالیا هم بیشتر است. برندهی مناظره، بی بروبرگرد برندهی انتخابات است. مگر اینکه برندهی انتخابات، شخص دیگری باشد!
بنابراین مهم است که شما به عنوان یک کاندیدا بتوانید مناظرهی خوبی داشته باشید. برای یک مناظرهی خوب موارد زیر لازم است: ۱ - فحش مؤدبانه: اگر شما به یک نفر یک فحش معمولی بدهید ناراحت میشود و چون در چشم دیگران یک فرد بیادب جلوه میکنید، بهرحال یک امتیاز منفی به حساب میآید و کمی از سوزش طرف مقابل میکاهد؛ لذا بهتر است به صورت مؤدبانه به طرف مقابل فحش بدهید. اینگونه هم فحش دادهاید هم بیادب نشدهاید و هم اینکه او را بیشتر عذاب دادهاید.
برخی از فحشهای مؤدبانه از این قرارند: کاش شما متوجه حرفهای بنده میشدید...، به هرحال شعور و ادب حکم میکند که ...، اگر منطقی و عقلانی نگاه کنید...، امیدوارم درک کنید...، اجازه بدهید آسانتر بگویم تا شما هم متوجه بشوید... ۲ - لبخند: مدام لبخند بزنید. چه وقتهایی که فحش میدهید و چه وقتهایی که فحش میخورید. مخصوصا لبخند با چشمهای بسته، شبیه چهرهی آقای تاناکورا روان طرف مقابل را به خوبی به هم میریزد.
طنز چگونه فیلم انتخاباتی بسازیم؟ را ا ینجا بخوانید
۳ - توجه نکردن : به طرف مقابل بیتوجهی کنید. مخصوصاً مواقعی که حرفهایش اوج و شدت میگیرد، برای چند لحظه در چشمان او زل بزنید و بعد بلافاصله خود را مشغول کار دیگری نشان بدید. به هر چیزی که دم دستتان است ور بروید. به میکروفن، به پوست کنار ناخنتان، به لیوان آب روی میز، به دکمه پیراهنتان، به کاغذهای روی میزتان و ... آنقدر این کار را ادامه بدهید که طرف مقابل عصبانی شود و مجبور شود شما را به اسم خطاب کند و از شما بخواهد که به او و حرفهایش توجه کنید. این عجز و التماس، امتیاز بسیار بزرگی است. ۴ - آب خوردن : روی میز مناظره برای هر کسی یک لیوان آب قرار میدهند. سعی کنید مدام لیوان را تا ته بخورید و وسط حرف طرف مقابل، عوامل برنامه را مجبور کنید برای شما آب بیاورند. به این ترتیب تمرکز طرف مقابل را از بین میبرید. یا حتی از او بخواهید که لیوان آبش را به شما بدهد تا بخورید. آب خوردن نماد آرامش است. آب را با لبخند و با زل زدن در چشم طرف مقابل به آرامی بنوشید.
فیلم سریال طنز «بله آقای رئیس جمهور» را اینجا ببینید
۵ - سرفه و عطسه کردن : همان اول برنامه به مجری و بینندگان توضیح بدهید که سرما خوردهاید یا به عطری که طرف مقابل به خودش زده است حساسیت دارید و تا آخر مناظره مدام وسط حرفهای طرف مقابل سرفه و عطسه کنید. هم اعصاب او را خرد کردهاید و هم تمرکزش را به هم زدهاید. افکار عمومی به افراد بیمار و ضعیف، ترحم دارند. اینگونه طرف مقابل که باعث این زحمت برای شما شده است در چشم بینندگان منفور میشود. ۶ - سوال/جواب: سعی کنید تا میتوانید از طرف مقابل سؤال بپرسید. پشت سر هم و بدون توقف. به این ترتیب تمام وقت او به جواب دادن خواهد گذشت. وقتی از طرف مقابل سؤال پرسیدید و او پاسخ شما را داد، مجدداً همان سؤال را بپرسید. انگار نه انگار که متوجه جواب او شدهاید. اینگونه به بینندگان القا میکنید که او به سؤالهای شما پاسخ نمیدهد و طفره میرود. اگر هم احیاناً او از شما سؤالی پرسید یا پاسخ ندهید یا سؤالش را با سؤال پاسخ بدهید یا جواب دیگری بدهید و حرف خودتان را بزنید. ۷ - کاغذ و پوشه و پرونده: با دست پر به مناظره بروید. جوری با کاغذهای روبهرویتان ور بروید و داخل آنها دنبال مدارک بگردید که طرف مقابل احساس کند تمام جزییات
زندگیاش دست شماست. گاهی یک کاغذ را بیرون بیاورید به آن نگاه مشکوک بیندازید و دوباره آن را سر جایش بگذارید. برای اینکه حرفهایتان مستدل و درست به نظر بیاید مدام از روی کاغذها عدد و رقم بیان کنید. برای خالی نبودن عریضه یکی دو نمودار هم به دوربینها نشان دهید و بلافاصله داخل پرونده بگذارید. ۸ - اطلاعات عمومی: یکسری سوال اطلاعات عمومی آماده کنید و از طرف مقابل بپرسید و سطح سواد کم او را به رخ مردم بکشید. مطمئن باشید هیچوقت او این کار را با شما نمیکند. چون با این رفتار، علاوه بر بیسواد بودن، مهر بیجنبه بودن هم بر او میخورد. سؤالات اطلاعات عمومی از قبیل: مساحت و پایتخت کشورها، واحد پول، تبدیل کیلو به پوند و متر به اینچ، مترادف متضاد کلمات انگلیسی و عربی، اعلام ادبیات فارسی از قبیل: نام کتابهای شاعران و قرن آنها و ...
دیدگاه تان را بنویسید