ایسنا: به نوشته روزنامه تلگراف، شاخه فعال داعش در لیبی با پراخت مبالغی تا سقف 1000 دلار به مردم فقیر کشورهای همسایه لیبی مانند چاد، مالی و سودان درحال افزایش نیروهای خود است. پرداخت این مبلغ به شهروندان کشورهایی که بسیاری ازآنها روزانه کمتر از 2 دلار درآمد دارند و حتی چند صد دلار با حقوق سالانه آنها برابری میکند، قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
در همین حال مقامات لیبیایی اذعان کردهاند که تقریبا برای توقف ورود این افراد قدرت لازم را ندارند، بسیاری از این افراد با استفاده از کانالهای قاچاق انسان موجود در لیبی که توسط پناهجویان جهت رسیدن به اروپا استفاده میشود، خود را به این کشور میرسانند.
داعش در حقیقت درحال الگوبرداری از معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی است که هزاران سرباز را برای عضویت در ارتش خود و سرکوب انقلاب لیبی از سایر کشورهای آفریقایی به خدمت گرفت.
در اقدامی مشابه قذافی، "خلافت خودخوانده" جدید داعش در شهر محل تولد قذافی، سرت، اکنون عضوگیری از مبارزان آفریقایی را همزمان با جنگ در عراق و سوریه افزایش داده است.
سرهنگ منصف الولد، از مقامات ارشد پلیس در یکی از شهرهای اطراف سرت میگوید: مهاجرت غیرقانونی برای اوضاع فعلی مانند سم است چرا که از این طریق مهاجران خارجی مسیری هموار برای پیوستن به داعش و مبارزه در کنار آن دارند. بسیاری از کسانی که از مهاجرت غیرقانونی بهره میبرند پناهجویان هستند اما برخی از آنها هم افرادی هستند که به قصد پیوستن به داعش میآیند متاسفانه اینجا در لیبی ما دقیقا در مرکز رقابت مهاجرتی قرار داریم.
در این میان مقامات لیبایی اعلام میکنند، انگیس و آمریکا اکنون فشار خود بر دولت جدید لیبی برای پذیرش کمک نظامی غرب در مبارزه با افزایش تهدید داعش را تشدید کردهاند.
وزارتخانههای دفاع این دو کشور غربی به طرابلس پیشنهاد بستهای شامل 1000 نیروی انگلیسی و 5000 نیروی ایتالیایی به منظور آموزش نیروهای لیبیایی را دادهاند. دولت لیبی اما نگران تاثیر سیاسی حضور نیروهای زمینی غرب است. در مقابل دیپلماتها میترسند نیروهای نظامی لیبی به تنهایی نتوانند با داعش مقابله کنند.
انتظار میرود که داعش از زمان ایجاد مأمنی برای خود در سرت طی یک سال گذشته، ارتشی با عضویت دو تا سه هزار شبه نظامی ایجادکرده باشد و این شهر بندری را به چیزی شبیه رقه در سوریه بدل کردهاند.
سرهنگ اسماعیل شکری، از فرماندهان اطلاعات ارتش میگوید، حدود 70 درصد ارتش داعش در سرت از نیروهای غیر لیبیایی تشکیل شده است، اکثر این نیروها تونسی هستند و بقیه آنها نیز سودانی و مصریاند.
شکری ادامه میدهد: متاسفانه ما مرزهای گسترده بازی داریم که به مناطقی باز و بدون کنترل و خطوط قاچاق انسان ختم میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید