روحانی: وزرا، بنگاه‌های اقتصادی را دودستی چسبیده‌اند

کد خبر: 483900

روحانی گفت: تحریم رفت؛ راه طولانی تا توسعه و ساختن ایران را باید با هم طی کنیم و بخش خصوصی رقابتی و غیررانتی در این عرصه مسئولیت سنگینی دارد.

خبرگزاری تسنیم: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (سه‌شنبه) در همایش "فصلی نو در اقتصاد ایران" که در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، با اشاره به اجرای برجام اظهار داشت: شاید هم برای ما و هم برای شما رسیدن به این روز ساده و آسان نبود، همه شما می‌دانید که موضوعی پیچیده و در هم تنیده بود که یک سر آن توطئه‌های استکبار و صهیونیست و یک سر آن رقبای ناامن در این دیار و منطقه بودند.
وی ادامه داد: در قلب آن افراد افراطی بودند که همواره در واشنگتن و نیویورک تلاش می‌کردند این روز در تاریخ ثبت نشود.
روحانی با بیان اینکه خیلی‌ها خواستند روز 23 تیر 94 و 26 دی 94 در تاریخ نباشد، تصریح کرد: خیلی‌ها خواستند پایان مذاکرات موفقیت‌آمیز نباشد، با هواپیمای اختصاصی به ژنو و وین رفتند و گفتند "قیمت نفت را پایین می‌آوریم و ایران را به زانو در می‌آوریم و صبر کنید". به سازمان ملل رفتند و تصویر بمب را روی تابلو به دنیا نشان دادند و گفتند "به ایران اعتماد نکنید".
رئیس جمهور با اشاره به اینکه خیلی‌ها تلاش کرده‌اند تا وسوسه شیطانی ناامیدی را در دل‌ها مستقر کنند، خاطرنشان کرد: گفتند "هر وقت با دشمن مذاکره کردیم سر ما کلاه رفته" و برخی فلسفه بافتند و تاریخ را به‌استناد آوردند و گفتند "مگر رویارویی با شیطان امکان‌پذیر است؟".
وی با تأکید بر "ملت ما در 24 خرداد 92 به تمام این افکار و سخنان مهر باطل زد"، یادآور شد: مردم در انتخابات 92 اعلام کردند خواهان تعامل سازنده با جهان هستند، تردید نداشته باشید هرچه امروز داریم مدیون یک ملت غیور و در صحنه ایران است.
وی با بیان اینکه رقابت بین اروپایی‌ها آن قدر زیاد است که مذاکره را مشکل می‌کند چه برسد به اینکه آنها با قدرتی به نام آمریکا نیز رقابت می‌کنند، اظهار داشت: حالا به مجموع این کشورها چین و روسیه را هم اضافه کنید آن وقت چقدر حرف زدن با‌ آنها مشکل می‌شود.
وی اضافه کرد: طرف‌های‌مان فکر می‌کردند که ما پشتوانه نداریم آنها پشتوانه خودشان را قطعنامه‌های سازمان ملل متحد می‌دانستند و آنچه که ما انتظارش را نداشتیم این بود که در این کارزار به بحران و جنگ همسایه و مسلمانی با نام برادر بیایند و پول خرج کنند تا این مذاکرات به نتیجه نرسد.
رئیس جمهور با بیان اینکه با همه مشکلات و سنگ‌اندازی‌ها عده‌ای هم در داخل بذر ناامیدی را می‌افشاندند و کار بسیار سخت بود، تصریح کرد: اما آنجا که اراده ملت باشد لطف خدا هم خواهد بود که یدالله مع الجماعه که دست و لطف و فیض خدا با صبوری ما همراه شد و قدم به قدم راه موفقیت را طی کردیم.
روحانی با یادآوری توافق ژنو آن را پیشرفت اول در جلوگیری از صدور تحریم‌های جدید و برداشتن برخی از تحریم‌ها دانست و گفت: توافق ژنو راه را برای رسیدن به توافق نهایی باز کرد و پس از آن با توافق لوزان در فروردین ماه مردم ما به خوبی حس کردند که مذاکرات در سرازیری توفیق قرار گرفته است و این مذاکرات ادامه یافت تا 23 تیر ماه روز توافق و چقدر سخت بود این 6 ماه برای اجرا تا 26 دی ماه.
وی با اشاره به زحمات وزیر امور خارجه در به ثمر رساندن مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: بر اساس آنچه که من خبر دارم قطعا اگر رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای غیر از آقای ظریف بود به اینجا نمی‌رسیدیم. بی‌شک قدیمی‌ترین فردی را که در این زمینه می‌توانست با مسئولیت را به مقصد برساند برای وزارت خارجه آقای ظریف را به عنوان وزیر خارجه برگزیدم و این یکی از توفیقات الهی بود.
رئیس جمهور ضمن تقدیر از رهبر معظم انقلاب در اعتماد کامل به وزیر خارجه اظهار داشت: از ایشان تشکر می‌کنم که پیشنهاد من را قبول کردند تا امر مذاکره را از دبیخرانه شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه ببریم که اگر این اتفاق رخ نمی‌داد کار ما سخت می‌شد همانجا به ایشان گفتم که با این کار یک پیام می‌دهم که موضوع هسته‌ای موضوع امنیتی نیست بلکه سیاسی است و این به ما بسیار کمک کرد.
روحانی گفت: اینکه در طول مذاکرات چه اتفاقاتی افتاد، چه چیزهایی شنیدیم و چه چیزهایی گفتیم و چه شد بماند برای آینده که شاید یک کتاب خاطرات باشد.
وی حضور علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در کنار جواد ظریف وزیر خارجه را یک قوت برای تیم مذاکره‌کننده دانست و افزود: خداوند ما را یاری کرد و برادری را در کنار آقای ظریف قرار داد که از لحاظ فنی، انسان کاملی بودند. همان فردی که در خانه ملت عقده گشود و سخن‌ها گفت و حضورشان از لحاظ فنی بسیار کمک کرد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: آقای صالحی به لحاظ دانش هسته‌ای یکی از سرآمدهای کشور است و شاید هم در رشته خود بهترین باشد البته ما در این راه نیاز به یار سوم داشتیم که در ادامه راه دکتر دهقان وزیر دفاع پا به میدان گذاشتند و در پرونده PMD تلاش این 3 بزرگوار بود که ما را به نقطه‌ای برساند که شورای حکام بعد از 12 سال پرونده ایران را مختومه اعلام کرد و همه مسائل گذشته را پایان یافته اعلام کرد و صراحتا گفت که در طول 12 سال دلیل و مدرکی که بتواند نشان دهد ایران از مواد هسته‌ای در مسیر نظامی استفاده کرده دست نیافتیم و حقیقتا کار مهم و بزرگی صورت گرفت.
روحانی ادامه داد: در تاریخ سازمان ملل متحد هیچ کشوری را شورای امنیت به فصل هفت و ماده 41 و 42 نبرده مگر آنکه یا حکومت آن کشور را سرنگون کرده یا جنگ علیه آن کشور تحمیل کرده یا ملت آن کشور را تسلیم کرده است و تنها نمونه استثنایی جمهوری اسلامی ایران بود.
وی با سرودن بیتی تحت عنوان "شکر خدا که هر چه طلب کردم از خدا بر منتهای همت خود کامران شدم" تصریح کرد: امروز یک آغاز است. آغازی است که یک انسان بی‌گناه را 12 سال در زندان بر دست و پای او زنجیر زده‌اند و غل و زنجیری نابه‌حق و نابجا را بر دست و پای اقتصاد ایران افکنده بودند و جوانی که باید در آغاز فعالیت خود می‌بود را در زندان محبوس کردند اما امروز در زندان‌ها باز شده زنجیره‌ها باز شده و این جوان بیگناه به صحنه آمده 12 سال او حرکت نداشته و زنجیر بر پاهای او بود الان می‌خواهد به سرعت آماده شود آن هم نه برای راه رفتن و دویدن بلکه می‌خواهند در میدان رقابت با آنهایی که هیچ وقت زندان و زنجیر ندیده‌اند تلاش کنند. آنها در طول زندگی‌شان مداوم ورزش کرده‌اند و انواع مکمل‌ها و مقوی‌ها را همراهشان داشته‌اند.
به گفته رئیس‌جمهور، کار سخت از امروز آغاز شده و اگر همه به وظیفه‌شان عمل کنند این زندان برای همیشه ویران شده و زنجیرها نیز به چاه عمیق رفته‌اند و دست کسی به آن نخواهد رسید و جوان غیور خیلی زود می‌تواند بدن خود را ترمیم کند. حتی خیلی زود داور هم به او اجازه حضور در میدان رقابت را خواهد داد و اقتصاد نوظهور ما امروز می‌تواند در جمع باشگاه و لیگ‌های معتبر اقتصادی حضور پیدا کند.
روحانی با بیان اینکه در مسئله هسته‌ای همه کمک کردند، شرایط اقتصادی امروز را مهتمرین اهداف ملی دانست و افزود: اگر رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و مجلس بر آن اصرار می‌کند و دولت برای آن ستاد می‌گذارد معنایش این است که مسئله اقتصاد یک مسئله بسیار مهم در شرایط امروز است. اقتصاد است که قدرت و استقلال و اشتغال می‌آورد.
وی مشکل اصلی امروز را بیکاری، رکود و نبود رونق توصیف کرد و افزود: دولت باید از بدهی‌های خود خارج شود. دولت بدحساب باید به دولت خوش‌حساب تبدیل شود. باید مسئله بدهکاری و طلبکاری دولت و بخش خصوصی پیمانکاران در این دولت تسویه شود و ما این هدف را در بودجه امسال پیش‌بینی کرده‌ایم.
رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی کشور ادامه داد: امروز شاهد آلودگی هوا هستیم. گفته بودند 10 صبح سر کار بیایید هر چند ما تخلف کردیم. این معنایش این است که ما مشکل زیست محیطی داریم. با شعار مشکلات زیست محیطی حل نمی‌شود. با دعای تنها هم حل نخواهد شد که دعا آن وقت مستجاب می‌شود که همه تلاش کنیم و برای رفع آن کمک کنیم و تا مشکل صنعت ما سوخت استانداردمان حل نشود هوای پاک به شهرهای ما آیا بر می‌گردد؟ همه باید به صحنه بیایند. دولت وظایفی برعهده دارد و مردم هم همچنین. بنده در گذشته گفتم که اقتصاد تا زمانی که دست دولت باشد مشکلاتش حل نخواهد شد می‌دانم که چقدر سخت است وزرا بنگاه‌ها را ول کنند (خنده) اما باید تلاش و کوشش کنیم. باید بخش خصوصی به میدان بیاید و اقتصاد دست مردم سپرده شود.
روحانی با یادآوری این مطلب که در دهه آخر 80 ما بیشترین درآمد ارزی را داشتیم و بالاترین درآمد ارزی در تاریخ کشور به حساب می‌آمد اما متاسفانه اشتغال خالص ما در این دوران صفر است گفت: قرار بود اشتغال را درست کنیم اما چرا صفر ماند. رقم‌های بیکاری مخصوصا در بین زنان خیلی تکاندهنده است. برای اشتغال نیاز به یک رشد اقتصادی 8 درصدی داریم.
وی با بیان اینکه باید سرمایه و تکنولوژی به کشور بیاید و بازار جدیدی برای تولیدمان ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید تکنولوژی‌های جدید را به میدان بیاوریم تا تکنولوژ‌ی‌های قدیمی نمی‌توان در بازار رقابت کرد به جای تصدی‌گری خرید خدمت کنیم. مردم بهتر از ما می‌توانند مدرسه بسازند و بچه‌ها را آموزش دهند. دولت قدم به قدم باید از اقتصاد به نفع بخش غیردولتی عقب‌نشینی کند تا مسائل حل و فصل شود.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: من در گذشته و در همین مکان گفتم که اقتصاد به سیاست خارجه یارانه می‌دهد اما این دولت می‌خواهد سیاست خارجیش به اقتصاد یارانه دهد که امروز آن روزی است که وعده ما عملی شده است؛ شرایط را آماده‌ کرده‌ایم و بانک‌های ما امروز می‌تواند فعال شوند.
روحانی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه برجام آغاز یک حرکت اقتصادی است، گفت: امروز روزی است که کار سیاست خارجی تا حدی سبک شده و بار سنگین برای احیای کشور و اشتغال جوانان آغاز شده و دولت در این مسیر حامی بخش خصوصی خواهد بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت