فارس: اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به علت مطرح شدن موضوع صنعت موشکی ایران در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، اظهار داشت: این سؤال برای همه ما هست که چرا کلاً موضوع موشکی ایران در قطعنامه 2231 سازمان ملل آمده است؟ اگر چه به گفته مسئولان دیپلماسی، قطعنامه 2231 تأثیری روی صنعت موشکی ندارد، اما باید پرسید کلاً دلیل آوردن این موضوع در این قطعنامه چیست؟
وی افزود: در خوشبینانهترین حالت ممکن یعنی اگر این قطعنامه الزامآور نباشد، مسئولان دولتی باید پاسخ دهند که آیا این قطعنامه در آینده بهانهای برای فشارهای آتی بر جمهوری اسلامی ایران به بهانه عدول ایران از خطوط قرمز موشکی نخواهد بود؟
نماینده تهران در مجلس بر همین اساس یادآور شد: وقتی در قطعنامه 2231 موضوع موشکی جمهوری اسلامی ایران ذکر میشود، نشاندهنده الزامآور بودن آن است، ولی آقای عراقچی، تیم مذاکرهکننده هستهای یا حتی خود آقای روحانی میگویند که این قطعنامه الزامآور نیست، پس اگر الزامآور نیست برای چه این مسئله در قطعنامه مطرح شده است؟
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: این مسئله برای ما واقعاً سؤال است، به نظر میرسد در توافق شفاهی بین ایران و غرب به نتایجی رسیدند، فقط به خاطر اینکه آمریکاییها بتوانند داخل خودشان را توجیه کنند، یک توافق ضمنی و شفاهی گویا بین ایران و غرب انجام شده اما چون کتباً در قطعنامه 2231 این موضوع مطرح شده است و هر زمانی که آنان بخواهند میتوانند مسئله محدودیت ایران در صنعت موشکی را مجدداً به میان آورند و مطرح کنند.
کوثری با بیان اینکه محدودیت موشکی ایران در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از نظر حقوقی هم میتواند اثرگذار باشد، تصریح کرد: ما هنوز نتوانستیم این موضوع را چه در کمیسیون امنیت ملی و چه در کمیسیون ویژه بررسی برجام قبول کنیم و درباره غیرالزامآور بودن این موضوع قانع شویم و بپذیریم که آمریکاییها و غربیها در آینده این موضوع را بهانهای برای شیطنتهای جدیدشان قرار نمیدهند.
وی همچنین تأکید کرد: آمریکا و غرب با استفاده از محدودیت موشکی ایران در قطعنامه 2231 شیطنت و ماجراجویی خواهند بود، چرا که آمریکاییها در صحبتهایشان هم این موضوع را مطرح کردند که «با اجرای توافق هستهای، کار حمله نظامی به ایران در آینده راحتتر خواهد بود».
کوثری در پایان خاطرنشان کرد: باید بگویم محدودیت موشکی ایران طبق قطعنامه اخیر دقیقاً بازدارنده است و این اتفاق خواهد افتاد، جمهوری اسلامی ایران دارای توانمندی تولید موشک در حجم انبوه است و ما محدودیتی برای تولید انبوه موشک است که موجب بالا رفتن قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران شده است.
دیدگاه تان را بنویسید