روزنامه کیهان: غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران و از مفسدین اقتصادی نسبت به کاندیداتوری تولیت آستان قدس رضوی واکنش نشان داده و گفته: کشورداری با اداره مرکزی مثل آستان قدس که مردم با عشق و علاقه برای آنجا کار میکنند و نذورات خود را تقدیم آستان میکنند، فرق دارد؛ با دولت که در جایگاهی قرار گرفته که باید به مطالبات پاسخ دهد. یکی از دولت کار میخواهد، یکی از دولت بازنشستگی میخواهد، یکی به دنبال فضای باز سیاسی است و... یعنی اداره دولت با اداره چنین نهادی خیلی متفاوت است. از همین رو باید مشخص شود که مثلاً برنامه رقیب برای حل معضل اقتصاد و اشتغال چیست. اگر دولت مدعی است سالی 700 هزار شغل ایجاد کرده، رقیب او تا چه میزان میتواند اشتغال ایجاد کند و با چه منابعی میتواند این کار را انجام دهد. از سوی دیگر مردم هم مدیریتهای مختلف را تجربه کردهاند. مردم زمانی را تجربه کردهاند که درآمد دولت هنگفت بوده است و حاصل نحوه توزیع آن را هم دیدهاند. بنابراین، خودشان بهترین قضاوت کننده و تصمیمگیر در این باره هستند. این گونه نیست که مردم نشسته باشند تا هیئت رئیسه جمعی... برای آنها تصمیم بگیرند و بگویند فلان فرد نامزد
اصلح است یا مقبول است و اینها... . مردم با توجه به تجربههای این دورهها برنامههای افراد و مجموعههای سیاسی را مد نظر دارند.
علت اصلی نگرانی کرباسچی که در ژستی بظاهر دلسوزانه به دنبال برنامه کاندیداهای رقیب روحانی است، را باید در گذشتهای تقریباً دور جستجو کرد. روزگاری که کرباسچی شهرداری تهران را با سرگردنه اشتباه گرفته بود و در عصر سازندگی، در شهرداری تهران مرتکب تخلفات مالی کلان شد. بسیاری از بدعتهای کنونی نظیر حقوقهای نجومی در دوران کرباسچی پایهگذاری شد و در همان سالها بود که وی حسابی به نام «حساب مدیران» درست کرد تا برای بسیاری از نورچشمیها و هم پالکیهایش زمینه فساد و بهرهمندی غیر مشروع از بیتالمال فراهم کند.
آن زمان، آیتالله رئیسی رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود و پرونده اتهامات وسیع مالی کرباسچی در دوران وی مورد رسیدگی قرار گرفت و با محاکمه تاریخی توسط حجتالاسلام محسنی اژهای به زندان و محرومیت از مشاغل دولتی و... محکوم شد. اکنون بهتر میتوان به راز ناراضی و نگرانی کرباسچی از آمدن آیتالله رئیسی به عرصه انتخابات پیبرد.
کرباسچی نگران آن است که مشی و مرام رئیسی در کسوت رئیسجمهور، راه سوء استفادههای کلان برخی نورچشمیها را ببندد و دستشان را از بیتالمال کوتاه کند.
بدیهی است که در چنین شرایطی، امثال کرباسچی دولت بیکارنامه روحانی را به دیگران ترجیح بدهند.
کرباسچی برای از میدان به در کردن آیتالله رئیسی، کار ریاست جمهوری را بسیار بزرگتر از آستان قدس معرفی میکند اما توضیح نمیدهد که روحانی تا قبل از ریاست جمهوری، کدام سمت اجرایی را داشته و شایسته احراز سمت ریاست جمهوری شده است!؟ این مقایسه در حالی است که تولیت کنونی آستان قدس رضوی قریب سه دهه بزرگترین سمتهای مهم ملی مانند ریاست سازمان بازرسی کل کشور،معاون اول قوه قضائیه، دادستان تهران و... را عهدهدار بوده و به خوبی با نظامات اداری و سیاسی کشور آشنا و مرتبط بوده است.
کرباسچی در بخش دیگری از سخنانش، از برنامه موفق دولت اصلاحات و اعتدال در تعامل با دنیا سخن میگوید اما توضیح نمیدهد که حاصل این موفقیت برای کشور جز برجامی بیفرجام و ذلتبار چه بوده و کدام گشایش را برای کشور ایجاد کرده است!؟
به نظر میرسد در روزهای آینده هم ترس و نگرانی بخش دیگری از اصلاحطلبان را به واکنش علیه کاندیداتوری رئیسی وا دارد.
دیدگاه تان را بنویسید