روزنامه کیهان: عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم، میگوید دولت باعث سقوط کامل محمدرضا عارف شد.
مهدی آیتی به روزنامه آرمان گفت: دولت چون از آقای عارف حمایت نکرد، فراکسیون امید شکست خورد و آقای عارف به پایینترین سطح سیاسی خود رسید؛ یعنی نه رئیس، نه نایب رئیس، نه رئیس کمیسیون و نه رئیس مرکز پژوهشها شد. حتی آقای عارف در ریاست فراکسیون امید هم موفق نبود؛ فراکسیون امیدی که گمان میرفت فراکسیون اکثریت مجلس باشد، اکنون فراکسیون اقلیت شده است. فراکسیون اکثریت ولایت است که لاریجانی لیدر آن است.
وی درباره این نظر خبرنگار که «عدم حمایت دولت از آقای عارف قانونی بود چرا که یک رئیس جمهور نباید رویکرد حمایت سیاسی داشته باشد.» میگوید: آنچه من گفتم این معنا را ندارد. روحانی باید تدبیر کند روحانی تدبیر لازم برای عرصههای سیاسی و اقتصادی را نشان داده اما همیشه در تمام دنیا این طور است که اگر پارلمانها با دولت هماهنگ باشند، موتور محرک نظام دو چندان قدرتمند میشود. اگر آقای روحانی از این موضوع استفاده کند، قطعاً به نفع دولت و کشور است. رئیس جمهور باید بیشتر میان مردم بیاید. 3 سال از دولت گذشته و او در کرمانشاه میگوید به همه قولهایی که دادم عمل میکنم این خوب است اما نباید دیر شود، چرا که باعث بدبینی و دلسردی میشود. روحانی باید با نخبگان ارتباط صمیمی و نزدیکتری پیدا کند. روحانی این هنر را دارد.
خبرنگار: اما فراموش نکنید یکی از دلایلی که آقای عارف هم موفق نشد، به خودش و روحیات شخصی او مرتبط است و نباید دولت را مقصر دانست.
صددرصد ربط دارد. از دو سال قبل خبر داشتیم نظر دولت به ریاست آقای لاریجانی است و در همین راستا در جلسات بنیاد امید به آقای عارف هشدار دادیم. آنها معتقد بودند آقای لاریجانی در مدیریت برتر و در میانهروی هم بهتر است و همین شد که عارف پایگاه و پشتیبانی خودش را از دست داد. همچنین فراموش نکنید تعدادی از اعضای لیست امید در تهران عارف را تنها گذاشتند.
آیتی در پاسخ این سؤال که «یکی از انتقادات این است که برخی وعدههای آقای روحانی محقق نشده است. چرا؟»
میگوید: دقیقاً همین طور است. رئیس جمهور نمیتواند طرحی را به یک استان تقدیم کند یا ببخشد چون پولی ندارد به کسی ببخشد. طرحهای عمرانی دارای ردیف بودجه هستند و در مجلس تصویب میشوند. بودجههای استانی و ملی هم در لایحه بودجه تصویب میشود و رئیس جمهور حق ندارد یک ریال از آن را جابجا کند.
آیتی در پاسخ این سؤال که «تصور میشود رویکرد اصلاحات سهمخواهی از دولت است» با صراحت گفت: اصلاحطلبان اگر سهمخواهی کردند حق آنهاست چون در جبهه اصلی حمایت از روحانی بودند.
اگر روحانی رئیس جمهور برخی از اصولگرایان نیست، پس رئیس جمهور کیست؟ او صد درصد رئیس جمهور اصلاحطلبان، اصولگرایان و در واقع همه مردم است. البته حمایت بزرگان اصلاحات و انصراف عارف در انتخاب روحانی بسیار مؤثر بود وگرنه قالیباف یا جلیلی رئیس جمهور بودند. پس به نظر من سهم خواهی اصلاحطلبان از دولت روحانی درست است.
یادآور میشود پیش از این اصلاحطلبان مانند اصغرزاده و عبداله ناصری با صراحت گفتهاند که دولت، رحم اجارهای اصلاحطلبان است.
دیدگاه تان را بنویسید