اکثر اعضای دولت پالایشگاه دارند جز نفت

کد خبر: 474957

وزیر نفت با بیان اینکه اکثر اعضایی که دور میز دولت می‌نشینند، پالایشگاه دارند به جز وزارت نفت، گفت: وزارت نفت پالایشگاه آبادان را در اختیار دارد ولی هر کسی آن را بخواهد، حاضریم آن را «مُفتی» بدهیم.

مهر: بیژن زنگنه امروز در نشست با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با بیان اینکه اعتقاد کامل به توسعه بخش خصوصی واقعی دارم، گفت: از خصولتی‌ها به هیچ عنوان حمایت نمی‌کنم، البته به آنها آسیب نمی‌زنم و وظیفه دارم از حقوق و ادامه سرمایه‌گذاری آنها صیانت کنم ولی آنها محور حمایت من به عنوان وزیر نفت نخواهند نبود.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه، کمیسیونی برای ایجاد و تقویت بخش خصوصی واقعی در بخش‌های مختلف صنعت نفت تدارک دیده شده است و مطابق با آن قرار نیست حمایت‌های دولتی، مشمول دستگاه‌هایی همچون سازمان تامین اجتماعی در صنعت نفت شوند؛ اگرچه این سازمان بهترین خصولتی به شمار می‌آید که نگاه ملی دارد.
اکثر اعضای دولت پالایشگاه دارند جز نفت
وزیر نفت تصریح کرد: باید بخش خصوصی ضعیف شده را برای رشد کمک کنیم و من هم از بخش خصوصیِ واقعی حمایت قاطع می‌کنم، این در شرایطی است که در گذشته خصوصی‌سازی به معنای واقعی صورت نگرفته و آنچه که تحت عنوان «خصوصی‌سازی» مطرح می‌شود، واگذاری اموال ملی در قالب سهام عدالت یا رد دیون است.
به گفته این عضو کابینه دولت، هم‌اکنون اکثر اعضایی که دورِ میز دولت می‌نشینند، پالایشگاه دارند و تنها وزارت نفت است که هیچ پالایشگاهی در اختیار ندارد. این وضع درست نیست و اگر قرار باشد دولت پالایشگاه‌ها را اداره کند، تنها دستگاه ذیصلاح، وزارت نفت است در حالی که دستگاه‌هایی همچون بنیاد شهید، برق تولید می‌کنند و وزارت نیرو هیچ دخل و تصرفی در تولید برق ندارد.
این عضو کابینه یازدهم خاطرنشان کرد: در واگذاری سهام، بابت رد دیون دولت، خصوصی‌سازی شکل نمی‌گیرد و البته من مخالف پرداخت بدهی دولت به سازمان‌هایی همچون تامین اجتماعی و بنیاد شهید نیستم بلکه انتقاد من بر این است که چرا باید سهام در اختیار این مجموعه‌ها قرار گیرد که سیستم اقتصادی کشور را هم به‌ هم بریزند؟
پالایشگاه آبادان را هر که بخواهد، مُفتی می‌دهیم
زنگنه گفت: تمامی متانول و کود اوره کشور توسط یک فرد اداره می‌شود و انحصار در دست اوست در حالی که حتی این فرد یک بخش خصوصی کارآفرین هم نیست و با حکم یک وزیر، رئیس شده است، بنابراین اینکه گفته می‌شود زنگنه مخالف خصوصی‌سازی است، به دلیل مخالفت‌های این چنینی من با خصوصی‌سازی است.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون صنعت نفت چیزی جز چاه‌های نفت و امور بالادستی در اختیار ندارد، خاطرنشان کرد: اکنون این وزارتخانه، پالایشگاه آبادان را در اختیار دارد که هر کسی آن را بخواهد، به او مُفتی هم می‌دهیم، ضمن اینکه پالایشگاه اراک نیز چنین وضعیتی دارد و جز ضرر و زیان برای وزارت نفت، بهره‌ای ندارد و البته دولت قانون تکلیف کرده که ۲۰ درصد در اختیار دولت باقی بماند.
وزیر نفت گفت: خصوصی‌سازی‌هایی که رخ داده، یک اشتباه محض بوده که قابل برگرداندن نیست و آب از جوی رفته است.
حضور کوتوله‌ها در بازار مواد پتروشیمی
زنگنه ادامه داد: به صنعت پتروشیمی چنان ضربه‌ای زده‌اند که آن را متلاشی کنند و یکسری شرکت‌های کوتوله آمده‌اند که حتی در قیمت متانول و LPG هم با هم رقابت ناسالم دارند و همدیگر را می‌زنند.
وی اظهار داشت: با قبول واقعیت فعلی، باید سعی کرد که صنعت نفت کشور را هدایت نمود و البته به دلیل خصوصی‌سازی‌های صورت گرفته، به آنها دستور هم نمی‌توان داد بلکه باید توصیه کنیم که با الگوهای جهانی بزرگ شود در حالی که هم‌اکنون صنعت پتروشیمی ایران در الگوی منطقه‌ای، کوچک است.
وزیر نفت به واگذاری شرکت بازرگانی پتروشیمی در سال‌های گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی پتروشیمی را به یک نفر فروخته‌اند و حال بدنه بخش خصوصی هم به او اعتماد لازم را ندارد که پول خود را برای سرمایه‌گذاری به دستش بسپارد، چرا که فعالان اقتصادی معتقدند اگر پول خود را به دست یک فرد دهند، باید برای وصول آن، سال‌های سال بدوند.
فشار به وزارت نفت برای فروش تخفیفی خوراک
زنگنه به برخی فشارهای وارده برای دریافت تخفیف از پالایشگاه‌ها و دستور وزارت نفت برای عملیاتی شدن این تخفیف، اشاره و خاطرنشان کرد: برخی به زور به من می‌گویند که به فلان پالایشگاه بگو پنج درصد تخفیف در محصولات را ارائه کند در حالی که من نمی‌توانم دستور دهم قیمت خوراک به پتروشیمی‌های پایین‌دستی با تخفیف ارائه شود^ ضمن اینکه عده‌ای می‌خواهند برای عده‌ای دیگر سودآوری ایجاد کنند.
وی گفت: من موافق فعالیت بخش خصوصی ِ واقعی هستم و باید آن را تقویت کرد در حالی که در برخی پالایشگاه‌ها به زور به گردن وزارت نفت گذاشته‌اند که هر خوراکی را که به پالایشگاه‌ها داده می‌شود، بدون نظارت بر کیفیت و حتی قیمت‌گذاری‌های نامعقول بپذیریم.
وزیر نفت به ناکارآمدی‌های بورس اشاره و خاطرنشان کرد: بورس فقط با قیمت خوراک درست نمی‌شود، چرا که قیمت نفت به ۳۵ دلار رسیده و این نرخ بر همه چیز اثر گذاشته است، ضمن اینکه تمامی شرکت‌های بین‌المللی در سایه این تحول نفتی از سود خود کم کرده‌اند در حالی که برخی منتظر تحول در بورس با تغییر قیمت خوراک پتروشیمی‌ها هستند.
زنگنه ادامه داد: بورس ما آنقدر کوچک است که اگر یک قطره آب روی آن بریزیم، لیوان پر می‌شود و ممکن است اقتصاد را تحت‌الشعاع قرار دهد.
جلوی ظهور بابک زنجانی‌های جدید را می‌گیرم
این عضو کابینه یازدهم با بیان اینکه در مجموع مشکلی با فروش نفت خام از سوی شرکت‌های ایرانی ندارم، خاطرنشان کرد: من با فروش نفت خام از سوی بخش خصوصی، زاویه ندارم اما این فروش نباید به سبک بابک زنجانی باشد که فردی توصیه کند% فلانی پسر خوبی است و می‌توان نفت خام و سرمایه ملی کشور را به دست او داد.
وزیر نفت ادامه داد: در تمام دوران وزارتم در دولت یازدهم تلاش کردم تا از شکل‌گیری بابک زنجانی‌های دیگر جلوگیری کنم و بنابراین اگر قرار باشد بار دیگر فروش نفت خام از سوی بخش خصوصی احیا شود، باید اطمینان از دریافت پول حاصل شود و به درستی مشخص باشد که نفت را به کجا می‌برند و پول آن چگونه قرار است وصول شود، ضمن اینکه نفت نیز نباید سرگردان باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد