تسنیم: محمدعلی سرلک سرپرست سابق دانشگاه پیام نور در مراسم تودیعش که صبح امروز سهشنبه در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه پیام نور، دانشگاه مولد نظام است که از سال 67 کار خود را آغاز کرده و همانگونه که افتخار نظام این است که توانسته برای نقاط محروم زیرساختی فراهم کند، بهمدد پیام نور نیز توانسته سد و تابوی مقابل جوانان ما یعنی ورود به کنکور را بردارد.
وی ادامه داد: جامعه هدف ما از لحاظ اقتصادی قشر محرومی دارد و دانشگاه پیام نور توانسته آموزش عالی ارزان و باکیفیت را به اقصی نقاط کشور برساند و نظام جمهوری اسلامی از دانشگاه پیام نور برای توسعه عدالت آموزشی بهخوبی استفاده کرده است.
سرلک اظهار داشت: یک روز قبل از اینکه آقای دکتر فرهادی به مجلس معرفی شود، با من تماس گرفت و گفت که به او کمک کنم و سرپرست دانشگاه شوم؛ بنده به آقای فرهادی گفتم: "من نیروی حزبی، جناحی و سیاسی نیستم و علمی هستم و اگر دنبال فردی برای کارهای سیاسی میگردید، سراغ من نیایید، چراکه دانشگاه ما از برخوردهای سیاسی لطمه دیده و اتاق و حیاط خلوت سیاسیون شده است" و به آقای فرهادی گفتم: "اگر بیایم برای ارتقای جایگاه دانشگاه میآیم".
وی ادامه داد: آقای فرهادی به من گفت: "هدف ما همین است"، بنده نیز به آقای فرهادی لبیک گفتم و سرپرست دانشگاه پیام نور شدم.
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور با بیان "قصد گله و شکایت ندارم" یادآور شد: طی 8 سال قبل از دولت تدبیر و امید دانشگاه پیام نور 3 رئیس داشت، اما طی دو سال دولت تدبیر و امید این دانشگاه سه سرپرست را تجربه کرده است. بیثباتی، ذره ذره قدرت یک مدیر و اعتبار او را از بین میبرد. برای من بهعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و استادتمام این دانشگاه بد است که افرادی بیایند و درخواستهای غیرقانونی به من بدهند و بگویند: "ما در فلانجا یک آشنا داریم که با داماد وزیر آشناست و باید به او پستی بدهید"، چراکه فردی که قبول مسئولیت میکند یک مجاهدت بزرگ کرده است، اما وقتی کسی مسئولیت را میپذیرد، آماج حملات و درخواستهای نامعقول قرار میگیرد، لذا آبکردن ذره ذره حیثیت طرف مقابل اقدام درستی نیست.
سرلک گفت: حرکت خوبی از زمان آقای دکتر فرهادی و دولت آغاز شده و این حرکت تبدیل "نگاه به بیرون" به "نگاه به درون" بوده، البته معتقدم که اگر قرار است فردی از بیرون دانشگاه پیام نور این مسئولیت را بهعهده بگیرد، بهترین گزینه آقای رستمی است.
وی افزود: من قصد گلهگذاری ندارم و فقط عملکرد خود را میگویم. روزی که ما به دانشگاه پیام نور آمدیم شروع کارمان با انتقادات همراه شد و گفتند که اساسنامه پیام نور انحراف دارد، ولی بعداً ما گفتیم که پیام نور طبق اساسنامه میتواند تمامی دورهها و مقاطع تحصیلی را داشته باشد و اینکه میگویند پیام نور فقط باید دورههای مجازی کارشناسی را داشته باشد، نیست. همین افراد بعداً مطرح کردند که پیام نور باید به اساسنامه سال 67 بازگردد.
سرلک اظهار داشت: به دانشگاه پیام نور گفتند که باید مجازی شود، ولی وقتی دانشگاههایی مانند شریف و علم و صنعت رشتههای مجازی تبلیغ میکنند، دیگر کسی برند آنها را رها نمیکند. به دانشگاهها اجازه داده شده که تا سال 95 رشتههای غیرمجاز خود را مجاز کنند، ولی ما 4 رشته جدید دکترا داریم که نتوانستهایم آن را مجاز کنیم. اگر طبق قانون به این جمعبندی رسیدهایم که اساسنامه پیام نور باید تغییر کند و ما بهسراغ دوره کارشناسی برویم، آن را قبول داریم، ولی در این زمینه انتظار برخورد قانونی هم داریم.
وی با اعلام اینکه پیام نور جزو 10 دانشگاه برتر کشور بود، خاطرنشان کرد: هماکنون دانشگاه پیام نور را از جامع به غیرانتفاعی و غیرمتمرکز تبدیل کردهاند، ما غیرانتفاعی و غیرمتمرکز نیستیم و نظام متمرکز داریم و هدف آنها این بوده که اسم پیام نور را از 10 دانشگاه برتر حذف کنند و تحصیلات تکمیلی محدود و دکترا از ما گرفته شود.
سرلک گفت: با توجه به اینکه در وزارت بهداشت طرح تحول نظام سلامت ارائه شده، دولت میتوانست از طریق دانشگاه پیام نور به قشری که تقاضای آموزش عالی کمهزینه و کیفی داشتند، کمک کند، ولی این کار نشد.
وی با اشاره به روند تغییر اساسنامه خاطرنشان کرد: بدون اعلام قبلی به ما اعلام شد که میخواهند اساسنامه پیام نور را تغییر دهند، ولی پیشنهاد تغییر راهبردها همیشه باید به شورای دانشگاه ارائه شود، اما این کار بدون هماهنگی قبلی انجام گرفت و با مخالفتهایی همراه شد و بالاخره از دستور کار خارج شد. ما مخالف ساماندهی نیستیم و به آقای فرهادی گفتم: "تغییر اساسنامه پیام نور بهتر است از پایین به بالا باشد و ما با تغییرات شتابزده مخالف هستیم. ما معتقد به طرح منطقی و عقلایی و ساماندهی که مشارکت بدنه در آن باشد، هستیم".
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور با اشاره به کمبودهای پیام نور گفت: دانشجویان ما کمتر شدهاند و مجوزهای ما را بهناحق میگیرند، ما در سراسر کشور یک نیروی شرکتی و قراردادی اضافه نکردیم.
سالک با ابراز "سومین کار من عدم تبدیل دانشگاه پیام نور به باشگاه سیاسی بود"، تصریح کرد: آدمهای بسیاری بهسراغ من آمدند، ولی بر اساس قولی که به وزیر داده بودم اجازه ندادم که دانشگاه پیام نور تبدیل به باشگاه سیاسی شود و تلاش کردم که سطح رفاه را بالا ببرم و روز گذشته 118هزار تومان به حقوق کارکنان اضافه کردم.
وی با اشاره به اقدامات خود در دوران تصدی مسئولیتش اظهار داشت: کمیته رضایت دانشجو را راهاندازی کردم و آخرین کمیتهای که ایجاد شد کمیته انضباط مالی بود و یک تیم بازرسی 6 ماه است که در این دانشگاه حضور دارد و همه میگویند: "پاکدستترین دوره مدیریتی دوره مدیریتی بنده بوده است".
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: من با اعتقاد به دانشگاه پیام نور آمدم و تلاش کردم که شاکله و اعتبار دانشگاه حفظ شود و به قول خودم عمل کنم و تا امروز توانستم، ولی به وزیر گفتم: "وقتی مجموعهای همدل نیست، بگذارید که بیش از این من و شما اذیت نشویم". از آقای فرهادی تشکر میکنم که به بنده اعتماد کردند و تا ابد قدردان او هستم.
سالک با اشاره به موضوع استعفای خود از این دانشگاه یادآور شد: من طی این مدت 3 بار استعفا کردم تا اجازه ندهم که کیان و قلمرو پیام نور خدشهدار شود.
وی از استعفای خود از ریاست مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور خبر داد و خاطرنشان کرد: من در سمت ریاست مرکز تحصیلات تکمیلی پیام نور بودم و اجازه میخواهم که از این پست هم استعفا کنم.
دیدگاه تان را بنویسید