عربستان با محاصره یمن مرتکب جنایت‌ جنگی شده

کد خبر: 458395

مقام آلمانی به شدت از سیاست‌های عربستان سعودی در نقض حقوق‌ بشر و رویکرد دولت آلمان مبنی بر چشم‌پوشی از اقدامات ریاض انتقاد کرد.

فارس: «کسی که حقو‌ق‌بشر را نقض می‌کند، نمی‌تواند شریک ما باشد.» این عنوان مطلبی است که «ونزلمیشالسکی» رئیس دفتر آلمان در دیده‌بان حقوق‌بشر برای روزنامه آلمانی «بیلد» نوشته است.
«فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان به تازگی سفری به ایران و عربستان داشته است. البته وی به یکی از بارزترین مشکلات عربستان اشاره نمی‌کند و آنهم اوضاع اسف‌بار حقوق‌بشر است.
در این گزارش آمده است: «ملک سلمان در طول 9 ماهی که از حکومت وی می‌گذرد اوضاع عربستان را بهتر نکرده است. دولتی که آمریکا از آن حمایت می‌کند، یمنی‌ها را بمباران می‌کند و یمن را مورد محاصره قرار می‌دهد و به این ترتیب مرتکب جنایت جنگی می‌شود. به شهروندان حمله می‌شود که برخی از این حملات مصداق جنایت جنگی هستند. اتحاد عربی هم از بمب‌های خوشه‌ای استفاه می‌کند. این در حالی است که استفاده از این بمب‌ها ممنوع است.
در این گزارش آمده است که دولت (عربستان) فعالانی که خواستار اصلاح‌ هستند را تحت فشار می‌گذارد و مخالفانی را به صورت مسالمت‌آمیز اقدام می کنند مثل «ولید ابو الخیر» را به دلیل اقدام در راستای حقوق بشر به 15 سال حبس محکوم می‌کنند.
«علی‌النمر به مرگ و سربریدن در ملاء عام محکوم شده است آنهم به این دلیل که فراخوان شرکت در تظاهرات ضد دولتی داده و خود هم در آن شرکت کرده است.»
«غیر از همه اینها تلاشی برای حمایت از کارگران مهاجر صورت نمی‌گیرد و دولت به صورت سازمان‌یافته تبعیض‌هایی را علیه زنان و اقلیت‌های مذهبی اعمال می‌کند. تصور اینکه یکی از برنامه‌های گردن زدن عربستان در شبکه یوتیوب نمایش داده شود هم وحشتناک است. آلمان و دیگر کشورهایی که در ائتلاف جهانی علیه داعش هستند باید به این موضوع فکر کنند و به این توجه کنند که با چه کشوری وارد ائتلاف شده‌اند.»
نویسنده این گزارش در ادامه نوشت: « ما انتظار داریم که اشتاین‌مایر نقض حقوق‌بشر در این کشور را با قدرت و به وضوح محکوم کند. عذرخواهی وی هم به این صورت خواهند بود که شریکی بیابد و تلاش کند تا در حد امکان با بحران در منطقه مقابله کند. جنگ در سوریه و مبارزه با گروه‌های مسلح مانند داعش و القاعده بدون شک نیازمند برگزاری نشست‌های دیپلماتیک هستند. اما این نباید این طور تعبیر شود که آلمان چشمان خود را بر روی نقض حقوق‌بشر ببندد. چرا که حملات و محاصره یمنی‌ها پیامدهای وخیمی برای مردم یمن دارد.»
در ادامه این گزارش آمده است: « بنابر اطلاعات سازمان ملل 21 میلیون تن از مردم یمن برابر با 80 درصد آنها نیازمند کمک هستند و نیمی از مردم این کشور هم با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند. بیش از 15.2 میلیون نفر هیچ دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی ندارند و بیش از 20 میلیون تن هم آب نوشیدنی بهداشتی در اختیار ندارند.»
«در شرایطی که یمن 90 درصد از مواد غذایی خود را وارد می‌کنند، مسدود‌ کردن راه‌های دریایی به این معنی است که اتحاد نظامی قوانین جنگی را نقض کرده است که این به خودی خود، مفهوم جنایت جنگی دارد.»
«اشتاین‌مایر تاکید می‌کند که وی به طور منظم در زمینه حقوق بشر با عربستان رایزنی کرده است اما این سخنان تاثیری ندارند وقتی که پشت درهای بسته ابراز شوند. چرا که مسئولیتی ایجاد نمی‌کنند و مقیاسی هم برای ارزیابی این اظهارات نخواهد بود. در واقع مواضع آلمان مبنی بر اینکه همکاری راهبردی ارتباط نزدیکی با رعایت حقوق‌بشر دارد، معمولا پس از اینکه شرکای آلمان مانند عربستان از اعمال حقوق‌بشر در کشور خود سر باز می‌زنند، تضعیف می‌شود.»
«در واقع اگر اشتاین‌مایر می‌خواهد که نبردی واقعی با افراط‌گرایی داشته باشد، باید از سعودی‌ها بخواهد تا نویسنده‌ها، وبلاگ‌نویس‌ها و فعالان را ساکت کند. به این ترتیب وقتی که اشتاین‌مایر درباره کشتار شهروندان و نقض حقوق‌بشر در عربستان سکوت کرد در واقع فرصت مهمی را در این سفر از دست داد.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت