خبرگزاری فارس: حجتالاسلام سیدمهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس به عنوان مخالف کلیات لایحه بودجه سال 95 کل کشور اظهار داشت: برخی مسئولان هنوز توفیق این را پیدا نکردهاند که سخنان خود را با انقلاب و مردم تطبیق دهند.
وی افزود: محور بودجه سال 95 با توجه به شعار رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مطابقت ندارد. قطعا یکی از مولفههای مهم عملیاتی کردن فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بودجه سال 95 است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: عمل به فرمایشات رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، تبیین و تدوین درست لایحه بودجه 95 است که اگر غیر از این باشد قطعا مشکل خواهیم داشت.
وی همچنین عنوان کرد که صندوق توسعه ملی یکی از مولفهها و مبانی مهم اقتصاد مقاومتی است و قطعا میتواند تولید داخل کشور را رونق بخشد. چرا دولت این همه اصرار بر کاهش سهم صندوق توسعه ملی دارد؟ این مسئله به دولت کمک میکند. چرا دولت اصرار بر کاهش 30 درصد به 20 درصد دارد. آیا این رابطه سرد و بیگاری دولت با صندوق توسعه ملی نشانی از عدم رویکرد اقتصاد مقاومتی نیست؟ مگر در صندوق توسعه ملی چه اتفاقی میافتد. غیر از این است که این صندوق یکی از بازوان اقتصاد مقاومتی و اقتصاد داخلی و همچنین رونق اقتصادی در داخل کشور است؟ به نظر میرسد دولت باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشد. صندوق توسعه ملی در جهت تقویت تولید داخلی و توسعه داخلی اقدام میکند که اگر غیر از این نگاه ما باشد به تولید داخلی بیتوجهی کردیم.
موسوینژاد ادامه داد: صندوق توسعه ملی در تولید رقابتی بین بنگاهها ایجاد میکند. امروزه اگر میبینیم صنایع کوچک و بزرگ در کشور به مرحله ورشکستگی رسیدند و عموما صاحبان این بنگاههای اقتصادی یا در زندان بوده یا فراری و یا با وثایق متعدد آزاد شدند به دلیل عدم توجه به صندوق توسعه ملی و کارکرد آن است لذا باید بیش از پیش به این صندوق توجه داشته باشیم.
نماینده مردم دشتستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه عدم همخوانی درآمدها و هزینهها در بودجه سال 95 مشهود است، گفت: در سال 95 این عدم همخوانی کاملا دیده میشود. ما در سال گذشته شاهد بودیم برداشتهای 4.7 میلیارد دلار و امثال این از صندوق توسعه ملی و ذخایر بانک مرکزی شاهد بودیم که باعث افزایش پایه پولی کشور میشد و یک تورمی در کشور ایجاد شود. و دلیل آن این بود که ما بودجه را واقعی نبستیم. واقعی بستن بودجه یعنی اینکه درآمدها را حقیقی ببینیم و مرتبط با این درآمدها هزینهها را تعریف کنیم.
وی ادامه داد: زمانی که ما درآمدها و هزینهکردها را واقعی نبینیم باعث میشود که پولها به سمت هزینههای جاری رفته و هزینه های عمرانی اتفاق نیفتد و نتیجه آن بیکاری و مشکل جدی اشتغال خواهد بود و عدم رونق اقتصادی را در بر دارد. در سال گذشته ما شاهد بودیم خلق پول جدید و بدون پشتوانه وجود داشت که اکنون نیز دولت بر همین روند پیش میرود. ما زمانی که حساب بلوکهای داریم و براساس آن دولت خلق پول جدید میکند بدون اینکه این پول در دست دولت باشد و جزو حساب خود آن را محسوب میکند، پولی مطابق با همان پول بلوکهشده به ریال تبدیل کرده و وارد جامعه میکند و این یعنی افزایش نقدینگی و مشکلات بعدی آن.
موسوینژاد ادامه داد: وابستگی بودجه به نفت در بودجه سال 95 افزایش چشمگیری داشته است. در سال جدید ما وابستگی جدی به نفت داشتیم. این یعنی خلاف اقتصاد مقاومتی لذا طبق برنامه پنجم توسعه باید روند کاهشی در این زمینه داشته باشیم. علاوه بر آن رقم بودجه 95 افزایش پیدا کرده است. در سال 94 نزدیک به 260 هزار میلیارد اعتبارات بودجه کشور بود ولی در سال جدید این مبلغ نزدیک به 300 هزار است لذا اینکه گفته شده این مقدار حفظ شده است چنین چیزی وجود ندارد.
وی در خصوص بحث مالیات عنوان کرد: دولت چرا مالیات را وصول نمیکند. بسیاری از مشکلات ما این است که ما اولا مالیات را واقعی نمیبینیم و در درجه دوم مالیات را وصول نمیکنیم. در سال قبل نزدیک به 50 درصد تحقق مالیاتی نداشتیم. اگر مالیات تحقق پیدا نکند ما به سمت نفت خواهیم رفت. دولت باید به این فکر کند که بجای اینکه اگر نقدینگی به صنایع کوچک و متوسط نقدینگی تزریق کند، تدبیری کرده و این صنایع را سرپا نگه دارد میتواند مالیات را هم وصول کند. در شرایط رکود مالیات گرفتن ظلم است. در بحث تامین نقدینگی متاسفانه ما مشکلات جدی برای صنایع داریم که در این بودجه این مسئله دیده نشده است.
موسوینژاد بر همین اساس عنوان کرد: در خصوص الگوی مصرف چرا باید مصرف سوخت را 5 درصد افزایش دهیم. ما باید با توجه به مصرف کنونی الگویی را تعریف کرده و مازاد بر این الگوی مصرف هر چقدر مصرفکننده مصرف کرد عوارض آلایندگی را از آن بگیریم که این هم به نفع مستضعفین بوده و هم مشکل درآمدی بودجه را تامین خواهد کرد.
وی در خصوص بحث دفاعی تاکید کرد که هیچ اتفاقی در بودجه سال 95 نیفتاده است. منابع درآمدی این 5 هزار میلیارد تومان که در این خصوص گفته شده باید واقعی دیده شود. در سالها و دولت قبل پناهگاههایی برای مستضعفین ساخته و قول داده شد که اقساط را خود پرداخت کنند ولی در لایحه بودجه سال 95 این پرداخت قید نشده است. اکنون مستضعفین و نیازمندانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند منازل آنها مصادره شده و صاحبان آنها را به دادگاهها میفرستند. دولت حتما باید بودجهای در این خصوص اختصاص دهد.
دیدگاه تان را بنویسید