علت تعطیلی‌های مجلس

کد خبر: 459132

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از این به بعد درخواست تحقیق و تفحص جدید در مجلس پذیرفته نمی‌شود، درباره علت تعطیلی‌های مکرر مجلس نیز توضیح داد.

مهر: عبدالرضا مصری با اشاره به تشکیل دو جلسه کاری در صحن علنی مجلس طی هفته جاری و تعطیل شدن امروز، اظهار داشت: چون مصوبه قبلی هیات رئیسه مجلس این بوده است که جلسات علنی در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه تشکیل شود و الان نیز همان مصوبه جاری است، بنابراین امکان تشکیل جلسه در روز چهارشنبه نبود؛ مگر اینکه برای آن دوباره رأی‌گیری می‌شد.
وی با اشاره به تشکیل نشدن جلسه روز یکشنبه هفته جاری نیز گفت: علت این موضوع، حضور داشتن اکثر نمایندگان در مراسم‌های روز عاشورای حسینی و بعد از آن بود که باعث می‌شد مجلس به دلیل مرخصی‌های بالا، اکثریت نداشته باشد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هفته‌های گذشته به جای سه هفته کاری، ما چهار هفته کاری تشکیل جلسه دادیم که باید طوری تاریخ هفته‌های کاری و سرکشی به حوزه‌های انتخابیه را تنظیم کنیم که سرکشی به حوزه‌های انتخابیه در تعطیلات رسمی کشور اتفاق بیفتد. به عنوان مثال در دهه اول محرم بسیاری از نمایندگان خودشان هیئت دارند و در شهرستان‌های خود چنین مجالسی برگزار می‌کنند.
مصری درباره انتقادات وارده به مجلس مبنی بر زیاد بودن هفته‌های سرکشی به حوزه‌های انتخابیه با وجود قرار داشتن در ماه‌های پایانی فعالیت مجلس نهم و مطرح بودن طرح‌ها، لوایح و تقاضاهای تحقیق و تفحص، اظهار داشت: درخواست‌های تحقیق و تفحص جدید دیگر پذیرفته نمی‌شود، چرا که برای هر درخواستی شش ماه زمان نیاز دارد و بنابراین به عمر این مجلس نمی‌رسد و قابل انتقال به مجلس بعدی نیز نیست.
وی ادامه داد: بنابراین با توجه به اینکه برای هر تحقیق و تفحص باید هزینه‌های زیادی صورت بگیرد، در این بازه زمانی امکان انجام تحقیق و تفحص نیست و اگر گزارشی هم از آن تهیه شود، به کار نمی‌آید.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر که هشت ماه تا پایان عمر مجلس باقی مانده و امکان بررسی‌های شش ماهه برای تحقیق و تفحص وجود دارد، گفت: در هر صورت نوبت به بررسی آنها در صحن مجلس نمی‌رسد، چرا که بر اساس آئین‌نامه، نمایندگان حق دارند مجددا درخواست بررسی تحقیق و تفحص را بدهند؛ بنابراین زمان کافی در اختیار مجلس نخواهد بود.
مصری افزود: با توجه به اینکه انتخابات مجلس و تعطیلات عید نوروز را پیش رو داریم، اگر قرار باشد درخواست تحقیق و تفحصی در دستور قرار بگیرد، نوبت بررسی آن در صحن پیش نخواهد آمد.
وی در عین حال تصریح کرد: تحقیق و تفحص‌هایی که قبلاً در هیات رئیسه تصویب شده است، اگر نتایج آنها مشخص شود در صحن مطرح می‌شود.
جلسات قانونگذاری مجلس باید کم و جلسات کارشناسی، زیاد شود
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه با بررسی روش کاری مجلس و نظام قانونگذاری در کشور، عنوان کرد: در تمام دنیا بسیاری از مجالس را داریم که در سال دو جلسه علنی دارند؛ مجالس بسیاری هم هستند که ماهی یک روز تشکیل جلسه می‌دهند. یکی از نقدهای مطرح این است که چقدر قوانین ما باید تغییر کند که هر روز باید در مجلس بنشینیم و قانون تصویب کنیم.
مصری ادامه داد: یکی از مشکلات در کشور ما این است که با تراکم قوانین مواجه هستیم؛ کشوری که اینقدر قانون تصویب می‌کند یا قوانین را تغییر می‌دهد، باید فکر مجری بیچاره قانون را هم بکند.
وی اظهار داشت: نباید دنبال این باشیم که تعداد جلسات علنی مجلس برای قانونگذاری زیاد شود؛ بلکه باید دنبال این باشیم که جلسات قانونگذاری کم شود و در عوض جلسات کارشناسی افزایش پیدا کند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در همین رابطه به موضوع سرکشی به حوزه‌های انتخابیه توسط نمایندگان اشاره و تصریح کرد: این تصور غلط است که اگر نماینده‌ای مدام به حوزه انتخابیه می‌رود، شائبه انتخاباتی دارد و می‌خواهد رأی جمع کند. واقعیت کاملاً برعکس این است، چرا که آنقدر مردم مشکل دارند و مطالبات آنها زیاد است که نمایندگان نمی‌خواهند مدام به حوزه‌های انتخابیه بروند، چرا که نمایندگان مجری نیستند و این دولت است که مجری است و بودجه و امکانات در اختیار اوست.
مصری خاطرنشان کرد: مجلس تنها بودجه را تصویب می‌کند که آن هم تجربه نشان داده است تغییرات مجلس در بودجه دو تا سه درصد بیشتر نیست که آن هم در رئوس کلی بودجه اتفاق می‌افتد نه در اعتبارات شهرستانی.
سرکشی به حوزه انتخابیه «زنگ تفریح» نیست/ ای کاش، فقط یک روز در هفته جلسه علنی داشتیم
وی تاکید کرد: اگر نماینده به حوزه انتخابیه سر می‌زند، با مشکلات مردم و آثار آنچه که تصویب کرده و تاثیر آن در دستگاه‌های اجرایی بهتر آشنا می‌شود و این باعث می‌شود که یا به ضعف دستگاه‌های اجرایی پی ببرد که در قالب سؤال، تذکر و استیضاح پیگیری می‌شود و یا به ضعف قانون مصوب مجلس پی می‌برد که در قالب لایحه یا طرح آن را اصلاح می‌کند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نماینده‌ای که به حوزه انتخابیه نرود و با مردم ارتباط نداشته باشد و از مشکلات اجرایی مطلع نشود، نمی‌تواند قانونگذار خوبی باشد؛ بنابراین نباید سرکشی به حوزه‌های انتخابیه‌ را زنگ تفریح تلقی کنیم.
مصری اظهار داشت: اعتقاد من این است که ای کاش در هفته یک روز جلسه علنی داشتیم و قوانین را به این سرعت تصویب نمی‌کردیم. این مساله که مدام در صدد اصلاح قوانین اقدام می‌کنیم، نشان می‌دهد که در گذشته تفکر صحیحی در تصویب قوانین نبوده و یا در روند اجرا مشکل وجود دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد