در اجلاس گازی امروز تهران چه گذشت
وزیر انرژی و صنعت قطر با انتقاد شدید از سقوط قیمت جهانی نفت و گاز، گفت: ادامه کاهش قیمتها منجر به کاهش سرمایهگذاریها و در نهایت تهدیدی برای اقتصاد جهانی در بلندمدت خواهد بود.
وزیر انرژی قطر، مهمترین پیام اجلاس گازی تهران را توسعه و گسترش روابط بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گاز عنوان کرد و افزود: افزایش سهم گاز در سبد انرژی منجر به کاهش نوسانهای آب و هوایی و اقلیمی در جهان خواهد شد و در نهایت کاهش انتشار گازهای گلخانهای را به همراه دارد.
این مقام قطری با انتقاد از کاهش شدید قیمت نفت و گاز در بازار جهانی اظهار داشت: کاهش قیمتها منجر به کاهش سرمایهگذاریها و در نهایت کاهش عرضه گاز در بلندمدت خواهد شد.
الساده با اعلام اینکه قطعا کاهش عرضه نفت و گاز در بلندمدت تهدیدی برای اقتصاد جهانی خواهد بود، بیان کرد: در طول چند سال گذشته همزمان با افزایش قیمت جهانی نفت، بهای گاز افزایش نیافت و عملا در دوران افزایش قیمتها، پیوستگی بین قیمت نفت و گاز به وجود نیامد.
وی با اشاره به برنامههای جدید توسعه طرحهای گازی و افزایش سرمایهگذاریها در صنایع گاز قطر تبیین کرد: سهم گاز طبیعی در سبد جهانی انرژی باید عادلانه باشد که در این صورت کاهش آثار و تبعات انتشار گازهای گلخانهای و صیانت از محیط زیست را به همراه دارد.
پیامدهای منفی نوسان قیمت گاز در بازار
فتحی المجبوری وزیر آموزش لیبی هم در این اجلاس با انتقاد از نوسانهای قیمت گاز طبیعی گفت: قطعا نوسان قیمت گاز پیامد منفی بر بازار گاز دارد و قطعا ثبات قیمتها میتواند به حفظ محیط زیست در بلندمدت منجر شود.
وی، مهمترین برنامه برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و عدم تغییر اقلیم آب و هوایی جهانی را، افزایش سهم گاز طبیعی در سبد انرژی اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: باید ثبات قیمتی در بازار گاز حکمفرما باشد.
توسعه صنعت CNG در امارات
مطرحامد النیاری قائم مقام وزیر انرژی امارات متحده عربی هم در سومین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اجرای یک طرح جدید اکتشاف گاز در این کشور حاشیه خلیج فارس، گفت: اخیرا یک طرح جدید با ظرفیت تولید ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به افزایش سهم گاز و CNG در سبد سوخت خودروهای اماراتی، اظهار داشت: هماکنون حدود ۳۵ درصد خودروهای ابوظبی گازسوز هستند و قصد داریم سهم گاز در سبد ناوگان خودروهای عمومی را افزایش دهیم.
قائم مقام وزیر انرژی امارات با تاکید بر اینکه هماکنون ۶۳ جایگاه CNG در این کشور در مدار بهرهبرداری قرار دارد، گفت: کاهش سهم بنزین و گازوئیل و افزایش سهم گاز طبیعی در سبد سوخت خودروها در دستور کار امارات قرار گرفته است.
همچنین شریف سوسا معاون وزیر نفت مصر هم در این نشست با تشکر از میزبانی ایران و ابلاغ پیام رئیس جمهوری مصر به رئیس جمهوری اسلامی ایران، گفت: اخیرا اکتشافات جدید گازی در آبهای مصر جواب داده و یکی از بزرگترین حوزههای گازی در این کشور شناسایی شده است.
نیازی اصلی جهان به گاز را تامین خواهیم کرد
در همین حال، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز گفت: این مجمع نیاز اصلی جهان به گاز را تامین خواهد کرد.
محمدحسین عادلی عصر امروز دوشنبه در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به اعضا و مهمانان سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز خوشامد گفت و اظهارداشت: امیدواریم در این اجلاس بتوانیم به همه اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.
وی گفت: مجمع کشورهای صادرکننده گاز از تمام تلاش خود در روند تولید گاز استفاده میکند، ضمن اینکه شاهد نقش گسترده تر گاز در سبد انرژی جهان هستیم.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با تاکید بر اینکه این مجمع میتواند اعتبار و وجهه خود را دوچندان کند، اظهارداشت: کلید موفقیت در گسترش همکاریها نهفته است. در همین حال، مجمع کشورهای صادرکننده گاز با چالشهای مختلفی مواجه بوده و بازار گاز نیز تحولات و تغییراتی را تجربه کرده است.
به گفته عادلی، باوجود این تحولات، یک نکته آشکار است که گاز از منابع قابل اتکا و سازگاز با محیط زیست به شمار می رود و این انرژی در آینده به شکل بهتری استفاده شده و در دسترس همگان قرار خواهد گرفت. بر همین اساس، شاهد نقش مهمتر گاز طبیعی در سراسر جهان خواهیم بود و این مجمع تامین کننده درازمدتی محسوب میشود و عمده این نیاز را تامین خواهد کرد.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز بازارهای گاز ما را مجبور میکند مجمعی داشته باشیم تا در آن به هماهنگی بیشتر مواضع خود پرداخته و به مصاف این چالشها برویم، تصریح کرد: در دو سال گذشته، یکسری ابتکارات جدید با هدف افزایش کارایی اجرا کرده ایم، همچنین ما به دنبال تامین اهداف اساسنامه سازمان و تامین منافع اعضا در این عصر پرچالش هستیم.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز در پایان به جمهوری آذربایجان به عنوان عضو جدید مجمع (عضوناظر) تبریک گفت.
نیاز به جذب ۲۰ تریلیون دلار در صنایع نفت و گاز جهان
همچنین دبیرکل اوپک با بیان اینکه پیشبینی میشود تا سال ۲۰۴۰ میلادی نفت و گاز ۵۰ درصد از نیازهای انرژی جهان را تامین کنند، گفت: باید ۱۰ تریلیون دلار در صنایع نفت و گاز جهان سرمایه گذاری شود.
عبدالله سالم البدری دبیرکل سازمان اوپک امروز در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران با بیان اینکه گاز طبیعی عامل ثبات در نقاط مختلف جهان است، گفت: جمعیت جهان رو به افزایش است که همزمان با افزایش جمعیت، تقاضا برای مصرف انرژی در بسیاری از کشورهای جهان هم افزایش مییابد.
دبیر کل اوپک با اشاره به افزایش قابل توجه تقاضا برای نفت و گاز تا سال ۲۰۴۰ میلادی، گفت: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۴۰ میلادی نفت خام و گاز طبیعی ۵۰ درصد از نیازهای جهان را تامین کنند.
وی با اعلام اینکه تامین این بخش قابل توجه از تقاضای انرژی، نیازمند سرمایهگذاریهای جدید به ویژه در کشورهای صاحب ذخایر نفت و گاز است، اظهار داشت: براساس برآوردهای انجام شده باید تا سال ۲۰۴۰ میلادی حدود ۱۰ تریلیون دلار سرمایهگذاری جدید در صنایع نفت و گاز جهان انجام شود.
البدری با اشاره به نیاز ۲ تریلیون بشکه نفت خام و ۲ تریلیون متر مکعب گاز طبیعی برای تامین نیازهای انرژی جهان تا سال ۲۰۴۰ میلادی، خاطرنشان کرد: در کنار جذب سرمایه، استفاده از تکنولوژیهای نوین، رعایت بیشتر مسائل زیست محیطی و جلوگیری از تغییرات اقلیمی جهان هم باید در دستور کار کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده انرژی قرار بگیرد.
باید مدافع منافع تولیدکنندگان گاز باشیم
دبیر کل مجمع بين المللي انرژي در سخنان خود در سومين اجلاس سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز گفت: بايد به سمت مصرف بيشتر از گاز طبيعي پيش برويم تا نرخ گازهاي آلاينده در جهان کاهش يابد.
آلدو فلورست در سخنان خود ضمن تقدير از جمهوري اسلامي ايران براي برگزاري موفق اين نشست افزود: اتکا به گاز طبيعي تا سالهاي متمادي باقي خواهد ماند و ما بايد مدافع منافع کشورهاي توليدکننده گاز باشيم.
دبير کل مجمع بين المللي انرژي همچنين با اشاره به اينکه در حال حاضر مصرف کنندگان رقابت بيشتري را ميان توليدکنندگان گاز خواستار هستند گفت: کشورهاي توليدکننده و مصرف کننده گاز بايد در جهت ايجاد توازن با يکديگر همکاري کنند و گفتگوهاي سازنده و جديتري داشته باشند.
همگرایی کشورهای صاحب گاز
در ادامه وزیر اقتصاد، کشاورزی و انرژي هلند که به عنوان عضو ناظر در سومين مجمع کشورهاي صادرکننده گاز حضور يافته بود، در سخناني از نقش جمهوري اسلامي ايران در همگرايي کشورهاي صاحب گاز و نيز برگزاري نشست تهران تقدير کرد.
هنک کام در سخنان خود با اشاره به اينکه هلند قصد دارد همکاري هاي بين المللي خود را در عرصه سرمايه گذاري هاي مشترک گازي گسترش دهد، افزود: در حال حاضر ۶۹ کمپاني بزرگ در امر سرمايه گذاري در بخش گاز در اين کشور فعال هستند. وي همچنين بر توسعه زيرساخت هاي منابع گازي در کشورهاي توليدکننده و صادرکننده گاز جهت استفاده بهينه از اين منابع تاکيد کرد.
محمد بن حمد الرمحي وزير نفت و گاز عمان نيز با اشاره به اهميت منابع گازي جهان در بازارهاي بين المللي گفت: صادرات گاز از طريق اين مجمع تاثيرگذار مي تواند بسياري از مشکلات را در بين کشورهاي عضو حل کند. وي اضافه کرد: بهترين سلام هاي پادشاه عمان را به اعضاي اين مجمع ابراز مي دارم و از استقبال گرم مقامات ايراني کمال تشکر را دارم.
همچنین وزیر انرژي و فرستاده ويژه رئيس جمهور آذربايجان يکي ديگر از سخنرانان سومين مجمع سران کشورهاي صادرکننده گاز بود که در سخنان خود به پاس برگزاري موفقيت آميز اين نشست از جمهوري اسلامي ايران تقدير و تشکر کرد.
ناطق علي اف همچنين ضمن ابراز خرسندي از انتخاب جمهوري آذربايجان به عنوان عضو ناظر در اين مجمع بر همکاري هاي بيشتر کشورهاي صادرکننده گاز در جهت توسعه انرژي در بخشهاي مختلف تاکيد کرد. وی همچنين با تبيين اهميت نقش انرژي خواستار ترسيم نقشه جهاني انرژي گاز در حوزه انرژي از سوي کشورهاي صادرکننده گاز شد.
ارائه انرژی با قیمت معقول به مصرف کنندگان
در همین حال، مديركل وزارت نفت و انرژي نروژ از ديگر سخنرانان سومين اجلاس سران مجمع كشورهاي صادركننده گاز بود كه بر ارائه انرژي با قيمت معقول به مصرف كنندگان تاكيد كرد.
اين مقام گازي نروژ با اشاره به وضع صنعت گاز كشورش گفت: هم اكنون نروژ ۲۰ درصد گاز اروپا را تأمين مي کند و طي ۴۰ سال گذشته مقادير زيادي گاز را صادر كرده و سرمايه گذاري هاي قابل توجهي براي آينده اين صنعت در دست اجراست.
وي همچنين با اشاره به اينكه ما در خصوص ذخاير آينده نروژ تحولاتي را شاهد خواهيم بود بر تغيير زيرساخت ها براي توسعه صنعت گاز و ارائه بهينه خدمات به مصرف كنندگان تاكيد كرد. اريك آموك همچنين استفاده از گاز در توليد برق براي بازدهي بهتر را در بخش صنايع براي حركت در جهت توسعه صنايع ديگر مفيد دانست.
همچنین وزیر انرژی ترینیداد و توباگو با بیان اینکه کشورش آماده افزایش همکاری در زمینه اجرای پروژه های متنوع گازی است، گفت: این کشور در صدد افزایش همکاری با دیگر اعضای جی یی سی اف است.
نیکول اولیویر اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم بحثهای خوبی با وزرای انرژی جی یی سی اف داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه ترینیداد و توباگو آمادگی لازم را برای همکاری هرچه بیشتر با اعضای جی یی سی اف دارد، اعلام کرد: هم اکنون قراردادی با کشور ونزوئلا در زمینه اکتشاف مخازن جدید گاز امضا کرده ایم که این قرارداد منافع دو کشور را در پی خواهد داشت.
وی یادآور شد: به عنوان یک عضو جی یی سی اف، به صورت کامل به اهداف این مجمع تعلق خاطر داریم و تلاش خواهیم کرد که به همراه دیگر اعضا، اعتبار مجمع افزایش یافته و بتوانیم از این راه منافع گازی کشورهای عضو را تامین کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید