چگونه آمریکا کانون‌های علمی را نشانه رفته است؟

کد خبر: 480760

پیرو درج گزارش‌های خبری- تحلیلی کیهان با موضوع افشای لابی شتابدهنده‌های استارت‌آپی آمریکایی در ایران و پرده‌برداری از اهداف پروژه اشغال فضای کارآفرینی مبتنی بر فناوری در کشورمان، روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف توضیحاتی را به دفتر روزنامه ارسال داشت که در ادامه همراه با پاسخ کیهان درج می‌گردد.

پیرو درج گزارش‌های خبری- تحلیلی کیهان با موضوع افشای لابی شتابدهنده‌های استارت‌آپی آمریکایی در ایران و پرده‌برداری از اهداف پروژه اشغال فضای کارآفرینی مبتنی بر فناوری در کشورمان، روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف توضیحاتی را به دفتر روزنامه ارسال داشت که در ادامه همراه با پاسخ کیهان درج می‌گردد.
جناب آقای شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
با سلام و احترام
به دنبال درج مطلبی در تاریخ 94/9/15 (صفحه 10) در آن روزنامه با عنوان «رد پای استارت آپ‌های آمریکایی به کجا می‌رسد؟» توجه جنابعالی را به نکات زیر جلب می‌نماید:
محیط علمی و مقدس دانشگاه برای موفقیت در پیشبرد مرزهای دانش و تربیت نیروی انسانی مسلط به آخرین تحولات جهانی علم و فناوری و افزایش ظرفیت علمی جامعه الزاماتی دارد. شکوفایی استعدادها و ذهن‌های خلاق، ظهور ایده‌های نو و آزمودن آنها برای تبدیل ایده به عمل، مرهون تضارب اندیشه، تحمل ایده‌های ناهمگون، ‌نقد سازنده الگوهای رایج، تعاملات بین فرهنگی و بین‌المللی است. پیشرفت علمی بناچار باید در فضایی غیرسیاسی و امن و خارج از رقابت‌های مخرب غیرعلمی صورت گیرد.
اینگونه به نظر می‌رسد که آن جریده محترم در زمینه توسعه استارت آپ‌ها و فعالیت‌های مشابه، نگرانی‌هایی دارد که مطلب منتشر شده نیز تأیید‌کننده چنین برداشتی است. لازم به توضیح است که حسب سیاست‌های کلی نظام و اهداف چشم‌انداز کشور بخش قابل توجهی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه بی‌وقفه برای تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی تلاش می‌کنند و این بهترین راهبردی است که می‌توان با استفاده از آن فضای مناسبی را برای ادامه فعالیت نخبگان و کارآفرینی ایشان در داخل کشور فراهم کرد. استارت‌آپ به معنای ایجاد یک شرکت دانش‌بنیان جدید یکی از ده‌ها قالب مختلفی است که در دانشگاه‌های کشور برای نزدیک کردن ایده‌های دانشگاهیان به عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد. تبدیل کردن یک ایده به یک شرکت دانش‌بنیان به هیچ عنوان مفهوم جدیدی نیست و بیش از یک دهه اولویت اصلی کشور و دانشگاه صنعتی شریف بوده است. مهمتر آنکه توسعه شرکتهای دانش‌بنیان در سالهای اخیر مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار داشته و این مهم از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با جدیت پیگیری می‌شود. در صورتی که جنابعالی و همکارانتان نکات و مطالب قابل دفاعی در برخی موارد خاص داشته باشید، طرح موضوع در فضای عمومی، بدون توجه به نظرهای علمی و کارشناسی، به حرکت کلی این جریان لطمه وارد خواهد کرد. بدیهی است که برای پیگیری موارد خاص جنابعالی و همکارانتان خواهید توانست استدلال‌ها و شواهد خود را با مقامات و سازمان‌های مسئول در میان گذاشته و از این طریق به وظیفه اسلامی و میهنی خود عمل کنید.
دانشگاه صنعتی شریف همواره به اساتید خود به خاطر اهتمام علمی با هدف توسعه مرزهای دانش از درون و وطن‌دوستی آنها بالیده است و ریاست دانشگاه وظیفه خود می‌داند که از یک‌یک نهادهای وابسته به این دانشگاه و تک‌تک اعضای محترم هیئت علمی آن دفاع کرده و قدردان زحمات بی‌دریغ آنها باشد. به خصوص در مورد اساتید بزرگوار و دانشکده‌ای که تعداد تربیت شدگان ایشان در عرصه‌های مختلف اقتصادی و مدیریتی کشور از شمار گذشته و منشأ تحولات و موفقیت‌های قابل توجهی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و هموطنان عزیزمان هستند. دانشکده مدیریت و اقتصاد در طول پانزده سال فعالیت خود باجذب فارغ‌التحصیلان نخبه کشور و آموزش آنان با جدیدترین مفاهیم علمی در جلوگیری از مهاجرت نخبگان بسیار مؤثر بوده و آموزش مدیران مجرب سازمان‌های مهم در صنایع مختلف نیز با استقبال چشمگیر مدیران و کارشناسان دلسوز کشور روبرو شده است. این دانشکده با اهتمام جدی نسبت به پژوهش و مشاوره در مسائل مدیریتی و اقتصادی کشور تاکنون دوازده دوره کنفرانس بین‌المللی مدیریت را با مشارکت اساتید و پژوهشگران محترم دانشگاه‌های مختلف و با استقبال مدیران و کارشناسان صنایع کشور برگزار نموده است. درخاتمه یادآور می‌شود که ضرورت سرعت‌بخشی به پیشرفت علمی و فناوری کشور ایجاب می‌کند همه نهادهای مسئول و رسانه‌ها تلاش کنند تاعرصه مقدس علم از حاشیه‌های لطمه زننده به دور مانده و نهادی پیشتاز مانند دانشگاه صنعتی شریف در محیطی امن، به افتخارآفرینی‌های خود در عرصه جهاد علمی بپردازد.
پاسخ کیهان
کیهان ضمن تشکر از توجه مدیریت محترم دانشگاه صنعتی شریف به گزارش‌های منتشر شده درباره استارت آپ‌ها اعلام می‌دارد، مطالب ارائه شده در خصوص برخی اقدامات صورت گرفته با سوء استفاده از عنوان این دانشگاه مهم، در چهارمین گزارش از مجموعه یادداشت‌های نفوذ و با تاخیر سه ماهه به اطلاع همگان رسید تا در طول انتشار فرصت لازم برای تحقیق و تفحص برای همه مجموعه‌هایی که با تیم «شتاب‌دهنده‌های آمریکایی» و «پروژه بریج» مرتبط بودند، فراهم گردد.
همچنین از ابتدای به صدا درآوردن «زنگ اخطار نفوذ» توسط کیهان؛ گروه تحقیق و مدیران روزنامه، نشست‌های متعددی با برخی از مدیران پروژه بریج و تیم‌های در معرض خطر در حوزه بستر کارآفرینی مبتنی بر وب برگزار نمودند که به تعطیلی مجموعه آلوده «بریج» و برنامه‌ریزی برای بازطراحی اکوسیستم استارتاپی کشور از شکل «استعماری آمریکایی» به «بستری ملی» با ورود نخبگان کشورمان و مجموعه‌های ایرانی فعال در حوزه اقتصاد دانش بنیان ایرانی انجامید.
با احتساب اقدامات صورت گرفته ناباورانه شاهد بودیم شتابدهنده‌های دیموند و مجموعه شکل گرفته ذیل «مرکز کارآفريني شريف» پس از انتشار اطلاعات وابستگی ساختاری به «گوگل» و تلاش آگاهانه یا ناآگاهانه برای شبکه‌سازی اجتماعی ذیل برنامه «شبکه انتشار دانش» وزارت خارجه آمریکا با بهره گیری از مربیان آمریکایی- اروپایی بدسابقه، سرعت اقدامات خود را چند برابر نمودند! همچنین برخی از مدیران مجموعه‌های مذکور که ذیل عنوان «دانشگاه شریف» دوره‌های استارت‌آپ گرایند و استارت‌آپ ویکند گوگل را در ایران برگزار می‌کنند، تلاش نمودند کیهان را که خواهان برخورد با فعالیت شتاب‌دهنده‌های آمریکایی در ایران است، مخالف کل جریان «کارآفرینی فناورانه» در ایران نشان داده و مسیر اصلاح اکوسیستم استارتاپی کشورمان را مسدود سازند! چنین فضاسازی مشکوکی توام با حمایت رسمی از تشکیلات «بریج» -Bridge- که به واسطه انتشار اسناد وابستگی آن به زرسالاران صهیونیست و بهایی با همکاری مدیران ایرانی مجموعه، متوقف شد، حقیقتا جای توجه دارد و کار ویژه دستگاه‌های ناظر را می‌طلبد.
بنا بر اطلاعات منتشر شده در نامه سرگشاده‌ای که اخیرا در جواب روشنگری‌های کیهان توسط یکی از مدرسان دانشگاه شریف منتشر شده، حمایت رسمی وی و برخی افراد دیگر از پروژه‌های افشا شده وزارت خارجه آمریکا در حوزه «شبکه‌سازی نخبگانی» در ایران مشهود است. البته کیهان بنا بر رعایت برخی مصالح هنوز پرونده برخی سرشاخه‌های این جریان را به اطلاع عموم نرسانده اما جهت اطلاع مدیران محترم دانشگاه صنعتی شریف بخش کوچکی از اطلاعات بدست آمده، تقدیم می‌گردد:
الف- فرد مورد نظر مجموعه IBS که هم‌اکنون با همکاری «انجمن بین‌المللی مدیران» کنفرانس‌های مدیریت دانشگاه شریف را برگزار می‌کند، بنا بر مستندات آشکار و اذعان صریح مدیران، با بودجه مالی «اردوان فرمانفرماییان» و «وحید علاقبند» راه اندازی کرده و هم‌اکنون نیز مدیر اصلی این مجموعه علاقبند و مدیرعامل آن فرمانفرماییان هستند. علاوه بر شهرت خانواده فراماسون پرور فرمانفرماییان، ذکر این نکته ضروری است که اردوان و برخی از اعضای خانواده علاقبند از شرکای تجاری رسمی دولت غاصب صهیونیستی به شمار می‌روند که هم اکنون در پروژه مدیریت بستر کارآفرینی ایران به عنوان نقشه بازطراحی جامعه نخبگان ایرانی، با اندیشکده انگلیسی «چتم هاوس» (Chatham House) وابسته به وزارت خارجه بریتانیا، بنیاد نیوآمریکا، نایاک، مدرسه کسب و کار لندن و برخی از مشهورترین زرسالاران یهودی انگلیسی همچون نورمن لامونت، جک استراو، لرد لوی(فرستاده ویژه تونی بلر به عراق) و جرالد رانسون و غیره همکاری دارند.
آیا جالب نیست که وحید علاقبند، عضو طرح جهانی کلینتون و «آسیا سوسایتی»(Asia Society) و «آسیا هاوس لندن»(Asia House) راکفلرها، با همکاری اردوان فرمانفرماییان با یک واسطه، دانشگاه صنعتی شریف را برای اجرای پروژه «بازطراحی زیرساخت کسب و کار در ایران» انتخاب کرده‌اند؟ آیا می‌توان به همکاری مشترک افراد مذکور در «انجمن کسب و کار لندن» با وزارت‌خانه‌های امور خارجه آمریکا و انگلیس در اجرای طراح «کریستوفر شرودر» مشهور، تحت عنوان «بهار استارتاپی در برابر بیداری اسلامی» بی‌اعتنا بود؟
ب- «انجمن بین‌المللی مدیران ایرانی» نیز بنا به مستندات مشهود، از ابتدا با بودجه نفتی فتنه‌گران فراری همچون خانواده نمازی- خواجه‌پور به وجود آمد که امروز اغلب اعضای آن در اندیشکده وودرو ویلسون، نایاک و انجمن کسب و کار لندن جاگیر شده‌اند. البته سیامک نمازی، جعبه سیاه پروژه بازمهندسی «شبکه نخبگان فراملی» در دست نیروهای امنیتی کشورمان گرفتار است؛ اما آیا برای مدیران محترم دانشگاه شریف، ادامه همکاری این مجموعه با مهم‌ترین بستر فنی- مهندسی کشور جالب توجه نیست؟
ج- انجمن مدیران بنا بر اعترافات آشکار اعضای عالی‌رتبه نایاک، مجری طرح «شبکه انتشار دانش»، با هدف تاثیرگذاری بر نخبگان ایرانی و تبدیل آنها از «متخصصین ملی» به «عوامل فراملی» بود. -طراحی پروژه شناسایی عوامل مستعد، فراهم ساختن زمینه کوچ آنها از دانشگاه‌های داخلی به بستر علم و فناوری آمریکا و اروپا، انتخاب از میان اعضاء و تربیت و عرضه «نخبگان فراملی» به عنوان مجریان برنامه‌های نظام سرمایه‌داری در کشورهای هدف، در وزارت هیلاری کلینتون صورت گرفت. مقدمه این طرح بازگشت برخی نخبگان تربیت شده در غرب، به کشور خود، با هدف شبکه‌سازی و رهبری تغییرات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است. با این احتساب بازگشت ناگهانی برخی عوامل تابلودار جریان مذکور و استقبال دانشگاهی برخی عوامل از آنها تحت عنوان «نخبگان ملی» ساده‌اندیشانه نیست؟ برای آگاهی از چنین نقشه هوشمندانه‌ای و تشخیص افتراقی «نخبگان خواهان خدمت به نظام» از «رهبران جهانی سرمایه‌داری» چند کنفرانس در دانشگاه شریف برگزار شده است؟
د- در چنین بازی بزرگی حقیقتاً ارزیابی سرشاخه‌ها و پایش عملکرد آنها در فضای جامعه نخبگانی کشور بسیار با اهمیت است. کیهان از مدیران ارشد دانشگاه صنعتی شریف، محققان و اساتید محترم کشورمان برای پروژه بزرگ «تشکیل و رونق زیرساخت ملی کارآفرینی فناورانه ایران»، تشکر می‌کند و دست همه نخبگان ملی را می‌فشارد. اما طبیعتاً مدارا با سرشاخه‌ها و مجریان پروژه نفوذ عاقلانه و منطقی ارزیابی نمی‌شود.
به حول و قوه الهی به زودی زوایای بیشتری از پروژه نفوذ در بستر فناوری و کارآفرینی ایرانی را آشکار خواهیم ساخت.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد