خبرگزاری ایسنا: قرار بود سه شنبه شب (10 فروردین) حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی طی سفری دو روزه به اتریش برود. روحانی چند روز پیش از آن هم سفری به پاکستان داشت. همه مقدمات برای سفر به اتریش آماده شده بود و عکاسان و خبرنگاران همراه نیز از ساعت 16 در فرودگاه منتظر حضور رییس جمهور بودند تا این سفر انجام شود. مطابق سایر سفرهای رییس جمهور پیش از سفر نیز تیم تشریفات ریاست جمهوری به کشور میزبان می روند و پروتکلی را امضا می کنند که به نظر می رسد طبق این پروتکل قرار بوده روحانی چهارشنبه صبح به اتریش پرواز کند و پس از دو ساعت استراحت، مورد استقبال رسمی رییس جمهور اتریش قرار بگیرد اما طبق برخی شنیدهها دفتر رییس جمهور برای استراحت بیشتر روحانی پیشنهاد داد این سفر سه شنبه انجام شود.
بالاخره بعد از این حرف و حدیث ها و در حالی که حتی برخی وزرا و همراهان از جمله بیژن زنگنه وزیر نفت، حسین دهقان وزیر دفاع، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، معاون اطلاع رسانی، معاون سیاسی و ... در فرودگاه حضور داشتند و قرار بود اسحاق جهانگیری نیز برای بدرقه رییس جمهور به فرودگاه برود در ساعت 20 اعلام شد که سفر فعلا منتفی شده است. پس از آن هم دفتر رییس جمهور طی اطلاعیهای اعلام کرد که سفر رییس جمهور به اتریش به دلایل امنیتی و به منظور انجام هماهنگی های بیشتر با توافق طرفین لغو شده و در زمان مناسب انجام خواهد شد.
از سوی دیگر هاینز فیشر رییس جمهور اتریش که پیش از سفر روحانی با مطرح کردن عدم اتصال ایران به شبکه سوئیفت، برخی تحلیل ها را به وجود آورده بود پس از لغو سفر روحانی به این کشور با ابراز ناراحتی از این اتفاق در گفتوگو با تلویزیون اتریش اعلام کرد: اگر مساله نگرانیهای امنیتی باشد به ایران و تصمیمش بازمیگردد، اما طبق ارزیابی من مخاطرات امنیتی وجود نداشته است.
فیشر همچنین به این نکته هم اشاره کرد که فرض بر این است این دیدار به تعویق افتاده، اما لغو نشده و احتمالا در زمان رییس جمهور بعدی اتریش انجام خواهد شد. از طرفی صحبتهایی هم درباره درخواست مجوز تظاهرات توسط گروهک تروریستی منافقین همزمان با سفر روحانی به اتریش مطرح شد و برخیها گمانه زنی کردند که رییس جمهور به این دلیل سفر خود را متوقف کرده تا با این تظاهرات احتمالی مواجه نشود.
در این میان برخی رسانهها به صحبتهای رییس جمهور اتریش و برخی رسانههای خارجی استناد کردند و مدعی شدند که لغو سفر روحانی به دلیل مسائل امنیتی که در اطلاعیه دفتر رییس جمهور آمده، نبوده است که این اتفاق حتی با واکنش وزیر بهداشت که یکی از مسافران سفر بود مواجه شد و قاضی زاده هاشمی در کانال تلگرامیاش نوشت: اینکه رسانههای خارجی، شبکه های بیگانه و ضد انقلاب چه گفته و چه تفسیر کرده و می کنند اهمیتی ندارد اما آنچه رسانههای ما می گویند قاعدتا مهم است و به ویژه انتظار می رود که رسانه ملی مسیر آنها را نرود. متحیرانه برنامهای دیدم که آشکارا رویکرد رییس جمهور اتریش و مقامات آن کشور را بر موضع ریاست جمهوری خودمان ترجیح می داد. اینکه گویی امنیت در حد اعلا بوده ، تدابیر شدید امنیتی درست شبیه سفر روسای جمهوری روسیه، چین و آمریکا در نظر گرفته شده بوده و لذا اطلاعیه دفتر رییس جمهور ایران بی اساس است!
وزیر بهداشت همچنین تصمیم رییس جمهور را شجاعانه و از موضع عزت ، حکمت، مصلحت و یک تصمیم انقلابی دانست.
از سوی دیگر رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار نوروزی خود درباره این موضوع گفت: بنده قبل از سفر در جریان مسائل بودم. رییس جمهور به درستی تصمیم به لغو سفر به اتریش گرفت.
علی لاریجانی از موضع برخی رسانهها نیز انتقاد و اظهار کرد: برخی رسانهها نبود مخاطرات امنیتی در سفر روحانی به اتریش را به سخنان مسئولان و منابع داخلی ترجیح دادند و با استناد به سخنان رییس جمهور اتریش گفتند که مشکل امنیتی در این کشور وجود نداشته است.
با همه این تفاسیر شاید عجیبترین ادعا را روزنامه عربستانی الشرق الاوسط مطرح کرده که معلوم نیست به نقل از کدام منبع خبری، مدعی شده لغو سفر روحانی به خاطر اختلافات داخلی در ایران و تقاضای استعفای رییس جمهور بوده است!
تصمیم رییس جمهور ایران به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور در لغو سفر به اتریش و اطلاعیه دفتر رییس جمهوری می تواند به عنوان اصلی ترین مرجع استناد از سوی رسانههای داخلی قرار گیرد و بهتر این بود برخی رسانهها که توقع دارند بتوانند مخاطبان داخلی خود را حفظ کنند، خودشان به جای نگاه به بیرون و مواضعی که از سوی برخی مقامات و رسانههای خارجی گرفته می شود به مواضع و اظهارات مقامات داخلی استناد می کردند.
به نظر می رسد اگر چنین استناداتی به منابع خارجی صورت نمی گرفت و بعضی نقل قول ها مطرح نمی شد راه برای برخی رسانه ها در ارائه تحلیل ها و اخباری که بیشتر به دروغ یکم آوریل می مانست، باز نمی ماند.
دیدگاه تان را بنویسید