تسنیم: امیدعلی مسعودی کارشناس رسانه و عضو هیئت علمی دانشگاه درباره موج رسانههای عرب و برخی کشورهای غربی درخصوص حادثه منا و مقصر دانستن زائرین جمهوری اسلامی ایران و چند کشور دیگر گفت: بیکفایتی دولت سعودی در اداره حج بر کسی پوشیده نیست، به همین دلیل هر زمان که در مراسم حج اتفاق این چنینی رخ میدهد، سعودیها مسئله را به حاشیه کشانده تا خود را از مظن اتهام رها کند.
وی ادامه داد: حادثه منا یکی از چند حادثه فجیع رخ داده در سالهای گذشته است. آتش سوزی گسترده چادرها در منا، کشتار حاجیان در مراسم برائت از مشکرین و حادثه جرثقیل در مسجد الحرام که در همین دوره رخ داد، از جمله حوادثی هستند که جان بسیاری از حجاج را گرفته و مجروحان بسیاری را در پی داشته است، لذا هر زمان رسانه های عربستان و حتی برخی کشورهای اروپایی حوادث رخ داده را وارونه جلوه میدهند.
این کارشناس رسانه گفت: تصاویر ضبط شده توسط دوربینهای مداربسته منا در ساعات اولیه حادثه، تصاویر ضبط شده توسط تلفنهای همراه زائرین، نقل حادثه توسط مصدومین و بازماندگان فاجعه منا بارها نشان داده است که مسئولین عربستان جان هزاران آدم بیگناه را گرفتهاند، به همین دلیل برای مقابله با انتشار اخبار صدق، انحراف در افکارعمومی وفضای رسانهای، سعودیها مسائل بیارتباطی را بیان میکنند که یکی از آنها مطرح کردن موضوعاتی چون بحث اختلافات مذهبی و یا قومی و نژادی یا حتی مسائل سیاسی بوده که همه این ها از اساس در مراسم حج بی معنا است.
مسعودی با بیان این که برخورد رسانههای عربی و غربی از ابتدا با این حادثه بر دو موج سوار بوده است گفت: رسانههای عربستان با سانسور شدید، سعی کردند تا رسانهها اصلا به این موضوع نپردازند و یا به صورت یک مسئله کم اهمیت از روی آن گذر کنند، اما رسانههای غربی از این حادثه سوءاستفاده کرده و بحث شیعه و سنی و یا اختلافات سیاسی را مطرح کنند تا مقصر حادثه را خود زائرین معرفی کنند.
وی تصریح کرد: در زمان برگزاری مراسم حج، شیعه و سنی و یا ایرانی و عرب میان زائرین مطرح نیست و همه شرکت کنندگان در این کنگره عظیم بر مشتراکات مذهبی خود تاکید میکنند. اگر حرف رسانههای غربی بر فرض محال درست باشد این ظرفیت وجود ندارد حادثه ای را ایجاد شود که مرگ بیش از 2 هزار نفر از زائرین را رقم بزند به همین دلیل کشوری که خود را مدعی کلید داری حرم امن الهی میداند بیکفایتی خود را نشان داده و این مسئله هویدای آن است که مسئولین عربستان قادر به اداره این مراسم نیستند.
این استاد دانشگاه در خصوص مقایسه حادثه منا با حوادث مشابه در جهان گفت: اگر چنین فاجعهای در یکی از کشورهای اروپایی به وجود آمده بود رسانههای جمعی به قدری آن را پوشش میدادند که همه ظرفیتهای افکار عمومی را جهان را تحت تاثیر قرار دهد، اما متاسفانه این رسانهها با گزینشی عمل کردن دست به سانسور شدید چنین فاجعهای زده اند و حتی قصد فریب افکار عمومی را دارند به همین دلیل باید گفت که رسانه به عنوان ابزار آگاهی مردم، رسالت خود را انجام نداده است.
مسعودی در پایان با ابراز تاسف از حادثه رخ داده تاکید کرد: به هیچ عنوان اختلافات مذهبی، بحث نژادی و یا مسائل سیاسی در حادثه منا عامل بروز چنین فاجعه ای نبوده و این موج رسانه ای برای انحراف افکار عمومی از اصل قضیه یعنی بیکفایتی سعودی ها به راه افتاده است،سانسور و فریب دو حربه رسانههای عربی و غربی در مواجهه با فاجعه منا است.
دیدگاه تان را بنویسید