هندی‌ها می‌خواهند کوه‌ نور را از ملکه انگلیس پس بگیرند

کد خبر: 462442

بازیگران بالیوودی و تجار هندی روند قانونی پس‌ گرفتن الماس 105 قیراطی کوه نور را در دادگاه عالی لندن آغاز می‌کنند و درخواست دارند تا دولت لندن این الماس گرانبها را ‌به هند پس دهد.

ایسنا: به نوشته روزنامه دیلی میل، بازیگران بالیوود و تجار سرشناس هندی از ملکه انگلیس شکایت می‌کنند تا الماس کوه نور 100 میلیون پوندی تاج خود را به هند پس دهد. هندی‌ها می‌گویند که این الماس 105 قیراطی از کشورشان به سرقت رفته است. این الماس فوق‌العاده در مراسم تاجگذاری همسر ملکه مادر و پس از آن مراسم تاجگذاری دخترش استفاده شد. اما کوه نور همچنین در تاج‌های ملکه الکساندرا و ملکه مری درخشیده و ممکن است که از جواهرات تاج و تخت بریتانیا حذف شده و به هند باز گردانده شود.
بازیگران بالیوود و تجار سرشناس هند در اقدامی مشترک روندی حقوقی را در دادگاه عالی لندن آغاز کرده‌اند. آنها می‌خواهند که دولت لندن این الماس گرانبها را که از کشورشان دزیده شده، بازگردانند. الیزابت دوم، ملکه انگلیس این هفته در کاخ باکینگهام میزبان نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند است و این اقدام حقوقی می‌تواند بر این دیدار تاثیر بگذارد. با این حال منبعی در میان خاندان سلطنتی انگلیس گفته است که این موضوع اصلا قرار نیست مطرح شود.
این امر همچنین پرونده جنجالی تاریخ استعمارگرایانه بریتانیا را باز می‌کند و به افسانه‌ای از کوه نور که می‌گوید این الماس را "تنها خدا و یا یک زن" می‌تواند بگذارد، می‌افزاید. دیوید دو سوزا، از گروه هندی تیتو که به تامین مالی این کارزار حقوقی کمک کرده است، می‌گوید: کوه نور یکی از چندین آثار باستانی هند است که تحت شرایط مشکوکی از هند گرفته شده است.
به گفته وی، استعمارگران ثروت هندوستان را سرقت کرده و روح این کشور را نابود کرده‌اند. بازیگر بالیوودی "بومیکا سینگ" هم که از فعالان این جنبش است، می‌گوید: کوه نور تنها یک الماس 105 قیراطی نیست، بلکه بخشی از تاریخ و فرهنگ هندوستان است و بدون هیچ شکی باید بازگردانده شود.
با این‌ حال دولت انگلیس درخواست‌ها برای بازگرداندن این سنگ بیضی‌شکل ارزشمند را که در سال 1851 به ملکه ویکتوریا هدیه داده شد، رد کرده است.
اندرو رابرتس، از مورخان انگلیسی گفته است: آن کسانی که درگیر این پرونده مضحک هستند باید بدانند که جواهرات تاج و تخت بریتانیا بهترین مکان برای نگهداری الماس کوه نور است و آنها باید قدردان بیش از سه قرن مشارکت بریتانیا در هند باشند که به مدرنیزه شدن، توسعه، پشتیبانی، پیشرفت ارضی، اتحاد زبانی و نهایتا دموکراسی در شبه قاره هند ختم شد!
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد